Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbaleri Partizana posle penala pobedili Grafičar i izborili četvrtfinale Kupa

07.12.2023. 18:42 18:47
Piše:
Izvor: FK Partizan/M. Todorović

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su na stadionu u Humskoj posle boljeg izvođenja penala pobedili Grafičar ukupnim rezultatom 6:5 u osmini finala ovog takmičenja. Utakmica je posle 90 minuta završena bez pobednika, 1:1. Grafičar je poveo golom Ognjena Ajdara u 64. minutu, a Partizan je izjednačio pogotkom Dušana Jovanovića u 79. Inače, Grafičar je od 66. minuta igrao sa fudbalerom manje, pošto je isključen Babakar Mbup.

Lošu igru kombinovanog sastava Partizana gosti su obilato koristili u prvom poluvremenu i imali nekoliko odličnih prilika, ali se na golu domaćina istakao Aleksandar Jovanović. Igra Partizana nije postala mnogo bolja ni ulaskom Gajasa Zahida, Mateusa Saldanje i Aranđel Stojkovića u 46. minutu. Grafičar je u Humskoj poveo u 64. minutu, Ajdar je matirao Jovanovića preciznim udarcem sa oko 20 metara. Gosti su u 66. minutu ostali da desetoricom na terenu pošto je zbog druge javne opomene van igre morao Babakar. Rezervista Partizana Dušan Jovanović izjednačio je u 79. minutu posle asistencije Aranđela Stojkovića, a do kraja nije bilo golova pa se pred oko 500 navijača pristupilo izvođenju penala.

Fudbaleri Partizana su postigli svih pet golova sa 11 metara, dok je golman domaćih Jovanović odbranio udarac Fratrovića u trećoj seriji. Golove za Partizan sa 11 metara su postigli: Bibars Natho, Kristijan Belić, Aldo Kalulu, Gajas Zahid i Mateus Saldanja. Pogotke za Grafičar sa jedanaesterca su postigli: Vladimir Petrović, Aleksa Jovanović, Aleksej Vukičević, Branko Đukić, dok je golman Partizana Aleksandar Jovanović zaustavio udaraca Andrije Fratrovića.

Ranije su plasman u četvrtfinale Kupa Srbije izborili OFK Vršac, Čukarički, Voždovac, Radnički iz Kragujevca, Novi Pazar, Vojvodina i Crvena zvezda.

Partizan – Grafičar 1:1 – penali 5:4

BEOGRAD: Stadion Partizana. Sudija: Andrija Stojanović. Strelci: Dušan Jovanović u 79. za Partizan, Ognjen Ajdar u 64. minutu za Grafičar. Crveni karton: Babakar (Grafičar) u 66. minutu.

PARTIZAN: A. Jovanović – Filipović (46. Stojković), Saničanin, Medina, Šehović – Šćekić (76. D. Jovanović), Belić – Menig (65. Kalulu), Natho, Trifunović (46. Zahid) – Baždar (46. Saldanja).

GRAFIČAR: Guteša – Matić (Mijatović), Ogbu, Jovanović, Radojević – Ćurić (Đukić), Vasiljević – Mladenović (69. Petrović), Stojanović (Fratrović), Ajdar (77. Vukčević) – Babakar.

Duljaj: Očekivao sam ovakvu utakmicu, znao sam da će Grafičar biti motivisan

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je večeras u Beograd da je znao da će ekipa Grafičara biti motivisana u osmini finala Kupa Srbije.

Fudbaleri Partizana izborili su večeras plasman u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su u osmini finala posle boljeg izvođenja penala pobedili Grafičar ukupnim rezultatom 6:5. Meč je u regularnom delu završen bez pobednika, 1:1. Gosti su meč završili sa igračem manje, pošto je u 66. minutu isključen Babakar Mbup.

- Očekivao sam ovakvu utakmicu. Znao sam da će protivnik biti motivisan. Grafičar je takav i bio, to je jedna mlada ekipa kojoj predviđam lepu budućnost. Pohvaljujem svoju ekipu. Mnogo je teško igrati svaki meč na pobedu, pogotovo kada je utakmica unapred dobijena. Svaka čast i Dušanu Jovanoviću na golu, a hvala i navijačima na velikoj podršci - izjavio je Duljaj po završetku meča za TV Arena sport.

Trener fudbalera Grafičara Marko Neđić izjavio je posle utakmice da je crveni karton poremetio njegov tim.

- Zadovoljni smo, momci su ispoštovali sve što smo se dogovorili. Crveni karton nas je omeo, čestitam Partizanu na prolasku, ali i svojim momcima - istakao je Neđić.

Autor:
Pošaljite komentar
OSMINA FINALA KUPA SRBIJE: Crveno-belih lako sa ,,meraklijama"

OSMINA FINALA KUPA SRBIJE: Crveno-belih lako sa ,,meraklijama"

06.12.2023. 20:05 20:07