Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FK Vojvodina: Plate isplaćene, provera uspela, stiže štoper

21.01.2018. 17:48 17:51
Piše:
Izvor: F. Bakić/Siniša Saničanin, štoper novosadskih crveno-belih

Odigrali su fudbaleri Vojvodine i Rada trening-utakmicu, prvu tokom zimskih priprema, u kojoj je ekipa iz Novog Sada pokazala više i stigla do pobede od 2:1 (2:1).

Duel je odigran u Centru FS Srbije u Staroj Pazovi, crveno-beli su prikazali bolju i konkretniju partiju i nagovestili da se u njihovoj igri dosta stvari kreće nabolje u odnosu na jesenju polusezonu. Trener Ilija Stolica je, s izuzetkom rovitog Marka Vukasovića, šansu pružio svim kandidatima za prvi tim, pa se na terenu pojavilo čak 25 fudbalera, a strelci za Vošu bili su Stefan Mihajlović i Nemanja Subotić, dok je gol za Rad postigao Nenad Marinković.

- Ako se u obzir uzme to da nam je ovo bila prva utakmica od početka priprema, čini mi se da imamo razloga za određeno zadovoljstvo - rekao je mladi štoper Ranko Veselinović, koji je, u paru sa Sinišom Saničaninom, jedini odigrao svih 90 minuta. - Uvek može da bude bolje, mada smo dosta dobro odigrali prvo poluvreme, kada smo stvorili dosta šansi, imali veći posed i, u krajnjoj liniji, postigli i dva gola. Istina, naša odbrana je jednom kapitulirala i to posle greške, ali, dobro, ovo su pripemni susreti i oni služe da se na uočenim propustima radi i da se oni neutrališu. Još nešto manje od mesec dana ostalo nam je do prve prvenstvene utakmice, dakle imamo dovoljno prostora da nastavimo s radom i verujem da će do starta lige sve doći na svoje mesto.

Trener Stolica je pred igrače postavio neke nove zahteve?

- Traži da igramo više na posedu lopte, sa mnogobrojnim rotacijama u igri, ali sam siguran da ćemo, uz naporan rad, sve to sprovesti u delo. Ovo su sve dobri momci s kojima može da se radi i nema razloga da ne budemo optimisti.

Govoreći o atmosferi unutar ekipe, Veselinović je naglasio:

- Nedavno su igrači u potpunosti isplaćeni i, između ostalog i zbog toga kao i zbog načina treninga koji forsira stručni štab, koji je uspostavio i odličnu atmosferu, sve ide nabolje u odnosu na jesenju polusezonu. Zajedno smo 24 časa, radimo, nema nikakvih nesuglasica i to se i te kako oseća. Upravo zato, kao i zbog kvaliteta tima, očekujem naša mnogo bolja izdanja na proleće.

Veselinovićev par u štoperskoj liniji je nešto iskusniji Siniša Saničanin. Ovaj mladić je jesenas izborio mesto u timu i, utisak je, nema nameru da ga ikome prepušta.

- Kada se u obzir uzme da nam je ovo bila prva utakmica tokom priprema, mislim da je sve proteklo više nego dobro - rekao je Saničanin. - Svesni smo, naravno, da se od nas očekuje još više i sada se još uvek privikavmo na rad novog stručnog štaba. Odličnu atmosferu imamo, radimo na novom sistemu igre koji zahteva mnogo novih stvari od svakog od nas i mislim da ćemo se veoma brzo prilagoditi novom načinu igre.

Ako se u obzir uzme to da nam je ovo bila prva utakmica od početka priprema, čini mi se da imamo razloga za određeno zadovoljstvo (Siniša Saničanin)

Govoreći o do sada urađenom, Saničanin je podvukao:

- Iako radimo veoma intenzivno, način treninga nije prenaporan i sviđa mi se to što radimo s loptom, na njenom posedu i što nema suvog trčanja. Naravno, od nas se zahteva dosta tehničkih stvari i da mnogo više razmišljamo u igri, ali sve to odlično funkcioniše i ne predstavlja nam dodatno opterećenje.

Ipak, evidentno je da  nedostaju centralni bekovi, jer, u ovom trenutku, Saničanin i Veselinović nemaju konkurenciju.

- Zdrava konkurencija je uvek dobra, a nas dvojica smo mladi i nadam se da ćemo nastaviti da igramo u tandemu, odnosno da ćemo zadovoljiti ukus stručnog štaba. Verujem da će do polaska u Tursku stići još neke novajlije i da će zaoštriti bitku za mesto u timu, od čega ćemo koristi imati svi mi, kao i ekipa kojoj je cilj da se izbori za evropsku vizu- dodao je Saničanin.

A. Predojević

Radovanović iz Spartaka pred potpisom

Iako su igrači novosadskog superligaša danas imali slobodan dan, daleko od toga da aktivnosti među crveno-belima nije bilo. Sportski direktor Saša Drakulić bio je veoma zauzet, jer je dolazak u Novi Sad najavio dojučerašnji štoper Spartaka ŽK Aleksandar Radovanović (24), čiji potpis na ugovor je očekivan u poslepodnevnim satima.

- Imao sam konkretnu ponudu iz Portugalije i želeo sam karijeru da nastavim u inostranstvu - iskren je bio Radovanović, levonogi centralni bek, visok 189 cm. - Međutim, kada sam razgovarao s ljudima iz Vojvodine, promenio sam mišljenje, jer sam kod njih prepoznao veoma ozbiljnu priču. Već se nalazim u Novom Sadu, tražim stan i trebalo bi da potpišem ugovor i danas da se priključim novim saigračima na pripremama u Staroj Pazovi.

Na pitanje da li poznaje buduće klupske drugove, stasiti Šapčanin je odgovorio:

- Znamo se s terena kad smo igrali jedni protiv drugih, a dobar sam s mojim Šapčaninom Nikolom Perićem. U svakom slučaju, biće vremena da se upoznamo i voleo bih da bez velike pompe potpišem za crveno-bele i da onda, kao i u Subotici, napravim fudbalski bum - dodao je Radovanović.

Saša Drakulić: Nije kraj novajlijama

Do sada su ugovore s Vojvodinom potpisali Marko Putinčanin (stigao iz Voždovca) i Vinsent Eze (Metalac), kao i kapiten Dušan Jovančić, koji je do leta produžio vernost, i mladi Nikola Gajić (vratio se s pozajmice u Cementu). Aleksandar Radovanović će biti nova akvizicija, a sportski direktor Saša Drakulić, upitan da li se očekuje još neki novajlija pre odlaska ekipe u Tursku, rekao je:

- Nije ovo kraj dolascima novajlija u naš klub. Razgovaramo s još nekim zanimljivim igračima i verujem da ćemo i te razgovore uspešno privesti kraju. U svakom slučaju, želja nam je da do polaska u Belek kompletiramo redove ekipe i na dobrom smo putu da to i realizujemo – najavio je Drakulić

Autor:
Pošaljite komentar