Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO, VIDEO) ODR TIM IZ PETROVARADINA POBEDNIK „ŠAMPION JUNIOR TURNIRA“ U SARAJEVU Kao jedan, bez primljenog gola

20.01.2024. 12:11 14:42
Piše:
Izvor: Arhiva ODR tima

Na tradicionalnom Šampion junior kupu u Sarajevu ODR tim iz Petrovaradina osvojio je trofej namenjen pobedniku u konkurenciji igrača rođenih 2012. godine.

Reč je o najmasovnijem i jednom od najkvalitetnijih turnira polaznika fudbalskih škola, budućih nosilaca igre u klubovima koji deluju u podneblju nekadašnje nam zajedničke države. Nešto duže od sedam godina školu ODR, zajedno sa osmoricom trenera saradnika, vodi Nebojša Desnica (36), nekadašnji igrač ČSK-a, temerinske Sloge i beočinskog Cementa, kao i švedske Valste, koji je rad sa najmlađima započeo u RMR školi uz profesora Molnara, a kako navodi usavršio sa nekadašnjim reprezentativcem i velikim fudbalskim znalcem Miodragom Pantelićem. Zajedništvo u kolektivu pre svega, u osnovi je njegovog shvatanja igre u dobu odrastanja dece školskog uzrasta. Zajedno sa Desnicom više od sedam godina na sticanju ugleda škole radi i njegov saborac Milan Rakonjac.

-Najvažnije od svega, važnije i od pobedničkog pehara, jeste doživljaj kojim su deca ispoljila svoju želju za zajedništvom i u ekipi i u društvu sa rivalima na terenu – preneo nam je deo atmosfere među polaznicima svoje škole trener Nebojša Desnica. – Nije moguće rečima da prenesem taj osećaj sreće, kada su se posle svake utakmice i borbi na parketu, deca zagrljajem pozrdavljala, najavljujući nove susrete, srdačno i sa osmehom na licu. To je najveća tekovima tog i svakog drugog turnira gde sa svojom decom učestvujemo.


Milica predvodnik generacije

ODR tim 2012. godišta, pobednik Šampion junior turnira u Sarajevu, igrao je u sastavu: kapiten Milica Pavićević, Marko Kljajić, Dejan Reljić, Relja Radinović, Nikola Divljački, Vuk Vezmar, Uroš Rodić, Mateja Rodić, Jovan Skendžić, Nikola Miljojković, Vasilije Vučetić i Dušan Nastić.


Tradicija sarajevskog fudbalskog festivala duga je 15 godina. Takmičenje se realizuje u muškoj i u ženskoj konkurenciji, zavismo od godišta, u osam starosnih kategorija. ODR tim osvojio je prvo mesto među vršnjacima, 12-godišnjacima, svrstanih u 55 ekipa. Desnica sa saradnicima nije slučajno odabrao baš taj uzrast za reprezentovanje fudbalskih vrednosti našeg kraja.

-Iz isustva znam da generacije koje se druže, koje zajedno pohađaju školu, na treninzima i na takmičenjima ispoljavaju zavidan stepen zajedništva – ceni Desnica. -Većina naših dečaka i kapiten generacije Milica je u istom odelenju OŠ „Jovan Dučić“ u Petrovaradinu.Već šestu godinu zajedno su u našoj fudbalskoj školi i na svim turnirima oni su primer kako se zajedno, u pravom smislu maksime „svi za jednoga, jedan za sve“, stiže do željenog cilja. Njihov osećaj za kolektiv i vrednosti zajedništva naša je najveća pobeda, mnogo veća od svakog rezultata postignutog na terenu.


Triling šampiona

Suvlasnik ODR tima Nebojša Desnica bio je član šampionske ekipe Maksbet na Dnevnikovom turniru u malom fudbalu pre šest godina. Maksbet je ove godine četvrti put osvojio pehar u seniorskoj konkurenciji, pobednik juniorskog takmičenja je Kord, ekipa sastavljena od igrača ODR škole 2006. godište. Na turniru u Sarajevu pobedila je ODR generacija 2012. Sve u istom danu, šampionski triling svedočio je o postojanosti fudbalske škole u Petrovaradinu, osnovane 2016. godine.


ODR tim je do pehara u Sarajevu stigao bez primljenog gola u šest utakmica po nokaut sistemu, što je jedinstven podvig, nezabeležen u tradiciji turnira, deceniju i po dugoj. Logično, golman ekipe Vuk Vezmar proglašen je za najboljeg čuvara mreže. Ubedio nas je da mu pojedinačni trofej ne znači mnogo. Nije želeo ni pehar da iznese. Za izjave je zadužena kapiten generacije Milica Pavićević, devojčica vršnjakinja, od prvog dana predvodnik generacije za ponos. Sve što je od Milice bilo moguće da saznate jeste definicija njihovog zajedničkog pohoda u susret izazovima sadržaja koji život znače, na terenu i izvan njega, bez razlike. Zajedno u školi, od kuće do škole, takođe, kao i na treningu, do zajedinčkog nastupa na takmičenjima... Zajedno sa svima, koji njihovo društvo prepoznaju kao iskrenu nameru za podršku jedni drugima i u Novom Sadu i u Srbiji, ali i daleko od rodnoga kraja, prihvatajući razlike kao motiv za razumevanje drugačijeg i za izvesniju perspektivugeneracije prihvatljivih životnih pogleda na budućnost.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar