Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Batak: Zadovoljan sam, podižemo formu

13.06.2017. 10:21 10:24
Piše:
Izvor: S. Predojević

ZLATIBOR: Tokom jučerašnjeg prepodneva fudbaleri Vojvodine odradili su lakši trening oporavka, dok im je šef stručnog štaba Radoslav Batak sa saradnicima, Belićem, Nezirijem, Repcom i Leskovcem, u poslepodnevnim satima dao slobodno.

Prvi deo rada na Zlatiboru time je praktično završen, a u nastavku boravka na planinskoj lepotici crveno-beli će se ozbiljnije posvetiti brušenju forme za prvi izazov u sezoni, utakmicu u kvalifikacijama za Ligu Evrope, koja sledi 29. juna.

- Najvažnije je to što se pridržavamo zacrtanog programa rada, a što se  tiče utakmica sa selekcijom Užica, rezultat u njima nije bio primaran – rekao je trener Radoslav Batak. – U prvom planu su bili fizički parametri koje treba da ispunimo, odnosno principi u igri koje ekipa treba da usvoji, a rezultat će stići kao posledica toga, kao i taktičkih zamisli na kojima insistiramo. Iz dana u dan podižemo nivo forme i  krajem četvrte nedelje rada trebali bi da dostignemo željeni nivo igre.

Utisak je da ste u prve dve utakmice, pored navedenih faktora, posebno želeli da proverite mogućnosti momaka iz Vošine omladinske škole i onih koji su još uvek na probi?

- Na raspolaganju imamo praktično dva tima. Jedna grupa je na dan održavanja drugog susreta trenirala, a druga je dobila priliku da odigra utakmicu s Užičanima. To je deo našeg bitisanja u fudbalu i svakog dana proveravamo sami sebe, pri tome mislim i na trenere i na igrače. Što se tiče fudbalera koji još uvek nisu potpisali ugovore, Francuz Romejn Davinji u ovom trenutku ne može da nam pomogne, jer nema dovoljan broj utakmica. Za njega bi važno bilo da pronađe sredinu u kojoj će više igrati, da fizički stasa i dobije pobednički mentalitet. Što se mladića iz Crne Gore Ćukovića i Vujanovića tiče, još uvek nemam jasnu sliku i verujem da ću je steći do kraja rada na Zlatiboru.

Na Zlatiboru će te odigrati i utakmic u sa Zetom iz Golubovaca (14. juna)?

- Nastupiće veći broj igrača koje vidim u startnom timu i nastojaćemo da oni na terenu provedu što veći broj minuta, u zavisnosti od toga ko koliko bude spreman. Uglavnom, voleo bih da oni odigraju veći deo utakmice, jer tu će reč biti o konturama ekipe na koju računam za prvu zvaničnu utakmicu u sezoni.

Ciljevi su postavljeni veoma visoko, pretpostavljamo da ste stekli mnogo jasniju sliku o tome da li ovaj tim može da ih ispuni?

- Još uvek nemam konkretan odgovor na to pitanje. Vidite i sami da smo ekipi priključili i veći broj omladinaca, dok su važni igrači iz prošle sezone, izuzimajući Paločevića, Puškarića i Babića, ostali u klubu. Treba podsetiti i načinjenicu da, sem Subotića i Bubala, još nismo nikoga doveli i to jasno  govori o ciljevima i mogućnostima u budućnosti.

Da li je moguće da se u narednim danima ekipi pridruže još neke novajlije?

- U ovom trenutku to ne znam i to je pre pitanje za rukovodstvo kluba. S obzirom da su rivali finansijski moćniji od nas, nemamo nikakav problem s time da pružimo šansu mladim igračima, čijim sam radom na pripremama veoma zadovoljan. Ako budu nastavili ovako da rade, pred nekima od njih je lepa fudbalska budućnost. Ne bih nikoga posebno isticao ovom prilikom, već je važno da kao grupa rade dobro, slušaju i u svakom od njih vidim želju da napreduju.

Da li ste zadovoljni onim što su igrači pokazali u dosadašnjem delu priprema?

- Jesam. Jedini problem pravila nam je lakša povreda Dušana Jovančića i već u toku dana saznaćemo koliko je ona ozbiljna. Mali Lazarević je povređen stigao ovamo, nastaviće se procesom rehabilitacije u Novom Sadu, a sve ostalo ide po planu i ubeđen sam da ćemo maksimalno pripremljeni dočekati početak nove sezone – najavio je Radoslav Batak.

Tekst i foto: A. Predojević

Partizanove legende na Zlatiboru

Tokom jučerašnjeg dana u bašti hotela Palisad pojavili su se, kao svojevrsna prethodnica dolasku crno-belih u sredu, i legendarni fudbaleri i treneri Partizana Vladimir Vermezović, Ljubomir Radanović i Darko Belojević. Susret s njima bio je veoma zanimljiv, a nekolicina slušalaca imala je priliku da čuje njihovo evociranje uspomena iz bogatih igračkih karijera.

Radanović, koji živi u Belgiji i bavi se menayerskim poslom, produžio je  za rodno Cetinje, dok će Vermezović i Belojević (na slici) produžiti boravak na Zlatiboru i pratiti treninge Vojvodine, a onda i Partizana.

Autor:
Pošaljite komentar