Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vulin za BN televiziju: Vučić je garant opstanka Republike Srpske

10.02.2022. 22:27 23:18
Piše:
Izvor: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije, arhiva

BEOGRAD: Republika Srpska je spoljnopolitički prioritet Srbije, koja pomaže Srpsku na svaki mogući način i ekonomski i diplomatski, a garant opstanka RS je Aleksandar Vučić, kaže ministar unutrašnjih poslova Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Republika Srpska mora da opstane, a Aleksandar Vučić je garant opstanka Republike Srpske. Aleksandar Vučić je taj od koga zavisi opstanak Republike Srpske, baš kao što politička stabilnost Srbije zavisi od političkog opstanka Aleksandra Vučića. U srpskom svetu ne postoji politička figura koja ima veći autoritet i koja je u stanju da komunicira sa svim svojim građanima i da im objasni, a da mu poveruju i kada je teško, rekao je Vulin gostujući na bijeljinskoj BN televiziji.



Kaže i da ne postoji problem Republike Srpske koji Aleksandar Vučić nije uzeo kao svoj i rešio ga.



Opstanak Republike Srpske u najvećoj meri zavisi od političkog opstanka Aleksandra Vučića. Sve što se dešava u Srbiji preliva se u Republiku Srpsku i sve što se dešava u Republici Srpskoj oseća se u Srbiji. Mi smo jedno. Granice između nas postoje, ali su u političkom smislu, pa često i u ekonomskom gotovo nevažne, naveo je Vulin.



Ministar kaže i da je Vučić prvi formulisao da je Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Republike Srbije, dodajući da je Srbija ta koja okuplja i objedinjuje sve Srbe.



Ja verujem u potrebu stvaranja srpskog sveta. Ja verujem u potrebu objedinjavanja svih Srba kao jedinstvenog političkog naroda. To jedinstvo se pravi u Srbiji i u Beogradu. Srbi moraju biti jedinstven politički narod i moraju o najvažnijim nacionalnim pitanjima da odlučuju zajedno. Srbija je ta koja okuplja sve Srbe. Stvaranje srpskog sveta je zadatak moje generacije političara, kazao je Vulin.

Gde god da se rode, Srbi treba da imaju srpsko državljanstvo

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin komentarisao je "sramno korišćenje Srba iz Republike Srpske u političke svrhe od strane opozicije predvođene Draganom Đilasom" i naveo da mu je izuzetno žao zbog toga što su Srbi iz Srpske morali da slušaju "razne gadosti o sebi", navodeći da je cilj Đilasa i Ponoša da posvađaju i zavade Srbe.



Beograd pripada čoveku rođenom u Bijeljini ili na mojoj Manjači onoliko koliko i onom ko je rođen na Vračaru. Srpska prestonica pripada svim Srbima. Srpska prestonica pripada svima onima koji hoće u tom gradu pošteno da žive i rade. Ja se zalažem za to da svi Srbi, gde god da se rode, imaju pravo na srpsko državljanstvo, poručio je ministar.



Kaže i da nije Đilas sam izmislio "gadosti na račun Srba iz Republike Srpske", već je, tvrdi, cilj tog projekta posvađati, razjediniti Srbe i izazvati sukobe.



Đilas, Ponoš i ostali koji pričaju gadosti o Srbima iz Srpske su slučajni Srbi. Vi se igrate sa nacijom, vi se igrate sa milion Srba iz Republike Srpske. To je ružno i to je opasno iznad svega, naveo je Vulin.



Njihov cilj je da posvađaju Srbe, a ako NATO kandidati Đilas i Ponoš izgube izbore u Beogradu i Srbiji organizovaće proteste i reći - doveli ste Srbe iz Republike Srpske i to će im biti opravdanje za poraz na izborima, dodaje Vulin.



Ovo je laž koja neće prestati i na nama je da je raskrinkavamo. Još jednom poručujem Srbima u Republici Srpskoj da ovo nije politika Srbije, već gadosti nekolicine pohlepnih ljudi koji bi da opravdaju svoj loš rezultat na izborima. To što rade Đilas i Ponoš, to je zločin. Oni nisu toliko neodgovorni koliko su tuđi, jer ovo što govore, govore iz tuđe glave, poručio je ministar.

Autor:
Pošaljite komentar
Vulin: Srbija neće biti parking za migrante

Vulin: Srbija neće biti parking za migrante

07.02.2022. 09:19 09:20