Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Miha i Tanjga gledali mečeve; finale: Maks bet i 5 prijatelja

11.01.2018. 10:35 10:39
Piše:
Foto: Dnevnik/D. Ivanić/Milan Čićić (beli dres) odlučio dvoboj između Maks beta i Lampone Meridiana

Ovogodišnji  tradicionalni « Dnevnikov » turnir u malom fudbalu imaće novog šampiona, s obzirom da je branilac titule je ekipa koja je u poslednje dve godine osvajala trofej Lampone Meridian, poražena u polufinalu od Maks beta.

Drugi finalista je tim Pet prijatelja, ekipa koja je godinama visoko kotirana na takmičenju pod okriljem našeg lista.

Generalno, polufinalne utakmice 55. Dnevnikovog turnira u malom fudbalu donele su mnoštvo uzbuđenja, veliku borbu i ubeđeni smo, odlično suđenje, pa su jučerašlji akteri često nagrađeni aplauzima dobro popunjene male dvorane Spensa.

Veliku borbu, ali ne i naročito kvalitetan fudbal doneo je prvi polufinalni susret Lampone Meridijan - Maks bet. Od starta Maks bet je imao inicijativu, ali prvu šansu imao je Lampone preko Davora Popovića, koji se u solo prodoru oslobodio dvojice protivničkih igrača, zaobišao i golmana, ali je jedan igrač Maks beta uspeo da izbije loptu na samoj gol liniji. Na poluvreme se otišlo bez golova, a i u drugom delu videlo se opredelenje i „recept” Maks beta za prolazak u finale: igrati izuzetno disciplinovano, s mnogo trčanja i presingom na svakog protivničkog igrača koji primi loptu. Maks bet je pobedonosni gol postigao nakon penala, a siguran je bio Milan Čičić. U poslednjim minutima meča Lampone je zamenio golmana igračem, izvršio pritisak, ali „viktorija” nije urodila plodom, te se Maks bet plasirao u finale.

U drugom polufinalnom meču sastali su se ekipe Pet prijatelja i Hrubik Volvo. U uvodnim minutima jedinu šansu imao je Nemanja Đorđević iz ekipe Pet prijatelja kada je iz okreta šutirao pored gola. Temerinci su poveli sa 1:0 kada se Aleksa Mijailović iskrao odbrani Hrubik Volva i iskoristio ubacivanje iz kornera i sa pola metra ubacio loptu u prazan gol. Na 2:0 povisio je Srđan Rosić iz penala, a na 3:0 Nemanja Miljanović. Do odlaska na odmor ekipa Hrubik Volva je imala solidnu šansu, ali nisu imali sreće da smanje rezultat. U drugom poluvremenu viđena je velika ofanziva Volva, ali su se Temerinci vrlo dobro i organizovano branili. Ekipa Hrubik Volva je uspela tri minuta pre kraja da smanji na 3:1, ali nisu imali snage ni vremena za preokret, pa je konačnih 4:1 za Pet prijatelja svojim drugim golom postavio Mijailović.

Jučerašnji program započeli su pioniri, a prvu polufinalnu utakmicu su odigrali Krem bar i Vin farm. Ekipa Vin farma je povela sa 1:0 preko Luke Nikolića, a na 2:0 povisio je spretni strelac Nemanja Čeman nakon grube greške odbrane protivnika. Ipak, do odlaska na odmor Krem bar je smanjio na 2:1 preko Ognjena Cekića, što je dalo utakmici neizvesnost. No, Vin farm je u drugom delu krunisao, utisak je, veći individualni kvalitet sa još dva pogotka koje su postigli Uroš Kabić i Nemanja Čeman, a na kraju ove utakmice viđeni su ružni i neprimereni protesti predstavnika ekipe Krem bar upućeni sudijskom paru.

