Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

„Dnevnikov” turnir u malom fudbalu: Veka iznenadila Brovel viljuškare

03.01.2018. 08:59 09:04
Piše:
Foto: Duel Veke i Brovel viljuškara, foto: D. Ivanić

Prvi deo tradicionalnog 55. “Dnevnikovog” turnira se približava kraju, do posledljih mečeva u grupama preostalo je još samo dva dana,a u petak počinje nokaut faza.

Doduše, kod pionira će se igrati još mečevi u grupama, ali zato kod kadeta i seniora nema više popravnog.

I na jučerašnjim mečevima gledali smo dopadaljiv fudbal, dosta golova, golmanskih parada, ali i fer igru. Prednjačili su igrači Veke iz Futoga, koji su napravili prvorazredno iznenađenje i pobedili  Brovel viljuškare iz Mladenova, ali pitanje dali će se plasirati u osminu finala, jer su prvi meč u grupi izgubili čak sa 4:0.

Nešto više od dva minuta agresivnije igre u finišu susreta bilo je dovoljno da Veka iz Futoga izađe kao pobednik (2:1) iz susreta sa ekipom Brovel viljuškari iz Mladenova. Sve je ličilo da će se utakmica završiti bez pobednika, pošto je najvećim delom vođena ujednačena borba sa dobrim intervencijama oba golmana Vekinog Nemanje Đurikina, odnosno Brovelovog Raše Lugonje. Futožani čim bi malo dodatli gas, zastresli bi mrežu rivala, a to je prvi put pošlo za rukom Mladenu Galiću. Tek tada bi fudbaleri iz Mladenova zaigrali konkretnije, posle čega je Aleksandar Marković poravnao rezultat (1:1). Tada je usledio ponovo period ujednačene igre, a kako se bližio kraj susreta igrači Veke su sve više napadali gol Brovel viljuškara. Pobedonosni gol je postigao Dejan Obradović. Do kraja meča Brovel viljuškari nisu uspeli da izvuku bar nerešen rezultat.

U prvoj seniorskoj utakmice jučerašnjeg programa sastali su se Ris plast i Picerija Mir. U prvom poluvremenu igrao se vrlo dobar i izjednačen fudbal, bilo je šansi na obe strane, ali su mreže mirovale. U drugom delu Picerija Mir je povela preko Gorana Popovića s penala, ali je nekoliko minuta kasnije izjednačio Rakić topovskim šutem iz slobodnog udarca. Picerija je do pobede stigla u finišu preko Popovića i Milojka Jevtića za konačnih 1:3.

Nešto manje neizvesnosti bilo je u seniorskoj utakmici Popović transport - MZ Kovilj. Poveli su Koviljčani uz dosta sreće, kada je lopta posle jedne gužve dobila vrlo čudnu putanju, praktično lobovala golmana i završila u mreži. Nakon primljenog gola igrači Popović transporta su krenuli u veliku ofanzivu koja im se isplatila u finišu prvog poluvremena, kada je Jerković sa penala poravnao rezultat. U nastavku igračima Popović transporta trebalo je dosta vremena da materalizuju, čini se, veći individualni kvalitet, ali su golovima Jašića, Jerkovića i Lazića uspeli da stignu do sigurnih 4:1. Koviljčani su do kraja preko Ašćerića iz kaznenog udarca samo uspeli da smanje na 4:2.


Rezultati

Pioniri

ADA sistem – BNC konekt                              0:8

Krem bar – Konama (Bečej)                             7:2

Kanarinci – Auto servis Duki                      0:6

Kadeti

Fasada (Đurđevo) – Bata trans (Bečej)        2:5

Seniori

Ris plast – Picerija Mir                            1:3

Popović transport -  MZ Kovilj                  4:2

Veka Futog – Brovel viljuškari                 2:1

Parking servis - Junior Š                           4:3

Apoteka Iris Farm – Maks bet            2:2


Fudbaleri Parking servisa i Junior Š u meč su ušli oprezno, dugo su ispitivali snage, da bi potom Marko Tomljanović doveo u vođstvo Parking servis. Junior je i dalje napadao i naterao rivala da napravi tri kornera. Siguran s linije penala bio je Marko Ćalija. Ilija Pavlović je ubrzo doveo u vođstvo Parking servis od 2:1, a Ćalija je opet iz penala izjednačio rezultat za 3:2 pobrinuo se Uroš Dražić, da bi Marko Prentović iz penala ostvario novo izjednačenje (3:3). Konačan rezultat 4:3 za Parking servis, pedesetak sekundi pre kraja postavio je Dejan Klajić.

