Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FK Vojvodina: Sledi skraćivanje spiska, čeka se napadač

21.01.2019. 11:09 11:11
Piše:
Izvor: J. Grlić/ Nikola Gajić bio strelac za Vošu protiv Bačke

Ako je suditi po nagoveštajima viđenim u kontrolnoj utakmici s Bačkom (1:0), pred fudbalerima Vojvodine nalazi se sunčanije i uspešnije proleće.

Jesenas je put Novosađana kroz Superligu bio praćen teškim, sumornim oblacima, koji su im dozvolili tek toliko da se nađu na osmom mestu na tabeli, tačno na poslednjem stepeniku koji vodi u plej-of, ali s istim brojem bodova kao i devetoplasirani Radnik. To znači da će crveno-beli, ako se u obzir uzme težina rasporeda u preostalih  devet prvenstvenih kola, najpre morati da overe plasman u gornji deo tabele, a tek onda da evetualno razmišljaju o nekom boljem plasmanu u doigravanju.

Pripreme za prolećni deo prvenstva uveliko su počele, a iza čete koju predvodi šef stručnog štaba Radovan Krivokapić ostalo je desetak radnih dana. Za sada, na treninzima vežba čak četrdesetak igrača i danas, odnosno sutra, uslediće neminovno skraćenje spiska. Zbog toga je prva kontrolna utakmica sa Bačkom bila veoma dobra provera za mladiće koji su željni dokazivanja i oni su je, utisak je, maksimalno iskoristili. Uostalom, Krivokapić je kazao da će se naći na slatkim mukama prilikom odlučivanja ko će putovati u turski Belek, a ko će se vratiti na pozajmicu ili u omladinski tim.

Voša je savladala Bačkopalančane  1:0, a jedini gol postigao je mladi Nikola Gajić. Trenutno je plavokosi centarfor praktično ostao usamljen na poziciji najisturenijeg u napadu, jer su Fofana i Bjedov napustili Novi Sad. Svakako je da treba istaći dobru igru još nekih dečaka poniklih i omladinskoj školi “Ilija Pantelić”, Neškovića, Bjekovića, Topića, Zukića, Jeličića i Tegeltije. Oni su istakli ozbiljnu kandidaturu da na proleće budu članovi seniorske ekipe, potvrđujući na delu razmišljanja stručnjaka da novosadski superligaš uvek ima u svojim redovima mladiće spremne da naslede starije prvotimce.

Povratnici Mladen Devetak u prvom, kao i Vuk Mitošević u drugom delu igre potvrdili su da će doprineti kvalitetu igara i da će predstavljati prijatno osveženje u ekipi.


Gajić: Biće golova na proleće

Iako je ulazio u dobre šanse u finišu jesenjeg dela sezone, Nikola Gajić još nije uspeo da se upiše u listu superligaških strelaca. Na trening utakmicama, međutim, često je bio strelac, što je ponovio i u susretu s Bačkom.

- Važno je to da postižem golove i u prijateljskim odmeravanjima snaga - rekao je Gajić. - Ne brinem se što još uvek u tome nisam uspeo u takmičarskim susretima i nastojim da dobro treniram, a golovi će doći. Verujem da je ispred mene dobro proleće, odnosno da ću dokazati talenat i kvalitet. Važno je da se izborim za mesto u timu i da steknem trenerovo poverenje.


- Drago mi je što su momci odigrali dobru utakmicu i što smo pobedili, iako rezultat nije bio u prvom planu – rekao je Krivokapić. - Gajić je postigao gol i verujem da je time označio početak serije pogodaka koje će na proleće postizati. Golovi u prijateljskim susretima su jako dobri za porast samopouzdanja, a Gajić trenira veoma dobro i rekao sam mu da samo tako nastavi, jer dobar rad će morati dobrim da mu se vrati. Naravno, angažovanje još jednog napadača ostaje jedan od prioriteta u prelaznom roku i verujem da će klupski operativci uspeti da dogovore dolazak još jednog strelca.

Kada se reč povela o skraćenju spiska za put u Tursku, Krivokapić je dodao:

- Okvirni spisak već postoji i, najiskrenije, vodio bih u Belek sve naše omladince koji trenutno treniraju s prvim timom. To, međutim, nije moguće, ostala su nam još dva dana da prelomimo ko će se naći u avionu za Tursku.

Iako je šef struke istakao u prvi plan dovođenje još jednog napadača, barem za sada, rešenja još nema na vidiku.

- Koliko znam, ništa novo još uvek se ne dešava po pitanju angažovnja eventualnih novajlija. Ipak, nadam se da ćemo do polaska na obale Sredozemnog mora uspeti da angažujemo barem jednog igrača. Ukoliko se to ne bude dogodilo, ostaje otvorena mogućnost da nam se, ukoliko do potpisa dođe po našem odlasku u Belek, novi igrač(i) pridruže tokom priprema – objasnio je Krivokapić.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar