Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Čumić predvodnik Vojvodine na EVROPSKOM PUTU (foto, video)

04.07.2023. 14:16 14:28
Piše:
Izvor: L. Bakmaz

Dolaskom reprezentativca Malija Mamadua Traorea u bazu na Mariborskom Pohorju kompletirana je Vojvodinina ekspedicija na pripremama u tom slovenačkom sportsko-turističkom centru.

Pouzdani štoper imao je obavezu u nacionalnom timu svoje zemlje, u kvalifikacijama za Afrički kup i zato se kasnije priključio ekipi. Istovremeno, obavezu prema srpskoj reprezentaciji, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, imao je i Nikola Čumić.

On je on od prvog dana, svima za primer, pokazao kako se profesionalci odnose prema obavezama, klupskim i reprezentativnim, bez razlike. Pripreme na terenima Pohorja, započeo je uz nadzor medicinske ekipe, kojom rukovodi dr Borko Vukosav.

-Ništa strašno, propustio sam deo priprema u Novom Sadu zbog poziva u reprezentaciju – podseća Čumić. – Osetio sam izvesna zatezanja u preponama tako da sam kod fizioterapeuta bio na posebnom tretmanu. Sada je sve u redu, treniram punim intenzitetom. Veliko je i značajno iskustvo iza mene i privilegija da treniram sa igračima tog nivoa. Poziv u reprezentaciju prihvatio sam kao čast, a shvatio kao obavezu da, predstavljajući vrednosti Vojvodininog tima, ugradim sebe u sastav Stojkovićevog kolektiva. Nisam dobio šansu da debitujem, žao mi je zbog toga. Igrama u Vojvodinu pokušaću da zadržim poverenje selektora. Verujem da ću dočekati dan i da zaigram u reprezentativnom dresu.


U sredu sa rumunskim Ocelulom

Prvi kontrolni meč na pripremama Vojvodina će imati danas sa rumunskim superligašem šampionske tradicije Ocelulom iz Galatija, najvećom rumunskom lukom na Dunavu. Ocelul je već odigrao dve prijateljstke utakmice i obe remizirao: sa austrijskim bundesligašem Kampfenbergerom 1:1 i sa Mariborom 0:0.

Susret Vojvodina – Ocelul igra se na stadionu San siro, u autrijskom mestu Lebring na obali Mure i počeće u 17.30 časova. 


Vojvodinin dres obukao je tek u 10. kolu protiv Voždovca. Odigrao je tada tek 35 minuta i postigao dva gola za pobedu (2:1). Tako je naprečac osvojio naklonost navijača. U preostalom delu sezone dodao je još 12 golova (11 u prvenstvu i jedan u Kupu). Uz pet asistencija upotpunio je utisak o najisplativijoj klupskaoj investiciji minulih godina. Prepoznali su to i navijači koju su mu u tradicionalnoj anketi dali glas za najboljeg Vošinog igrača u sezoni.

-Moja je dužnost da pružam još bolje partije u Vojvodini – bez okolišenja je najavio svoje mesto i ulogu u igrama Vojvodine. – Namera mi je da igrom i ponašanjem podignem nivo sopstvene vrednosti u odnosu na prethodnu sezonu, što bi doprinelo i boljem izdanju čitave ekipe. Da ne bude zabune, zadovoljan sam učinkom koji sam postigao, ali uvek nastojim da svaki učinak nadogradim i iskoračim barem za jedan korak bliže cilju koji sam sebi postavio, a moji ciljevi u profesionalnom fudbalu postavljeni su vrlo visoko. U Vojvodini sam pronašao idealan osnov za nadgradnju.

Topić je karijeru nastavio u Portugaliji, Nemanja Nikolić u Partizanu, Vitas nije u opciji za sastav...  Na relaciji otišli-došli naš sagovornik video je klupsku dobit, što se kvaliteta i potreba u linijama tima tiče.

-Priključili smo kolektivu dosta kvalitetne igrače, koji imaju iskustva igranja u inostranstvu – ceni Čumić. – Tu pre svih mislim na Kajevića i na Crnomarkovića s kojim sam igrao u niškom Radničkom. Poznati su mi njegovi kvaliteti, dobar je momak. To što nam je nedostajalo, dobili smo njegovim angažmanom. U Vukiću smo pojačali konkurenciju u napadačkom redu, dosta nam je problema pravio u igri dok je bio u TSC-u. Lepo smo pojačani, zrelija smo ekipa, dugo ćemo biti zajedno pre početka sezone. Verujem da ćemo imati dovoljno kvalitetan sastav za vrednije rezultate u odnosu na prethodnu godinu. Očekujem da ćemo već protiv Apoela u kvalifikacijama za Ligu konferencija biti na potrebnom nivou za pozitivan rezultat.

Pre 10 meseci iz grčkog Olimpijakosa, 24-godišnji Užičanin stigao je u Vojvodinu. Mogao je da bira između nekoliko vrlo povoljnih ponuda, u zemlji i u inostranstvu. Sportski direktor Marko Jovanović, sa kim je sarađivao igrajući u Nišu, ubedio ga je da Vojvodina sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem na čelu, ima ambicije i mogućnosti koje su kompatibilne sa njegovim ambicijama. Jovanović je, veli, bio u pravu, napravio sam odličan izbor.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar