Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZAVRŠNICA 59. DNEVNIKOVOG TURNIRA U MALOM FUDBALU: Prvo Šeratonovo četvrtfinale

11.01.2024. 17:13 10:11
Piše:
Izvor: Momenat sa Dnevnikovog turnira, foto: L. Bakmaz

Među osam ekipa u četvrtfinalu Dnevnikovog turnira u malom fudbalu četvoro je prošlogodišnjih polufinalista: branilac titule Skajoptik, MM Braća Milanovič, Maksbet i Cirih Bač.

Zato kažemo da je vredelo minulih dana navratiti u Spensovu malu dvoranu i naći se u Dnevnikovoj sportskoj priči započetoj daleke 1962. godine. Utakmice na 59. turniru bile su na nivou koga se niko ne bi odrekao. Naprotiv, svaki organizator sličnih sportskih događaja jedino bi mogao da poželi Dnevnikovu formulu uspeha.

Neizvesnost i rezultatski preokreti prvog dana osmine finala upotpunio je derbi tog dela takmičenja, između stalnog učesnika sa zapaženim rezultatima do sada, veterničkog Autogalanta i debitanta Šeratona. Opterećeni debitantskomulogom „hotelijeri“ su uz preterani respekt protivnika dosta rezervisano započeli meč, što je kaznio dvostruki strelac za Autogalant Đurić, u trećem i na isteku petog minuta. Jedinu priliku kolosalnih razmera da smanji vođstvo protivnika propustio je Knežević, dok je isticalo vreme predviđeno za jedno poluvreme. Zato je Tanasić posle samo dva minuta igre u drugom delu iz penala prepolovio Autogalantov kapital, da bi ćetiri minuta pre kraja, posle slobodnog udarca i ispadanja iz igre njegovog čuvara dobio dovoljno prostora i vremena za nišan, šut i izjednačenje i rulet sa penala. Šansu da to spreči imao je dvostruki strelac Autogalanta Đurić iz penala, a do kraja smo još izdvojili slalom igrača Bačke u Šeratonu Gluvića u poslednjem minutu, ali bez realizacije. Penale za četvrtfinale u Šeratonu su iskoristila sva trojica izvođača: Tanasić, Kobačević i Balinović, dok su, posle promašaja Đurića u prvom penalu, strelci za Autogalant bili Veselinović i Jašić.

Dvostruki pobednici turnira, ekipa Maksbet rezultatski ubedljivo je rešila prolaz međuosam najboljih, pobedom sa 6:2 protiv tima Cile i drugari.   Dvostrukom strelcu Žeravici za pobedu su se sa po jednim golom pridružili Malidžan, Gojković, Tomić i Čičić.

Veliko interesovanje izazvala je najava takmičenja omladinaca, kategorije koja je prvi put ustanovljena od reafirmacije Dnevnikovog turnira. Vredelo je čekati, jer su omladinci do sada bili na nivou seniorskog izazova. Mladi Detelinarci su i ove godine bili na fonu svojih prethodnika i po kvalitetu igre, ali i po navijačkoj strasti žitelja tog novosadskog naselja, koji su zdušno bodrili mlade komšije u odlučujućoj utakmici za plasman u četvrtfinale. Uprkos rezultatskom minusu na poluvremenu utakmice sa žabaljskom ekipom Fasadom, uspeli su da izjednače golom Hrnjačkog, da bi u dvominutnoj završnici postigli još dva gola za pobedu (Hrnjački i Vuković) i prvo mesto u grupi. Vodeći gol za Fasadom postigao je Novaković.

Limanci, bez Lazara Jovanovića, koji jeste upisan u zapisnik, ali zbog početka Vošinih priprema nije bio u dvorani, nisu bili ravnopravan partner raspoloženim Kaćanima, čiji su strelci Isakov, Pavlović i Plavšić trasirali put u završnicu. Počasni pogodak za Liman postigao je Tešenić.

Najubedljiviju pobedu u poslednjem kolu takmičenja po grupama ostvarili su petlići u ekipi No nejm. Postigli su čak 10 golova u susretu sa vršnjacima Budućnosti iz Savinog Sela, a da nisu primili ni jedan gol. Najzaslužniji za visoku pobedu i plasman u četvrtfinale bio je Kostić sa četiri gola, dva je dodao Malešević, a po jedan Mijatov, Bečelić, Santrač i Ognjenović.

Znatno neizvesniji i za gledaoce zanimljiviji meč ispratili smo u pionirskoj konkurenciji u kome je Drim tim pobedio Šalabajzere sa 3:2. Dragosavljević Bogunović i Ljubinković bili su strelci za pobednički tim, dok su Šalabajzeri ostali na učinku od dva gola Savovića i Jokovića.

L. Bakmaz

Rezultati:

PETLIĆI: Medvedi – Atina 4:0, No nejm – Budućnost SS 10:0.

PIONIRI: Drim tim – Šalabajzeri 3:2, Fasada Đurđevo – Crveni krst 2:4, Dušan silni – Mladost BJ 2:0.

KADETI: Market parket – Barok Karavukovo 1:2, Basko – Liman 1:4, Susek – Superstar 2:9, Prajm tajm – Inel 0:3.

JUNIORI: Liman – Kaćani 1:3, Fasadom Žabalj – Detelinara 1:3, Puača GM Kolor – Čester 1:6,Autokuća As – Agromondo 0:1,Boka juniors – Mladost BJ 1:11.

SENIORI (1/8 finala): Cile i drugari – Maksbet 2:6, Šeraton – Autogalant 5:4 (2:2), Vulkan Kać – Merkur automat klub 3:2, Cirih Bač – Skajoptik Meridiana 5:0.

VETERANI: Kviki market 3 – GSP Nezavisnost 4:1.

Petak, 12.1. (četvrtfinale)

PETLIĆI: Pip Tortilja meksikana – Kabel (8.30), Spartanci – Medvedi (9.10), Polovna teh. Budo – ODR tim (11.10), Fasada Đurđevo – No nejm (11.50).

PIONIRI: Puača GM Kolor – Puača Lovac (9.50), Boka juniors – Drim tim (10.30), Če Gevara – Trijumf 021 (12.30), Pip tortilja meksikana – Sofeks (13.10).

KADETI: Milanelo – Rotkvarija (13.50), Fasada Đurđevo – Friki Liman (15.10), Barok Karavukovo – Inel (16.30), Puača GM - Fasadom (19.10).

JUNIORI: Nikolovski - Manojlović (14.30), Sinbetovi tigrovi – Detelinara (15.50), Kord – Mladost BJ (17.50), M tim - Čester(20.30).

SENIORI: KMF Vulkan Kać – Maksbet (17.10), Cirih Bač – KMF Šeraton (18.30), Furni enterijer – MM Braća Milanović (19.50), Skajoptik – Merkur iks tip (21.10)

Autor:
Pošaljite komentar