Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

CRVENA ZVEZDA SAVLADALA PARTIZAN U UZBUDLJIVOM VEČITOM DERBIJU: Kasni finiš za novu titulu (FOTO i VIDEO)

20.04.2024. 20:35 21:00
Piše:
Izvor: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Bilo je svega u 173. večitom derbiju...

Dva puta je vodio Partizan, a onda je Zvezda, u debeloj nadoknadi, uspela da potpuno preokrene rezultat i, čini se, definitivno potvrdi novu titulu. Ostali su, sasvim je sigurno, „repovi“ uzrokovani pojedinim odlukama sudije Pavla Ilića iz Kragujevca, o kojima će se još diskutovati, ali je sada nesporna jedino činjenica da crveno-beli imaju čak 10 bodova viška pred jedinim pratiocem i da su pred novom promocijom.

Partizan je ušao u derbi neočekivano dobro. Već u prvom minutu sjajnu priliku imao je Samed Baždar, ali je Glazer odlično intervenisao i izbio loptu u korner. Zvezda je imala kolosalnu priliku u 9. minutu, kada trojica igrača Partizana nisu uspela da zaustave Osmana Bukarija, ali je usledio udarac tik pored stative.

Samo stotinak sekundi nakon toga, tim trenera Vladana Milojevića bio je kažnjen za taj promašaj. Na desnoj strani primio je loptu Stojković, video  Baždara koji se pozicionirao pred golom crveno-belih i sjajno ga uposlio, pa je mladi napadač, udarcem glavom, savladao Glazera, za 0:1.

Nije dugo potrajala radost pristalica gostujuće ekipe, jer je u 14. minutu golman Krunić, posle greške Kovačevića, u svom kaznenom prostoru oborio Ivanića, a sudija Ilić nije imao dilemu i pokazao je na belu tačku. Gelor Kanga je, iako ga je Partizanov golman „pročitao“, izjednačio rezultat na 1:1.

Na isteku 28. minuta mogao je crno-beli tim ponovo da stekne prednost, ali je, posla udarca Goha, stativa bila saveznik izraelskog golmana. Posle duže akcije u 37. minutu, Bukari je izgradio sebi finu poziciju za šut sa 16 metara, ali je ponovo bio neprecizan. U nadoknadi vremena ponovo je fudbaler iz Gane bio u velikoj prilici, ali je Krunić skratio ugao i zaustavio njegov udarac.


Nadoknada – 15 minuta!?

Pavle Ilić je odredio da se u nadokandi vremena u drugom poluvremenu odigra čak 15 minuta. Prekida u drugih 45 minuta jeste bilo, što zbog prekršaja, što zbog bakljade navijača, ali je pomalo nejasno šta je arbitra iz kragujevca opredelilo da susret produži za čitavu jednu trećinu. I ne samo to: nadoknada je trajala još duže – 20 minuta i 45 sekundi. Neverovatno!


Ponovo je Partizan došao u vođstvo u 56. minutu, kada je Severina izuzetno nanišanio suprotni gornji desni ugao i postigao atraktivan gol. Pokušao je domaćin ponovo brzo da se vrati u egal, mogao je to da učini u 60. minutu, ali je Miloš Krunić ponovo odlično intervenisao posle udarca Endiaja.

Igrao se 69. minut kada je Krunić čudesno odbranio udarac najpre Kataija, potom i Endiaja s pet metara, ali je Bukari vratio loptu glavom u peterac, gde je Aleksandar Katai bio najviši u skoku i zatresao mrežu. Nažalost navijača Crvene zvezde i nesuđenog strelca iz Srbobrana, taj gol je, na intervenciju iz VAR sobe, poništen zbog ofsajda Endiaja. U 85. minutu ponovo je golman Partizana bio sjajan i zaustavio, uz pomoć stative, udarac Hvanga.

Ipak, nisu izdržali gosti veliki pritisak rivala, koji je u 89. minutu preko Endiaja, uz velike proteste igrača „parnog valjka“ koji su reklamirali prekršaj strelca nad Markovićem, poravnali na 2:2. I ne samo to, u 96. minutu arbitar je po drugi put pokazao na belu tačku u korist Zvezde, nakon kontakta između Antića i Bukarija u samom uglu kaznenog prostora. Usledili su novi protesti iz crno-belog tabora, ali je sudija ostao dosledan svojoj presudi. Precizan sa 11 metara bio je Katai, donoseći svom timu prednost i pobedu u večitom derbiju.

Crvena zvezda – Partizan 3:2 (1:1)

BEOGRAD: Stadion „Rajko Mitić“, gledalaca: 26.000. Sudija: Pavle Ilić (Kragujevac). Strelci: Kanga u 16. (iz penala), Endiaj u 89. i Katai u 90 9 (iz penala) za Crvenu zvezdu, a Baždar u 11. i Severina u 56. minutu za Partizan. Žuti kartoni: Kraso, Glazer (Crvena zvezda), Ovusu, Kovačević, Kalulu, Marković (Partizan).

CRVENA ZVEZDA: Glazer 7 – Mijailović 6,5, Spajić 6, Dragović 6,5, Rodić 6,5 (od 46. Điga 6,5) – Stamenić 6 – Bukari 7,5 (od 90 10 Milunović -), Kanga 6,5 (od 59. Katai 7), Hvang 6,5, Ivanić 7,5 ( od 78. Olajinka 6,5)– Endiaj 7 (od 90 10 Kraso -).

PARTIZAN: Krunić 7,5 – Stojković 7 (od 78. Filipović 6), Marković 6,5, Kovačević 6, Antić 6,5 – Ovusu 6, Kastiljo 6 (od 67. Stjepanović 6) – Severina 7 (od 88. Natho -), Goh 6,5 (od 78. Kalulu 6), Zahid 6 – Baždar 6,5 (od 67. Saldanja 6).

A. Predojević

 

Standings provided by Sofascore
Autor:
Pošaljite komentar
INCIDENTI NA DERBIJU: Zvezdaši bacali topovske udare, grobari uzvratili bakljama! (VIDEO)

INCIDENTI NA DERBIJU: Zvezdaši bacali topovske udare, grobari uzvratili bakljama! (VIDEO)

20.04.2024. 18:26 19:54
NAĐU POZLILO ZAVRŠIO U URGENTNOM CENTRU, ali ipak vodi Partizan sa klupe u derbiju

NAĐU POZLILO ZAVRŠIO U URGENTNOM CENTRU, ali ipak vodi Partizan sa klupe u derbiju

20.04.2024. 17:25 18:53
TRENER ZVEZDE MILOJEVIĆ OPREZAN PRED DERBI "Naša pobeda ne bi značila kraj, nismo favoriti"

TRENER ZVEZDE MILOJEVIĆ OPREZAN PRED DERBI "Naša pobeda ne bi značila kraj, nismo favoriti"

19.04.2024. 15:50 15:55
PARTIZAN U VEČITOM DERBIJU BEZ DULJAJA NA KLUPI: Saldanja u protokolu

PARTIZAN U VEČITOM DERBIJU BEZ DULJAJA NA KLUPI: Saldanja u protokolu

Partizanovi motivi u večitom derbiju zasnovani su na činjenici da ih samo pobeda ostavlja u trci za titulu.
19.04.2024. 15:49 17:25