Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

161. VEČITI DERBI Milošević: Napašćemo Zvezdu

22.09.2019. 08:10 08:15
Piše:
Izvor: Momenat s derbija koji je završen nerešeno (1:1) Foto:skrinšot

Fudbaleri Partizana, po kozna koji put, u kratkom periodu igraju utakmicu sezone. Posle plasmana u Ligu Evrope, i izazovnog meča sa AZ Alkmarom (1:1)crno-beli se danas sastaju  sa Crvenom zvezdom i moraju da pobede kako bi se aktivno uključili u borbu za titulu.

Posle šest utakmica “parni valjak” već ima četiri boda zaostatka za večitim rivalom i jasno je da su tri boda večeras neophodna. Svestan je toga i trener Savo Milošević.

- Svakako da želimo ceo plen. Zanima nas samo pobeda koja nam je neophodna u borbi za titulu. Meč će biti težak, ali igramo na našem stadionu, gde smo ove sezone u glavnom bili odlični, bez obzira na to što nismo sve utakmice dobili. Ako ponovimo kvalitet igre iz tih mečeva, možemo nečemu i da se nadamo - rekao je strateg crno-belih.

Večiti derbi dolazi samo nekoliko dana posle iscrpljujućeg duela oba tima na evropskoj sceni. Zbog toga se postavlja pitanje da li će meč biti na visokom nivou.

- Teško da ćemo Milojević i ja, posle svega, moći da izvučemo maksimum iz svojih igrača. Trudićemo se koliko budemo mogli, a za koliko će to biti dovoljno, videćemo. Tokom pripremnog perioda smo radili baš na tome da mečeve u serijama igramo što bolje. Ostalo je još pet utakmica u ovom ciklusu, mislim da smo fizički spremni, a i psihički dobro stojimo, već nekoliko meseci igramo pod velikim teretom i postižemo solidne rezultate.


Jovanović na centru

BEOGRAD: Stadion Partizana, kapacitet 30.000 gledalaca, sudi: Jovanović (Beograd), početak u18 sati, TV prenos: Arsena sport 1 i O2 TV.

Partizan će večeras, najverovatnije, igrati u sledećem sastavu: Stojković, Miletić, Urošević, Ostojić, Pavlović, Šćekić, Zđelar, Tošić, Natho, Asano, Sadik.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Rodić, Milunović, Degenek, Jovančić, Kanjas, Marin, Vukanović (Van la Para), Garsija, Pavkov (Boaći).


Savo Milošević priznaje da će tek uoči samog meča znati startnu postavu.

- Ovakve utakmice su specifične jer se dosta zasnivaju na pretpostavkama što nije zahvalno. Trener može da pogreši pa da onda upadne u problem. Pred sam meč znaću svoj sastav, a verujem da će tako biti i kod kolege Milojevića.

Trener crno-belih ipak pretpostavlja kako će večiti rival večeras izgledati.

- Ne verujem da će Zvezda biti ofanzivna. Nema ni nekog posebnog razloga za to, a u ostalom takav im je i stil igre. Mi smo sa druge strane malo drugačiji. Naš profil igrača je ofanzivniji, samim tim takva nam je i igra. U svakom slučaju i zbog neophodnosti bodova mi moramo da napadnemo. Trener Partizana za kraj je malo pobliže pričao o igri svog tima za večerašnji duel.

- Mi moramo igrati najbolje što možemo. Ako se to podvodi pod rizik, onda znači da ćemo rizikovati. Protiv Alkmara smo igrali na gol više, a mentalitet i karakter ne možemo promeniti samo za derbi. Isto tako, moraćemo da vodimo računa i o defanzivi pa ćemo kada se sve sabere probati da spojimo jedno i drugo - poručio je Savo Milošević.

I. Lazarević

Milojević: Prestiž je najbitniji

Na stadionu Partizana večaras se igra 161. večiti derbi, od kojeg mnogi očekuju da bude jedan od boljih jer i crno i crveno-beli igraju u ligaškoj fazi evropskih takmičenja. Jedni kažu da su izbaranici Vladana Milojevića u prednosti, drugi – Sava Miloševića, ali ono što je sigurno je da će biti vođena velika borba jer momci iz Humske već četiri boda zaostaju za velikimrivalom. Eventualni poraz crno - bele mogao bi već na početku prvenstva da ih izbaciti iz trke za titulom.

Crvene zvezda na krilima novog plasmana u najkvalitetnije klupsko takmičenje želi da pokaže da ima kvalitetaljn tim, da je trenutno bez premca u Superligi Srbije. A, najbolja  potvrda kvalčiteta je pobeda u meču sa Partizanom. Zato svi u redovima crveno-belih razmišljaju samo o tri boda iako je trener Vladan Milojević na mukama.

- Imamo malih problema, po našim pravilima samo četiri stranca mogu biti na terenu, a mi ih imamo dosta. Odluka je teška, ali neću je doneti preko kolena i mislim da ću izabrati pravo rešenje – rekao je strateg crveno-belih.

Milojević nije pred derbi hteo da priča da li je neophodno da se broj stranaca u našoj ligi poveća.

- Bilo bi to neumesno pred ovakvu utakmicu, uostalom ja sam samo trener i poštujem pravila koja su na snazi. A, da će mi neki igrači nedostajati: hoće.

Zdravstveni bilten je dobar kod crveno-belih.- Rodić se oporavio, trenirao je, biće u konkurenciji za meč.Nije hteo Milojević da se izjasni ko ima veće šanse za pobedu večeras.

- Često smo pričali, ponoviću da na ovom nivou takmičenja nema favorita. Ne postoji ni prednost domaćeg terena. Ni dodatni pritisak ne bih uzeo kao faktor. Za razliku od kup utakmica, gde imate trofej kao ulog, ovde su na talonu tri boda, prestiž je ovde najbitniji. Strateg Crvene zvezde svestan je da njegovoj ekipi najveća opasnost vreba od Partizanovog Izraelca Bibrasa Natha.

- Odličan igrač, gde god da je igrao ostavio je trag. Zbog toga je i kapiten izraelske reprezentacije. Doneo je dosta toga novog Partizanu. Videćemo kako ćemo se mi ponašati.

Milojević je u dosadašanjim večitm derbijima doživeo poraz samo u prošlosezonskom finalu Kupa.

- Ne opterećujem se time. Specifičlne su ovo utakmice, svaki dobar potez umnožava se deset puta, a svaki loš isto tako. Nije isto kad igrač napravi grešku na nekom drugom meču, ovde se sve vidi pamti.

Trener crveno-belih  se još uvek nije odlučio za sastav, ali n i ko će voditi navalu, Boaći ili Pavkov.

- Opet se vraćamo na to pravilo o broju stranaca...Ne znam, na mukama sam, videćemo ko će početi - zaključio je Vladan Milojević.  

   I. Lazarević  

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga: Slanobarci osvojili važne bodove u Šapcu

Superliga: Slanobarci osvojili važne bodove u Šapcu

21.09.2019. 22:30 22:33
Superliga: Zmajevi skinuli Vošu s prvog mesta

Superliga: Zmajevi skinuli Vošu s prvog mesta

21.09.2019. 22:19 22:21
Superliga: Vojvodina-Voždovac 1:2 (0:0)

Superliga: Vojvodina-Voždovac 1:2 (0:0)

21.09.2019. 19:55 21:55