Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Rockov pred polufinale s Čukaričkim: Optimizam nije dovoljan za radost

09.06.2020. 11:43 11:55
Piše:
Izvor: Emil Rockov, foto: J. Grlić

Zadovoljni i s osmesima na licima, vratili su se fudbaleri Vojvodine s gostovanja u Ivanjici.

Prilično lako savladali su tim Javora (3:1), a trener Nenad Lalatović uspeo je da odmori neke od nosilaca igre, omogućivši im da se osveže pred polufinale Kupa Srbije. U njemu, treba li na to da podsećamo, Novosađani sutra gostuju u Beogradu, gde će im domaćin biti odlična ekipa Čukaričkog. Crveno-beli žele da se nađu u završnom susretu za trofej, a to će od njih da zahteva jako dobru igru na Banovom brdu.

- Pred nama je baš važna utakmica, a u našem timu vlada radosna atmosfera - rekao je Emil Rockov, Vošin reprezentativni čuvar mreže. - Sasvim sigurno, to je dobro, kao što me raduje i optimizam koji nas krasi. Ipak, on nije dovoljan da bismo savladali Beograđane, već će susret od nas zahtevati krvavi rad na terenu. Tek u tom slučaju imaćemo pravo da se nadamo ulasku u finale kupa.

Po vama, koji put vodi crveno-beli tim ka ostvarenju želja?

- Znate da ne volim da se bavim taktikom i pričama o tome kako bismo trebali da igramo. Imamo naš prepoznatljiv stil, trener Lalatović je jako dobar stručnjak i apsolutno imam poverenje u sve ono što će on zahtevati od ekipe da učini. Utakmica se, naravno, rešava na terenu, a sigurno je i to da imamo pravo da se nadamo povoljnom ishodu.


Ponosan na Simića  

U Ivanjici je bilo dosta rokada u ekipi iz Novog Sada, pa su šansu da budu starteri dobili golman Simić, Devetak, dvostruki strelac Zukić i Gemović, baš kao i Aranđel Stojković na mestu zadnjeg veznog. Izostali su suspendovani Bojić, Đorđević, povređeni Mirko Topić, Rockov i Čović.

- Šefova je odluka to koji će tim da istrči na teren i jako je dobro što imamo puno igrača koji mogu da iznesu teret utakmica i nametnu se kao nosioci igre - rekao je Rockov. - Na golu je, umesto mene, stajao Nikola Simić i svoj posao odlično je odradio, tako da sam ponosan na njega. Naravno, veoma zapažen bio je i Dejan Zukić, za kog odavno svi znamo da je vanserisjki talenat.


Slobodan Tedić, izdanak Vošine omladinske škole, na poziciji napadača Beograđana baš se raspucao u poslednje vreme?

- Tedić je ponikao u istoj fudbalskoj školi, koju sam i ja pohađao. Znam ga, ali ne razmišljam puno o igri protivnika, skoncentrisan sam na ono što mi želimo da uradimo. U svakom slučaju, Tedićev posao je da postiže golove, a moj je zadatak da zaštitim mrežu ispred koje stojim.

Nadate li se dolasku većeg broja navijača Vojvodine na stadion na Banovom brdu?

- Razgovarali smo u ekipi međusobno i imamo osećaj da će naši simpatizeri doći da nas podrže u velikom broju. Njihova podrška nam je uvek značajna i važna, jer nas tera da pružimo dobru igru i ispoljimo maksimalnu borbenost. Voleo bih da budu prisutni u značajnom broju i da se na kraju svi zajedno radujemo.


Svi igrači treniraju

Povređenih ili kažnjenih fudbalera nema u timu Vojvodine i svi oni nalaze se u punom treningu. Trener Nenad Lalatović moći će, dakle, da računa na kompletan kadar i da sastavi po njemu najbolji tim za sutrašnji duel s Čukaričkim.


Vojvodini su se, posle pobede Spartaka nad Partizanom, otvorila vrata i da na kraju prvenstva stigne do vicešampionskog zvanja?

- Trenutno svi razmišljamo samo o utakmici s Čukaričkim. Biće prostora da se bavimo posle toga i susretima koji slede, s Inđijom, odnosno, u poslednjem kolu s Partizanom. Normalno je to što želimo da budemo što bliži vrhu tabele, to je jako lepo, ali je sada najvažnije da u utakmicu polufinala Kupa Srbije uđemo onako kako treba i da pokušamo da prođemo u finale - poručio je Emil Rockov.

Novosadska ekipa danas posle treninga putuje u Beograd, gde će prenoćiti i dočekati susret s “brđanima”.

Utakmica Čukarički - Vojvodina igra se u sredu, od 17 časova, uz TV prenos na prvom programu Arenasporta.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Emil Rockov: Realnost nam je udarila šamar

Emil Rockov: Realnost nam je udarila šamar

27.03.2020. 13:57 13:59
KUP SRBIJE: Voša dobitnik na penal lutriji

KUP SRBIJE: Voša dobitnik na penal lutriji

03.06.2020. 23:09 23:12