U poslednjoj seniorskoj utakmici jučerašnjeg programa snage su odmerili Apoteka Irisfarm i Maks bet. Viđena je ujednačena borba da bi kladioničari preko Milana Čičića minut ipo pre odlaska na odmor došli u vođstvo. U nastavku, posle nešto više od pet minuta, Apoteka Irisfarm uspela da izjednači rezultat pošto su naterali Maks bet da naprave tri kornera. Siguran strelac sa bele tačke bio je Nenad Jurić. Iz penala na drugoj strani novo vođstvo Maks betu doneo je Milan Čičić. Nije se dugo čekalo na novo oporavnanje rezultata. U ulozi strelca ponovo se našao Nenad Jurić. Tek tada se rasplamsala igra, a tridesetak sekundi pre kraja stopostotnu šansu za pobedu imali su apotekari, ali mreža je ostala da miruje.

Prvu ovogidišnju utakmicu na 55. Dnevnikovom turniru odigrali su pioniri ekipa Borac Ada sistem i BNC konekt. U ovom duelu nije bilo rezultatske neizvesnosti. Već posle prvih 15 minuta BNC konekt je poveo sa 4:0, a po dva gola postigli su Dejan Radosavkić i Miloš Popović. U nastavku Borac Ada sistem je zaigrao bolje, ali su njegovi dečaci promašili nekoliko šansi, na kraju i penal. Kazna je ubrzo stigla u vidu još četiri gola, a strelci su bili Gagić, Radosavkić, Erić i Tanjga.

Takođe u pionirskoj konkurenciji sastali su se Krem bar i Konama iz Bečeja. Bečejci su prikazali odličan fudbal, ali nisu mogli da se nose sa starijim i fizički jačim protivnicima. Krem bar je golovima Lukijana Abayije (dva puta) i Jovana Savića već na poluvremenu vodio sa 3:0, u nastavku Abayija je postigao svoj treći gol, a strelci su bili još Pejčić i Radaković. Simpatični Bečejci su uspeli da dva puta zatresu mrežu, a dvostruki strelac je bio Stefan Janković.

Veliki preokret viđen je u duelu kadeta Fasada Đurđevo - Bata trans. Đurđevčani su već u prvom minutu preko Stefana Vujovića poveli, a na 2:0 je poviso Rajko Stanković. Do odlaska na odmor preko Nikole Koprea i sjajnim golom Igora Kudrića iz „slobodnjaka”, mladi Bečejci su poravnali rezultat. U nastavku Bata trans je pokazao mnogo više te su golovima Kudrića, Stefana Morovića i Marka Yigurskog stigli do ubedljivih 2:5.

G. Kovač, J. Galić D. Knežić

Raspored

Sreda, 3. januar

15.00:  Vin farm – BNC konekt (p)

15.35: Fasada (Đurđevo) – Auto servis Duki (p)

16.10: Kafe Skudeto – Kafe Bonik ((k)

16.45: Lampone Meridian – Hrubik Volvo(s)

17.20: RTV Vojvodina – Robna kuća Panda (s)

17.55: Moto master – Popović transport (Obrovac (s)

18.30: Picerija Mir (Rumenka) -  Turbo stil (s)

19.05: Bata trans – FK Borac(k)

19.40: Sofeks– SONS (k)    

Četvrtak, 4. januar

15.00: Auto servis Duki – Sale lageri (p)

15.35: Vin farm – ADA sistem(p)

16.10: SONS – KFZ Babić (Žabalj) (k)

16.45: Borac Rimski oil – Moto master (s)

17.20: Ris plast – Turbo stil (s)

17.55: Maks bet – Pet prijatelja (Temerin) (s)

18.30: Brovel viljuškari – Dukat fensi kafana (s)

19.05: Kafe Bonik – Šangaj (k)

19.40: Sofeks – E gimnazija (k)

Autor:
Pošaljite komentar
“Dnevnikov” turnir u malom fudbalu: Veterničani visoko lete

“Dnevnikov” turnir u malom fudbalu: Veterničani visoko lete

30.12.2017. 21:30 11:33
U subotu se nastavlja „Dnevnikov“ turnir u malom fudbalu   

U subotu se nastavlja „Dnevnikov“ turnir u malom fudbalu   

29.12.2017. 19:02 19:14
 “Dnevnikov” turnir u malom fudbalu: Hrubik Volvo u devetoj brzini

 “Dnevnikov” turnir u malom fudbalu: Hrubik Volvo u devetoj brzini

28.12.2017. 21:03 18:29