Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FK Vojvodina počela pripreme: cilj – Evropa

11.01.2018. 12:45 18:38
Piše:
Foto: Igrači FK Vojvodina pred početak priprema foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić

Prozivkom, sastankom s predsednikom kluba Dušanom Vlaovićem i potpredsednikom Ljubomirom Aprom, potom i sa novim šefom stručnog štaba Ilijom Stolicom, a onda i prvim treningom, u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov” u Veterniku zvanično su počele pripreme igrači  Vojvodine za nastavak prvenstva.

Na okupu su se našla 23 fudbalera crveno-belih, kompletan stručni štab, kao i sportski direktor Saša Drakulić.

„Želim vam doborodošlicu u FC “Vujadin Boškov”, srećnu Novu godinu, dobro zdravlje i da vas povrede mimoiđu u narednom periodu“, na početku svog obraćanja istakao je Dušan Vlaović.

„Prošlu polusezonu najbolje je da svi zajedno što pre zaboravimo, jer pogled na tabelu nikome od nas ne daje pravo za bilo kakvo zadovoljstvo, pošto je reč o jednom od najlošijih perioda i rezultata u istoriji kluba. Novi UO čekao je polusezonu kako bi mogao da počne da radi na trajnijem rešavanju kadrovskih pitanja. Kao što znate, angažovali smo novog šefa stručnog štaba Iliju Stolicu, koji je mlad i perspektivan, ali i stručnjak sa zavidnom reputacijom. On će imati otvorene ruke u radu, a na svima vama je da tokom perioda priprema, a onda i u narednih prvenstvenih 15 utakmica, radite i igrate marljivo i pametno. Ukoliko bude tako, a ubeđen sam da hoće, nema nikakvog razloga da ne ostvarimo cilj i izborimo lasman u Evropu, jer bez nje, Vojvodina svaku sezonu ocenjuje neuspešnom.“

Potom je Vlaović podsetio igrače da je Vojvodina klub s tradicijom dužom od jednog veka i sredina iz koje su potekle mnoge legende srpskog fudbala. Uz to, dodao je, u omladinskoj školi “Ilija Pantelić” ponikao je i danas jedan od najskupljih igrača u svetu Sergej Milinković-Savić, a velikom ugledu crveno-belih svakako doprinose i dve titule prvaka države, kao i jedan trofej osvojen u Kupu Srbije.

„Sve to nas obavezuje, a fudbal je igra u kojoj se podrazumeva da je vaš lični interes, ujedno i interes kluba“, naglasio je Vlaović.

„Ako budete igrali dobro, to će se neminovno odraziti i na rezultate i na vaše kasnije eventualne angažmane u neke od velikih evropskih klubova. Već 25. januara odlazite u turski Belek, u kojem ćete imati najbolje uslove za rad, kao i obezbeđene trening-utakmice s atraktivnim rivalima. Na nama iz uprave je da vam omogućimo vrhunske uslove, a na vama je da odradite posao na najbolji način. Do polaska u Tursku, naravno u dogovoru s ljudima iz sportskog sektora i trenerom Stolicom, uveliko radimo i radićemo na pojačavanju pojedinih pozicija u timu. Svima nam je želja da se na kraju sezone zajednički radujemo novom plasmanu u Evropu, a da onda počnemo s realizacijom najviših ambicija, koje FK Vojvodina ima u budućnosti.“


Trenutni igrački kadar

Na prozivci i prvom treningu Vojvodine su se pojavili sledeći fudbaleri - golmani: Emil Rockov, Nikola Perić, Milan Ilić i Vukašin Pilipović, igrači: Milan Lazarević, Ivan Lakićević, Nikola Antić, Nikola Gajić (vratio se s pozajmice u Cementu), Mladen Devetak, Siniša Saničanin, Ranko Veselinović, Marko Vukasović, Dušan Jovančić, Lazar Zličić, Mihajlo Nešković, Vasko Kalezić, Kristijan Živković, Daniel Avramovski, Aleksandar Mesarović, Nemanja Subotić, Miloš Zličić, Stefan Mihajlović i Luka Vujanović. Nedostajali su Damir Kojašević, kao i Južnokorejac In-Hjeok Park, koji će se u Novom Sadu pojaviti tek 23. januara.


Potpredsednik Ljubomir Apro je takođe pozdravio fudbalere Voše, istakavši:

„Počinjemo s realizacijom projekta Voše u Evropi 2018. godine i potrudićemo se da imate maksimalne uslove na tom putu. Stručni štab je kompletiran i želim vam svu sreću u prvenstvu, ali i Kupu Srbije, jer bi nam pehar pobednika u ovom takmičenju došao kao pravi melem na ranu.“

Ilija Stolica je iskoristio priliku da se obrati fudbalerima koje će ubuduće predvoditi, poželevši im zdravlje, sreću i uspehe na ličnom, ali i sportskom planu.

„Čuli ste ovde dosta lepih stvari“, nastavio je novi šef struke Novosađana.


Otišla desetorica

Iako zimski prelazni rok još nije zvanično počeo, redove Novosađana već su napustila desetorica fudbalera. Ispisnice su uzeli Renan da Silva Alveš, Džozef Ovusu Bempah, Frensis Afrijie, Jevrem Kosnić, Ada Đeziri, Ognjen Đelmić, Marko Cicović, Filip Babić, Marko Bogojević i Bojan Batar.

Među onima koji trenutno nisu u prvom planu su Ivica Jovanović i Stefan Cebara, ali su obojica i dalje igrači Vojvodine.


„Igrači će imati puno poštovanje i podršku uprave i biće vraćeni na najvažnije mesto u klubu. Svi mi ovde nalazimo se zbog ostvarenja ambicija koje Vojvodina ima, a uspeh u njihovoj realizaciji doći će kao posledica našeg zajedničkog budućeg rada.“

Na pitanje o aktivnostima ljudi iz Voše u zimskom prelaznom roku, odgovorio je Ljubomir Apro.

„Komisija kluba obavlja preliminarne razgovore s igračima koji su nam zanimljivi“, istakao je Apro.

„Poštovaćemo odnose s klubovima čiji su trenutno članovi, kao i njih same, pa verujem da ćemo realizovati njihove transfere.“

Novi trener i fudbaleri potom su održali kraći sastanak na kojem ih je mladi stručnjak upoznao s obavezama koje im predstoje, a onda je usledio izlazak na teren i prvi zvanični trening.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar