Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ŽREBOM POČEO 59. DNEVNIKOV TURNIR U MALOM FUDBALU: Skajoptik brani titulu (FOTO I VIDEO)

15.12.2023. 18:13 12:05
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Prošlogodišnji pobednik Dnevnikovog turnira u malom fudbalu Skajoptik počinje odbranu titule i napad na drugi trofej u trećem uzastopnom finalu.

Prvo kolo "Dnevnikovog turnira" u malom fudbalu, u kojem su svi nosioci, uključujući i Skajoptik, slobodni je na programu 23. i 24. decembra. Tako je odlučio žreb u vili „Moskva“ u Veterniku, čiji je razvoj prenošen na Jutjub kanalu „zlatnog sponzora“ turnira, kompanije Merkur H tip. Raspored i satnicu utakmica prvog kola odrediće Takmičarska komisija, sa predsednikom Seadom Čočićem na čelu, najkasnije pet dana pre početka takmičenja. „Dnevnik" će raspored objaviti na svojim sportskim stranicama i na sajtu, ww­w.dnevni­k.­rs­ kao i na fejsbuk i instagram profilima turnira.

– Među tradicionalnim vrednostima, koje sam najpre uočila dolaskom na čelo medijske kuće,  jeste i Dnevnikov turnir u malom fudbalu – naglasila je generalni direktor Dnevnik Vojvodina presa Sandra Mališić, poželevši dobrodošlicu na turnir svima, prilikom svečanosti u vili „Moskva“. – Trajanje turnira, od 1962. godine do danas, i njegov ostanak u vrhu sportskih dešavanja zimi, obavezuje naš kolektiv da, zajedno sa vama, nastavimo tamo gde su stali desetine hiljada igrača i stotine hiljada poštovalaca turnira u minulih 58 izdanja.


Sedmorica veličanstvenih među legendama

Osnivanjem Kuće Dnevnikovih legendi pre dve godine načinjen je prvi korak u pravcu institucionalizovanja sjajne tradicije koju su „stanovnici kuće“ ispisivali od 1962. godine do danas.

Devetorici veličanstvenih, uoči žreba 59. turnirskog izdanja, pridružili su se: igrač koji je pet puta osvajao titulu u pet različitih ekipa Milenko Dragojević i na osnovu kriterijuma da su na istom turniru proglašavani najboljim igračem i najefikasnijim strelcem još šestorica: legendarni kapiten Partizana, pobedničke ekipe na prvom turniru 1962. godine Marko Zuber, 1967. godine to je uspeo igrač Kruga Branko Aras, „Gospodin Milenko“ je zapečatio sezonu 1988. godine.

Dvostruki laureat bio je njegov član Labud Pejović, godine 1996. za trijumf Cvećare Dalija najzaslužniji je bio Damir Stojak, prvi dvostruki dobitnik u 21. veku bio je 2012. godine igrač Menjačnice Ris Lazar Veselinović, a listu dvostrukih laureata zaključio je član Maksbeta Veselin Guberinić pre godinu dana.


Zahvaljujući organizatorima na uloženom trudu i sponzorima na svesrdnoj pomoći u realizaciji turnira, Mališićeva je učesnicima takmičenja poželela prijatno druženje i sportsku sreću, a novim stanovnicima Kuće Dnevnikovih legendi čestitala na izboru.


Raspored tunira

Sve utakmice igraće se u Spensovoj maloj dvorani, po rasporedu: 23,24,25. decembar: prvo kolo seniori (1/32) po nokaut sistemu i grupna faza u ostalim kategorijama po jednostrukom bod sistemu

  8. januar: drugo kolo seniori (1/16) i grupna faza ostali

  9. januar: drugo kolo seniori (1/16) i grupna faza ostali

10. januar: 1/8 finala seniori i grupna faza ostali

11. januar: 1/8 finala seniori i grupna faza ostali

12. januar: ¼ finale za sve kategorije

13. januar : ½ finale za sve kategorije

14. januar: finalne utakmice u svim kategorijama


– Uz punu podršku Dnevnikovog menadžmenta, štampanog Dnevnikovog izdanja i naročito sajta na adresi www.dnevnik.rs osvojili smo medijski prostor Vojvodine ravne i Srbije cele – podsetio je direktor turnira Veselin Vilotijević. – Rezultat toga jeste čak 160 ekipa, sa 1.600 igrača, koji s nestrpljenjem očekuju rezultate žreba. Poseban razlog našem zadovoljstvu je veliki odziv mladih. Takve parametre prepoznali su i naši sponzori u društveno odgovornim kompanijama, pre svih generalni sponzor, hotel Fontana iz Vrnjačke Banje, „zlatni sponzor“ Merkur iks tip i mnogi drugi, sa novosadskom Promenadom na čelu. Uporedo sa tradicijom, rezultat takvog interesovanja jeste i nagradni fond, koji je za trećinu bogatiji nego pre godinu dana, dupliran je u odnosu na povratak turnira na veliku scenu i sada iznosi dva miliona dinara. A prošle su tek dve godine.

Za posetioce na tribinama male Spensove dvorane Merkur iks tip je i na predstojećem turniru, posle svake utakmice, svakog takmičarskog dana, obezbedio novčane i praktične nagrade.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
U PETAK ŽREB 59. DNEVNIKOVOG TURNIRA U MALOM FUDBALU: Titulu brani Skajoptik

U PETAK ŽREB 59. DNEVNIKOVOG TURNIRA U MALOM FUDBALU: Titulu brani Skajoptik

14.12.2023. 20:13 20:17
U petak ŽREB 59. DNEVNIKOVOG TURNIRA U MALOM FUDBALU Sećanja naviru, uspomene se množe...

U petak ŽREB 59. DNEVNIKOVOG TURNIRA U MALOM FUDBALU Sećanja naviru, uspomene se množe...

13.12.2023. 14:22 15:14