Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbal-vesti: Smenjen čelnik KONKAKAF-a zbog istrage o korupciji

07.08.2015. 17:37 13:33
Piše:

Generalni sekretar Fudbalske konfederacije Severne i Srednje Amerike i Kariba (KONKAKAF) Enrike Sans smenjen je zbog istrage koja se protiv njega vodi zbog korupcije.

Kako je njegov advokat saopštio, Sans je smenjen u okviru istrage koju FBI vodi protiv Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), prenela je agencija Rojters.

"Sans je razrešen svih dužnosti u KONKAKAF-u", rekao je Sansov advokat Džozef De Marija.

Kosović potpisao za Partizan

Mladi reprezentativac Crne Gore Nebojša Kosović potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa Partizanom, objavljeno je na sajtu crno-belih.

Kosović ima 20 godina, igra u veznom redu, a karijeru je počeo u Vojvodini.

Iz Novog Sada se prošle godine preselio u Standard iz Liježa, ali nije dobio šansu, pa je minulu sezonu proveo na pozajmici u Ujpešt Doži.

U redovima srpskog šampiona nosiće dres sa brojem 27.

Murinjo u Čelsiju do 2019. godine

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo potpisao je novi četvorogodišnji ugovor, pa će na Stamford Bridžu ostati do 2019. godine, objavio je aktuelni šampion engleske Premijer lige.

Pedesetdvogodišnji portugalski stručnjak produžio je saradnju sa Čelsijem dan uoči otvaranja sezone i utakmice sa Svonsijem na domaćem terenu.

"Ako je klub srećan, i ja sam srećan. Mislim da je normalna stvar da potpišem novi ugovor", izjavio je Murinjo, a prenosi AFP.

Murinjo se vratio u Čelsi 2013. godine, a prošle sezone je sa "plavcima" osvojio Premijer ligu i Liga kup.

U prethodnom mandatu, od 2004. do 2007, vodio je klub do dve titule u Premijer ligi i osvajanja trofeja FA Kupa i dva Liga kupa.

"Važno je da imamo taj kontinuet, a nadam se da ćemo uživati u još više uspeha u budućnosti - za navijače, igrače i klub", poručio je Murinjo.

Boje Čelsija sa velikim uspehom brane reprezentativci Srbije Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

Pelegrini na klupi Sitija do juna 2017. godine

Menadžer Mančester Stija Manuel Pelegrini produžio je ugovor na dve godine, do juna 2017, saopštio je danas premijerligaški klub.

"Ponosan sam što vodim ovaj klub i zato sam veoma zadovoljan produženjem ugovora", rekao je 63- godišnji čileanski stručnjak za klupski sajt.

Pelegrini je kormilo Sitija preuzeo 2013, i već u debitantskoj sezoni doveo je tim do titule prvaka Engleske, čime je postao prvi vanevropski menadžer kome je to pošlo za rukom. 

Čileanac je u karijeri vodio i madridski Real, River Platu, San Lorenco i Malagu.

Ramos traži 10 miliona evra godišnje, Real nudi 8,5

Kapiten Reala Serhio Ramos odbio je ponudu madridskog kluba za novi ugovor uz platu od 8,5 miliona evra, tražeći godišnju platu od 10 miliona, tvrdi španski radio Kadena Ser.

Najnoviji obrt u pregovorima španskog defanzivca sa upravom Reala ponovo je aktivirao priču o njegovom mogućem prelasku u Mančester junajted.

Kako preose španski mediji, Ramos je nezadovoljan jer od trenutka kada su Madriđani saopštili da nameravaju da sa njim produže ugovor, tokom azijske turneje, nije bilo kontakata sa njegovim menadžerom.

Ramosov ugovor sa Realom ističe juna 2016.

On je za Real od 2005. godine kada je stigao iz Sevilje igrao na 445 utakmica u svim takmičenjima i postigao 55 golova. Sa Madriđanima je osvojio Ligu šampiona - 2014, tri titule prvaka Španije - 2007, 2008. i 2013, dva Kupa kralja - 2011 i 2014, Superkup Evrope 2014. i Superkup Španije 2008. i 2012. godine.

Sa španskom reprezentacijom osvojio je dve titule šampiona Evrope - 2008. i 2012. i  trofej prvaka sveta - 2010. u Južnoj Africi.

Boateng nije prošao medicinske preglede u Sportingu

Kontroverzni reprezentativac Gane Kevin Princ Boateng nije potpisao za Spoting iz Lisabona, jer nije prošao medicinske preglede, saopštio je direktor za odnose sa međunarodnom javnošću portugalskog kluba Augusto Injasio.

"Boteng je bio ovde u Lisabonu, podvrgao se medicinskim pregledima i nije ih prošao zbog problema sa kolenom. Imao je operaciju kada je imao 16 godina, zbog čega poslednje dve tri godine ima problema", rekao je Injasio za SIC Notisijas.

Sporting je u sredu saopštio da odustaje od Boatenga jer se nisu dogovorili sa njim oko prava na korišćenje njegovog lika.

Trener Sportinga Žorže Žezus nagovestio je juče da je pravi razlog odustajanja od angažmana Boatenga medicinske prirode.

'Kvalitet igrača nije pod znakom pitanja", rekao je Žezus.

Bivši igrač berlinske Herte, Borusije iz Dortmunda, Portsmuta i Milana posledni put je igrao za Šalke, pre nego što je u maju klub iz Gelzerkirhena sa njima raskinuo ugovor  posle poraza od Kelna i neprofesionalnog odnosa.

Autor:
Pošaljite komentar