Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vulin u Pirotu: Izbori su borba za očuvanje stabilnosti

02.06.2020. 20:11 20:13
Piše:
Izvor: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije, arhiva

PIROT: Ovo je borba za očuvanje mira, ovo je borba za izbegavanje sukoba unutar našeg društva, ovo je borba za političku stabilnost, poručio je u obraćanju članovima SNS-a i PS-a u Pirotu, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Vulin je kazao da su on i njegov Pokret socijalista lojalni i pouzdani saborci Srpske napredne stranke koji strane ne menjaju, i koji su tu da se bore da Srbija bude samostalna, vojno neutralna i socijalno pravedna.



"Pokret socijalista je tu da se bori za ono za šta smo zajedno verovali još 2008. godine da je jedino moguće, a to je da Srbija bude vojno neutralna, da bude samostalna, da bude socijalno pravedna, da bude zemlJa koja će brinuti o svakom svom građaninu.



Predsednik Aleksandar Vučić nas je okupio, objedinio i dao nam priliku da se borimo za Srbiju u kojoj zaista postoji budućnost za našu decu", naveo je Vulin.



Predsednik PS-a je istakao da su ovo izbori za nastavak političke stabilnosti Srbije i pozvao građane da izađu na izbore u što većem broju kako ne bismo imali sukobe na ulicama.



"Ovo su izbori za stabilnost, ovo su izbori za nastavak napretka bolje ekonomije Srbije.



Ako hoćemo, a znam da svi građani Srbije to iskreno žele, da Srbija nastavi da se razvija i jača, onda moramo da imamo što veću moguću izlaznost.



Izađite i kažite šta mislite, ne dozvolite da se bilo kakva manja izlaznost iskoristi da sutra imate sukobe na ulicama", rekao je Vulin.



Vulin je kazao i da Srbija ne sme da liči na Crnu Goru i Severnu Makedoniju i da je Srbija zemlja u kojoj građani treba da izlaze na ulice samo kada se raduju.



"Mi ne smemo sebi da dopustimo ni da ličimo na Crnu Goru, ni na Makedoniju, ne smemo da ličimo ni na Vašington, ni Njujork, ovo je zemlja u kojoj ljudi treba da izlaze na ulice samo kad se raduju, ne da se tuku, ne da se sukobljavaju i nikada da ne dozvole političarima da ih sukobljavaju na ulicama. To Aleksandar Vučić nikada nije radio, i nikada nije dozvolio i zato je sada na nama", kazao je Vulin.



Lider PS-a je ocenio da je Vučić učinio sve što jedan političar može i treba da uradi i da je sada na nama da izađemo i glasamo.



"Predsednik Vučić je uradio sve što jedan političar može i treba da uradi, sada je na nama da izađemo, da glasamo, da kažemo šta je naša volja i da ne dozvolimo da bilo ko zloupotrebljava izborne rezultate. Izbori se završavaju u nedelju, a posle toga mora da se nastavi sa daljim razvojem naše zemlje", naveo je Vulin u Pirotu.



Gradonačelnik Pirota i funkcioner SNS-a Vladan Vasić istakao je da je neophodno nastaviti ekonomski i privredni razvoj Srbije i pozvao je sve građane Pirota da izađu na izbore i podrže listu "Aleksandar Vučić- Za našu decu".

Vulin: Hoćemo ponovo da vratimo jedinicu u Pirot

Predsednik Pokreta socijalista i ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je danas u Pirotu da se Vojska Srbije vraća u taj grad i da VS hoće ponovo tamo da vrati jedinicu.



"Građanima Pirota sa zadovoljstvom želim da kažem da se Vojska Srbije vraća. Mi smo tu da bismo čuvali svoj grad i svoju zemlju i u narednom periodu, hoćemo da vratimo jedinicu po njenoj veličini. O tome ćemo razgovarati, ali hoćemo ponovo da vratimo jedinicu u Pirot", rekao je Vulin.



On je istakao da je Pirot vojnički grad koji treba da bude u najboljoj mogućoj vezi sa Vojskom Srbije.



"Pirot je vojnički grad, Pirot je grad sa tradicijom, Pirot je grad na strateškom mestu, Pirot je grad koji zaslužuje i treba da bude u najboljoj mogućoj vezi sa Vojskom Srbije. Vojska Srbije treba da se vrati, Vojska Srbije treba da se vrati u mnoge gradove, treba da se vrati u mnoga mesta. Vratiće se u Pirot, to je dobra vest za bezbednost, to je dobra vest za sigurnost čitavog kraja, ali to je i ekonomski dobra vest", smatra Vulin.



Vulin je ocenio da je vraćanje vojske u Pirot dobra vest za sigurnost čitavog kraja, ali da je to i dobra ekonomska vest, jer je VS siguran i dobar poslodavac.



"To vam je kao da se otvorila još jedna fabrika. Radujem se što ćemo imati mogućnost da građani Pirota uzmu svoje mesto u Vojsci Srbije, uzmu učešće u našim jedinicama, vežu svoju budućnost i sudbinu za Vojsku Srbije, a život u Vojsci Srbije je svakog dana sve bolji i vredi vezati svoju sudbinu za Vojsku Srbije, jer to je sudbina Srbije", kazao je Vulin danas u Pirotu.

Autor:
Pošaljite komentar
Vulin: Kadeti Vojne akademije pokazuju izuzetne rezultate

Vulin: Kadeti Vojne akademije pokazuju izuzetne rezultate

02.06.2020. 16:52 16:57
Vulin: Dolaskom Vučića Srbija dobila modernu vojsku

Vulin: Dolaskom Vučića Srbija dobila modernu vojsku

28.05.2020. 21:37 21:39
Vulin: Vojna neutralnost je naš najčasniji izbor

Vulin: Vojna neutralnost je naš najčasniji izbor

26.05.2020. 22:43 22:44