Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FK Vojvodina predstavila novajlije i omladince koji su potpisali prve profesionalne ugovore

08.02.2019. 15:44 15:49
Piše:
Foto: Predsednik kluba Dušan Vlaović i fudbaleri na promociji, foto: Dnevnik (F. Bakić)

Sklapajući mozaik za tim koji će boje FK Vojvodina braniti u prolećnom delu prvenstva, u redove Novosađana su u ovom prelaznom roku stigla trojica novih fudbalera.

Povratnik u redove crveno-belih posle više od pet godina, defanzivni vezni igrač Vuk Mitošević, kao i napadači, Liberijac Seku Kone i Bojan Matić, pojačali su konkurenciju u ekipi, dok su članovi omladinskog tima Igor Jeličić, Nemanja Toroman, Marko Bjeković, Andrej Jakovljević i Milan Vidakov, potpisali prve profesionalne ugovore. Zbog toga je u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov” juče upriličena njihova promocija, kojoj su, osim samih igrača, prisustvovali i predsednik kluba Dušan Vlaović, odnosno šef stručnog štaba Radovan Krivokapić.

„Vredno su ljudi zaduženi za prelazni rok u FK Vojvodina radili tokom minulog perioda“, istakao je Vlaović.

„Nismo planirali da dovedemo puno novih fudbalera i želeli smo da se pojačamo na tri pozicije. Realizovali smo dve od tih želja, pa smo, posle dužeg vremena, angažovali vrsnog napadača Bojana Matića, koji je bio naša velika želja i prošlog leta. Uveren sam da će na proleće postići veliki broj golova i doprineti tome da popravimo katastrofalni učinak od jesenas.“


Privilegija i čast

U ime omladinaca, novinarima se obratio kapiten mladog tima Igor Jeličić.

„Svi zajedno smo zahvalni upravi zbog potpisivanja prvih profesionalnih ugovora, jer velika je privilegija biti deo FK Vojvodina“, podvukao je Jeličić.

„Prošli smo kroz kompletnu omladinsku školu, imali smo u njoj dosta uspeha i sada je pred nama zadatak da odgovorimo na ukazano poverenje.“


Vlaović je potom pozdravio i sve ostale mladiće od kojih navijači novosadskog superligaša puno očekuju u nastavku Superlige Srbije.

„Vuk Mitošević nije naš novi član, jer je ponikao u ovom klubu, oseća ga veoma dobro i već je počeo da dokazuje igrama i ponašanjem da će biti pun pogodak. Što se Konea tiče, očekujem da će vrednim radom i ponašanjem učiniti sve ne bi li se našao u startnoj postavi Vojvodine. Posebno zadovoljstvo i budućnost kluba su članovi naše omladinske škole koji su potpisali prve profesionalne ugovre i to je već druga garnitura tih dečaka koji su zaslužili ovo poverenje. Ostali će tokom narednih dana učiniti isto, jer je naša škola, na čelu sa direktorom Duškom Grujićem, svetla tačka kluba. Ti dečaci su prvi na tabeli u Prvenstvu Srbije, među njima puno reprezentativaca i raskošnih talenata i verujem da će već u narednim sezonama postati okosnica naše ekipe“, dodao je Vlaović.


Vlaović: Različite ocene uspešnosti

Predesenik Upravnog odbora FK Vojvodina Dušan Vlaović je posebno podvukao:

„Pre godinu dana kada smo preuzeli vođenje kluba, podelili smo angažman na dva dela. Prvi je bila finansijska konsolidacija i ona je urađena prilično uspešno. Kada bih je ocenjivao, dao bih joj - osmicu. Drugi deo, međutim, bio je vezan za sportsko delovanje i, po meni, nismo u tom domenu zaslužili više od ocene - dva.“


Šef stručnog štaba Radovan Krivokapić je naglasio da su se prvotimci pre dva dana vratili s priprema u Turskoj, gde su imali gotovo idealne uslove za rad. Dodao je pritom da će ostvareni rad na željenoj igri, test uspešnosti imati u prvenstvenim susretima.

„Bio nam je potreban gol igrač i doveli smo Bojana Matića koji se svojim profilom uklapa u naše zamisli i može puno da nam pomogne“, naglasio je Krivokapić.

„Jako je bitno i to što je vojvodinaš, baš kao što je važno i to da je Mitošević dete Voše, a bila je i moja velika želja da ga vidim u timu. Omladinci su radom u Beleku pokazali da će ozbiljno konkurisati za ekipu i za njih je sve ovo samo prvi korak na putu ka zajedničkom cilju, a to je da Vojvodinu vratimo na staze stare slave.“


Ugovori

Vuk Mitošević je ugovor s Vojvodinom potpisao na godinu i po dana i zadužio dres sa brojem 31, Bojan Matić je paraf stavio ispod obaveze na dve godine i nosiće broj 9, dok se Kone obavezao takođe na dve godine i igraće u dresu s borjem 99. Mladi golman nemanja Toroman (dres broj 32) potpisao je na tri godine, dok su se četvrogodišnju vernost Vojvodini obavezali Marko Bjeković (39), Andrej Jakovljević (27), Igor Jeličić (38) i Milan Vidakov (42).


Potom su se predstavnicima medija obratili i sami fudbaleri, koji će tokom narednog proleća nositi crveno-beli dres.

„Izuzetno mi je drago što sam ponovo u Vojvodini. Svestan sam situacije u kojoj se ekipa nalazi i daću maksimum da ispunimo ciljeve koji su pred nama. Stariji sam, zreliji i iskusniji nego kada sam odlazio, znam šta se od nas očekuje i spreman sam za novi izazov“,  poručio je Vuk Mitošević.

Seku Kone je poručio:

„Već mesec dana sam u Novom Sadu, želim da budem deo ovog tima i verujem da možemo puno da uradimo u nastavku prvenstva.“

Rođeni Banaćanin Bojan Matić je dodao:

„Zahvalan sam ljudima iz kluba na realizaciji mog transfera“, kategoričan je bio Matić.

„Ovo je za mene veliki trenutak i ostvarenje dečačkih snova, jer sam postao deo velikog kluba. Već u nedelju ću se priključiti saigračima i verujem da ćemo se na kraju prvenstva radovati svi zajedno. Moj osnovni zadatak su golovi i ne osećam poseban pritisak zbog toga. Dobro sam fizički pripremljen i spreman da odmah uđem u pun trening.“

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Radovan Krivokapić: Raspored težak, ali se nikog ne bojimo

Radovan Krivokapić: Raspored težak, ali se nikog ne bojimo

08.02.2019. 12:08 12:13
STIGAO NAPADAČ Bojan Matić potpisao za Vojvodinu

STIGAO NAPADAČ Bojan Matić potpisao za Vojvodinu

07.02.2019. 12:33 13:31