Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NA "DNEVNIKOVOM" TURNIRU U MALOM FUDBALU, SUSRET POSLE 12 GODINA: Klaris se vraća na mesto uspeha

12.11.2023. 14:55 14:59
Piše:
Izvor: Ekipa Klarisa, pobednika Dnevnikovog turnira 2011. godine Foto: privatna arhiva

Prva decenija novog veka na "Dnevnikovom" turniru u malom fudbalu ne može da se zamisli bez sećanja na seriju zapaženih rezultata ekipe Klaris.

Nekadašnji rukometni golman Dragutin Đajić, okupio je 2000. godine omladince Novog Sada, prvake omladinske lige, s osam bodova prednosti u odnosu na vršnjake iz Vojvodine, koje je predvodio legendarni Milan Kosanović. Sa Furtulom, Lazarevskim, Đorđevićem, Kocićem i ostalima, pobednički niz na turnirima započeli su u Futogu, a završili na "Dnevnikovom" turniru. Trofejni niz koji je potom usledio, popunjavale su različite generacije igrača, u svim starosniom kategorijama oba pola, da bi 2011. godine taj niz oplemenili i seniori Klarisa, trijumfom u finalu.

- Nisam ja 2000. kročio na turnir. Čitav život sam na "Dnevnikovom" turniru – veli Đajić, najavljujući učešće četiri Klarisove ekipe koje će da učestvuju u predstojećem takmičenju. – Još 1971. godine, kao 14-godišnjak, branio sam gol seniorske ekipe Fleš rojal, kasnije su me angažovali Plavi devet, pa Poslastičarnica Siti... Uz rukomet, mali fudbal je postao sastavni deo mog života. Što kao igrač, što kao trener ili tehniko, sačekivao sam dan kada ću na sportskim stranicama "Dnevnika" uočiti poziv za prijave. Iz godine u godinu, ambicije su rasle, toliko smo želeli seniorski trofej i, kao što ste naveli, dočekali smo ga 2011. godine.


Prijave su u toku

U toku su prijave za "Dnevnikov" turnir u malom fudbalu. Za seniorsko takmičenje kotizacija do 1.decembra iznosi 10.000, za ostale kategorije (veterani, omladinci, kadeti, pioniri, petlići i poletarci) 8.000 dinara. Posle 1. decembra kotizacija je duplirana. Prijave se podnose u kancelariji turnira u Bulevaru oslobođenja 11, od 9 do 11 časova, ili na mejl dnevnikovturnir@gmail.com.


Potpuni trijumf Đajićevog tima zaokružili su tada najbolji golman Obradović i najbolji igrač na turniru Pilipović, obojica iz Klarisovih redova. Dodamo li tome i trijumf njegovih devojaka, vicešampionski domet veterana i treće mesto omladinskog sastava, dobićemo sliku kojoj je mesto u Monografiji "Dnevnikovog" turnira, čije je izdanje najavljeno za jubilarno, 60. izdanje turnira, za godinu dana.

- U međuvremenu ekipa se rasula, igrači su se uputili u različitim pravcima, sledeći vizije sopstvenog razvoja – setno se Đajić prisetio minule decenije. – A ni "Dnevnikov" turnir nije više bio na nivou koji je čitava Jugoslavija poštovala. Međutim, u minule dve godine, posmatrajući dešavanja na vaskrslom "Dnevnikovom" takmičenju, sevnuo je u meni onaj zov starih vremena, probudila se ta sportska snaga što i sportske penzionere pokreće. Osvajao je Klaris turnir u seniorskoj, pionirskoj, omladinskloj i u konkurenciji devojaka. Jedino nam je uvek izmicao onaj u veteranskoj konkurenciji. Bili smo nadomak peharu 2011. Vodili smo u finalu s 2:0... Čujem se sa Stojanom (Pilipović, najbolji igrač seniorskog turnira 2011.) i pitam ga: hoćemo li?! I hoćemo i možemo, odgovara Stojan. S nama su tu Džogović i Bajat, Obradovića nisam mogao da pronađem. Vredi da pokušamo. Osnov seniorskog sastava činiće igrači Šajkaša iz Kovilja, prvaka Novosadske lige.  Klinci su iz mesta...

Prošlo je 12 godina... Na osvojenim trofejima već se patina uhvatila. Sjaj Klarisovih izdanja početkom veka, međutim, najavio je njegov povratak na mesto uspeha, ali je poslao i snažnu poruku verovanja u povratak "Dnevnikovog" turnira na nivo nekadašnjeg sjaja.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
VELEMAJSTOR MALOG FUDBALA MIODRAG PETRIKA UVEK UZ DNEVNIKOV TURNIR Veran tradiciji i dobrom fudbalu

VELEMAJSTOR MALOG FUDBALA MIODRAG PETRIKA UVEK UZ DNEVNIKOV TURNIR Veran tradiciji i dobrom fudbalu

18.10.2023. 14:47 14:57