Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Crveno-beli ubedljivi protiv Mađara

06.10.2022. 20:55 21:47
Piše:
Izvor: Tanjug (AP Photo/Darko Vojinovic)

Crvena zvezda – Ferencvaroš 4:1 (2:0)

U 3 kolu grupe H Lige Evrope fudbaleri Crvene zvezde do nogu su potukli Ferencvaroš i ostali u igri za plasman u narednu rundu. Crveno-beli su podsetili na najbolja izdanja iz poslednjih nekoliko godina i rezultat je stigao.

Posle početne inicijative našeg tima Mađari su se sabrali i preuzeli inicijativu. Držali su loptu igrači Ferenvaroša, dobro kombinovali – demonstrirali zavidnu tehniku. Imali su i nekoliko poluprilika i bilo je jasno da su ozbiljan rival. Crvena zvezda je tek povremeno pretila, provodivši veći deo vremena na svojoj polovini. U 21 minutu Rodić je prošao po levoj strani, tražio Kataija na petercu ali je intervenisao golman Dibuš. Od tada – igra se rasplamsava, ređaju se napadi na obe strane; rivali su bili podjedanki. U 25 minutu Gobeljić je centrirao sa desne strane, Ivanić šutirao glavom ali od svega je bio samo korner. Međutim, intervenisala je VAR soba i utvrđeno je da je u bloku Vingo igrao rukom i dosuđen je jedanaesterac. Precizan sa bele tačke bio je Kanga za 1:0. Od tada naš tim preuzima inicijativu i u 34 minutu dolazi do prilike da uveća vođstvo, ali je Dragović glavom šutirao tik iznad gola. Ali što nije uspelo tada jeste malo kasnije kada je Mitrović postigao drugi gol. Lepo se oslobodio Botke i iz okreta smestio loptu u mrežu. Zvezda je na odmor otišla sa zasluženom prednošću.

Naš tim je nastavio furiozno i u drugom poluvremenu i ubrzo poveo sa 3:0. Katai je sjajno šutirao sa osamnaest metara i smestio loptu u malu mrežu Dibuševog gola. Smanjili su gas, potom, crveno-beli svesni da imaju priliku za važnu pobedu. Ali, i pored toga – bili su ubojiti. Kanga je sa distance, sa desne strane uputio strahovit udarac i savladao Dibuša. U 71 minutu – 4:1. Zakarijasen je postigao gol nakon pasa sa desne strane.

Do kraja, gosti su pogodili prečku i rezultat se nije promenio.

BEOGRAD: stadion ,,Rajko Mitić“, gledalaca: 40.000. Sudija: Viser (Belgija). Strelci: Kanga

(iz penala) u 26 i 61, Mitrović u 34 i Katai u 51 za Crvenu zvezdu a Zakarijasen u 71

minutu za Ferencvaroš. Žuti kartoni: Dragović, Sanogo, Rodić (Crvena zvezda) a S. Mamae,

Knoster, Večei (Ferencvaroš).

CRVENA ZVEZDA: Borjan 6, Gobeljić 8, Eraković 7,5, Dragović 7 (Nikolić), Rodić 7, Kanga 8,5, (Mustafa), Sanogo 7 (Srnić), Mitrović 7 (Pankov 6), Katai 8 (Motika 6,5), Ivanić 7, Pešić 6,5.

FERENCVAROŠ: Dibuš 6, Vingo 6, Knuster 6, S. Mamae 6, Botka 6 (Pazka 6), Laiduni 6 (Gojak 6), Bešić 6 (Večei), Zakarijasen 7, Traore 6,5, Boli 6,5 (R. Mamae 6), Nguen 6 (Markinjos 6,5).

I. Lazarević


Milojević: Zadovoljan sam, neće da nas ponese jedna pobeda

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević izjavio je da je zadovoljan večerašnjom pobedom protiv Ferencvaroša rezultatom 4:1 u meču trećeg kola grupe H Lige Evrope.

"O rezultatu nikad ne licitiram, ali neka moja vizija je da ubrzamo igru i postignemo sto više golova. To je nešto što hoćemo. Biću realan i bio bih realan bilo kojom pobedom pre utakmice, ali kada bude velika onda sam prezadovoljan. Nehe jedna pobeda da nas ponese, razmišljamo o Spartaku, čvrsto smo na zemlji", rekao je Milojević za TV Arenasport posle utakmice.

On je istakao da nema primedbi na igru svog tima.

"Zadovoljan sam odnosom i igrom i zalaganjem. Nemam primedbi", rekao je trener Crvene zvezde.

Šampion Srbije će za nedelju dana gostovati Ferencavarošu u 4. kolu Lige Evrope.

"Ima ono fudbalsko nepisano - teško je dobiti protivnika dva puta uzastopce. Ali, dešavalo se i meni u karijeri, tako da verujem, bez neke kočnice zato što igramo na strani, mi to možemo", zaključio je Milojević.

Autor:
Pošaljite komentar