Drugo polufinale pionira, pak, donelo je vrlo korektno ponašanje svih aktera utakmice Tema trejd - BMC konekt. Prvi gol za Konekt delo je Dejana Radosavkića sa penala, a isti igrač se do odlaska na odmor još jednom upisao u strelce. U drugom poluvremenu sve dileme oko drugog finaliste u pionirskoj konkurenciji rešio je Mihajlo Milosavić Mesi nakon lepe akcije svog tima. BMC konekt je mogao sebi da priušti i luksuz promašenog penala, a do kraja Tema trejd je uspela samo da ublaži poraz golom Jovana Gajića.

Vrlo zanimljivo bilo je u prvoj polufinalnoj utakmici kadeta u kojoj su se sastali Kafe Bonik (iz Beočina) i E gimnazija. Momci iz E gimnazije su počeli nešto bolje, ali umesto protivničke mreže pogodili su stativu. S druge strane to je iskoristio Marko Stojak i doveo Bonik u vođstvo od 1:0. Do kraja prvog poluvremena bolju igru E gimnazija je krunisala izjednačenjem preko Nikole Kaplarskog. U drugom poluvremenu ponovo je stativa sprečila E gimnaziju da povede nakon penala koji je izveo Miloš Zlatar.

Gimnazijalci su propustili još jednu solidnu priliku, a kazna je stigla u finišu kada je Nikola Mirić iz penala doveo Bonik u vođstvo od 2:1. E gimnazija krenula je svim silama po izjednačenje, ali nakon kontre Beočinaca David Pantić je postigao gol za konačnih 3:1 za Kafe Bonik.  Drugi finalista u konkurenciji kadeta dobijen je nakon utakmice KFZ Babić (iz Žablja) - Bata trans Trešnjevac, za koju su igrali kadeti Bečeja. U prvom poluvremenu igralo se borbeno, sa dosta trčanja, ali ne naročito povezano i bez većih šansi. U drugom poluvremenu Bečejci su promašili dve solidne šanse, ali su poveli preko Stefana Morovića. Na 2:0 za Bata trans povisio je Igor Kudrić, a do kraja utakmice KFZ Babić uspeo da smanji na 1:2 preko Danijela Soldata.

G. Kovač,  D. Knežić

Mihajlović i Tanjga na tribinama

Polufinalne mečeve na 55. tradicionalnom “Dnevnikovom” turniru  pratilo je oko 700 gledalaca, a na tribinama male sale Spensa bio je i donedavni trener Torina i bivši savezni kapiten  Siniša Mihajlović, koji je u društvu svog kuma Miroslava Tanjge, bivšeg fudbalera Vojvodine i Crvene zvezde  gledao mečeve turnira.

S posebnom pažnjom nekadašnji fudbaleri pratili su meč pionira između Konekta i Teme trejda za koji je igrao sin Tanjge. Nažalost Tema trejd je izgubio.

Pioniri

Krem bar – Vin farm         1:4

Tema trejd - Konekt   1:3

Kadeti

Kafe Bonik – E gimnazija 3:1

KFZ Babić  – Batatrans     1:2

Seniori

Lampone Meridian  - Maks bet   0:1

Pet prijatelja - Hrubik Volvo   4:1

Finale – petak, 12. januar

Pioniri

15.00: Krem bar – Tema trejd (za treće mesto)

15.35: Vin farm – Konekt (finale) Kadeti

16.10:  E gimnazija – KFZ Babić (za treće mesto)

16.45: Kafe Bonik – Batatrans (finale) Seniori

17.20: Hrubik Volvo – Lampone Meridian (za treće mesto)

17.55  Pet prijatelja – Maks bet (finale)

Autor:
Pošaljite komentar
Na redu su mečevi polufinala Dnevnikovog turnira

Na redu su mečevi polufinala Dnevnikovog turnira

10.01.2018. 09:19 10:36
Lampone na ispitu, Maks bet želi pobedu

Lampone na ispitu, Maks bet želi pobedu

07.01.2018. 17:59 20:34