Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FK Partizan predstavio novog trenera Iliju Stolicu

10.06.2022. 09:17 09:21
Piše:
Izvor: FK Partizan

Ilija Stolica zvanično je predstavljen kao novi trener Fudbalskog kluba Partizan.Stolica dolazi umesto Aleksandra Stanojevića koji je napustio Humsku posle još jedne sezone bez trofeja za crno-bele.

Novi trener ima 43 godine, a u struci je od 2015. kada mu je prvi angažman bio u ulozi asistent Zorana Milinkovića, upravo u Partizanu.

U međuvremenu je bio selektor U17 reprezentacije Srbijre, pa trener Voždovca, Vojvodine i Olimpije iz Ljubljane, a poslednji angažman bio mu je opet u FŠ kao selektor U21 tima.

Stolica je kao igrač bio napadač, odigrao je četiri utakmice i za Partizan pre 22 godine, a osim dresa rodnog Zemuna, nastao je još za – Ljeidu, Metalurg Donjeck, OFK Beograd, Sent Truden, Mons, OFI, Budućnost, Nju Igland Revolušn i FK Njujork.

- Dolazak u Partizan je velika odgovornost – počeo je svoje izlaganje Ilija Stolica. -  Sreća i zadovoljstvo koju osećam je teško objasniti. Emocija koju osećam je toliko velika da prevazilazi izazove, nedoumice, pitanja i potpitanja. Vezivan sam više puta za Partizan, mnogo puta smo razgovarali. Možda iz ove perspektive izgleda drugačije, ali za mene idealni momenat ne postoji. Iz tog ugla, sa takvom energijom, pristupam onome za šta me vezuju srce, znanje, iskustvo, koje nosim iz igračkih dana, tako do trenerskih dana. Ne bih da dužim, ono što je jako važno, osećam se da sam došao u svoj klub, da služim po meri svojih najvećih mogućnosti. Cilj svih nas je da navijače vratimo na tribinu, da ih vratimo kvalitetnom igrom, principom i odnosom. Pre svega igrači, stručnih štab a onda i sve ostale strukture kluba. Ono što mogu da obećam je da će od prvog dana biti tamo.

Stolica o 2017. kada je Voždovac, koji je tada predvodio, sputao Zvezdu u borbi za titulu: 

- Onaj deo ovog posla koji najviše volim jeste komunikacija sa igračima. Velika većina njih su dugo u klubu, znaju šta su obaveze i odnos prema dresu. Ono o čemu smo dugo pričali direktor i ja, igračima će olakšati obaveze i smanjiti pritisak koji nosi ovaj dres. Ispred svih nas je Partizan. Verujem da igrači znaju da ono što očekuju od samih sebe, očekujem i ja, kao i svi u klubu. Često se spominje ta 2017. ja sam tada bio samo profesionalac koji je radio svoj posao. Takav sam bio, uvek ću takav biti. Ta prošlost može da bude oslonac, ali danas smo u 2022. to je jedno iskustvo i treba da pričamo o onome što treba da bude, a ne o onome što je bilo. Svi smo tu da očekujemo očekivano, a očekivano je to da ćemo svaku utakmicu izlaziti da pobedimo. Siguran sam da ćemo pobrati simpatije navijača.

Stolica je govorio i o trenutnom igračkom kadru.  Imamo izuzetno kvalitetnih igrača – uveren je Stolica. -  Ima momaka koji nisu pokazali ono što se očekuje, neki su zadovoljni, neki manje... Imamo ideju kako da osvežimo, unapredimo. 

Stolica je razgovarao sa Aleksandrom Stanojevićem. 

- Dugo smo razgovarali. Sale je našao vremena posle svih dešavanja i sezone. Moram da mu se zahvalim jer je izneo jednu izuzetnu sezonu iz koje sam imao osećaj da je zaboravljeno da smo bili do poslednjeg kola u borbi za titulu. Čovek koji je osvojio rekordan broj bodova, proleće u Evropi., Sale je neko ko je davao celog sebe. 

Sezona počinje za mesec dana, a Partizan još nije počeo pripreme.

- Svaki trener ima svoj model igre, osobenosti. Ono što je važno jeste adaptacija na igrački kadar. Kada imate mogućnost da izaberete pojačanja, posežete za njima. Sa druge strane, imate igrače koji će sami po sebi to oplemeniti. Početak sezone je idealna pozicija za dolazak u klub. Početak je pomeren, skraćen je period priprema. Imamo ‘samo’ četiri nedelje. Voleo bih da imam kompletiran tim, međutim, postoje neke stvari koje moramo da radimo u hodu.

S. R.  

Autor:
Pošaljite komentar