Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vučić radnicima Krušika: Nećete imati problem ni s poslom, ni s platama

09.03.2020. 11:50 12:02
Piše:
Izvor: Tanjug/Rade Prelić

VALJEVO: Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas radnicima Krušika da neće imati problema ni sa platama, ni sa poslom.

Vučić je rekao da je država spremna da uloži veliki novac u Krušik, kako bi ta fabrika opstala, ali da će morati da se sprovedu temeljne i ozbiljne reforme u kompletnoj namenskoj industriji, posebno u Zastavi i, upravo, Krušiku.

Predsednik je u obraćanju radnicima, posle obilaska novog pogona Krušika i razgovora sa poslovodstvom, podsetio da je nedavno održan sastanak sa predstavnicima kompletne odbrambene industrije, kako bi se analizirala situacija, i videlo šta je potrebno uraditi i kako upravljati resursima u budućnosti, jer oko 11. 500 direktno zaposlenih, a indirektno i više od 20. 000 ljudi, zavisi od tih odluka.

"Nisam došao da vas lažem, niti je to moguće", poručio je Vučić i rekao da će morati da se vidi kako da se pomogne i reše problemi, koji su nastali iz objektivnih, ali i zbog nedovoljne sposobnosti različitih poslovodstava, kao i zbog rušenja ugleda Krušika u međunarodnoj javnosti.

"Zbog toga Krušik danas nije u sjajnoj situaciji, ali nismo došli da kukamo, već da vidimo kako da pomognemo", rekao je Vučić.

On je najavio temeljne reforme u celoj odmbrambenoj industriji Srbije, posebo u Krušiku i Zastavi.


SAD neće odustati od pritiska, neke EU zemlje simpatišu Kurtija

Vučić je izjavio da je siguran da Vašington neće odustati od pritiska na Prištinu da ukine takse, ali i dodao da nema sumnje da u nekim evropskim državama postoje određene simpatije prema Aljbinu Kurtiju, koji, inače, nije deo pregovora i inicijativa koje vode Sjedinjene Države.

"Siguran sam da Vašington neće odsutati od toga da traži ispunjenje uslova za otpočinjanje dijaloga Beograda i Prištine", rekao je Vučić novinarima u Valjevu, odgovarajući na pitanje može li se očekivati jači pritisak Vašingtona narednih dana.

Upitan da li veruje da Kurti ima jaku podršku EU, s obzirom da još nisu ukinute takse, Vučić je rekao da nema sumnji da u nekim evropskim državama postoje određene simpatije prema premijeru prištinskih privremenih institucija Aljbinu Kurtiju, ali dodaje da je takvih simpatija bilo i kod dela javnosti u Srbiji.

"Dok čovek nije počeo da govori o formiranju Velike Albanije, sad ih je malo sramota što su ga podržali kad je pobedio na izborima, ali to prođe.. Medeni mesec uvek kratko traje", rekao je Vučić.


"Država je spremna da uloži veliki novac da biste mogli da opstanete i sačuvate posao, ali taj novac mora da bude odgovorno trošen, da imamo ljude koji znaju šta je budućnost, a ne da za četiri meseca ponavljamo istu priču", primetio je predsednik.

On je poručio radnicima da neće imati problema ni sa platama, ni sa poslom, ali ih je zamolio da i oni pomognu svojoj državi i odgovornim ponašanjem potvrde šansu da Krušik opstane na tržištu i razlog da postoje.

Naše da napredujemo brže i ponudimo bolji proizvod

Vučić je rekao da zna mnoge u inostranstvu koji su zainteresovani za uništenje naše odbrambene industrije, i ističe da je naše da pokažemo sposobnošću, dobrim investiranjem, posebno u raketne pogone, da možemo da napredujemo brže od njih i ponudimo bolji proizvod evropskom i svetskom trzištu.

Vučić je, posle obilaska HK "Krušik" a.d. Valjevo, upitan šta kažu radnici, da li su pretrpeli veliku štetu zbog rušenja imidža kompanije, rekao da je samo sa malim brojem radnika imao prilike da razgovora.

Preneo je da su mu rekli da su srećni što je došao i što država pokušava da preuzme brigu za zaposlene, preduzeće, dodajući da je to njihovo osnovno osećanje.

„Sve drugo, da ja pričam ko tu koga krivi, je nepotrebno. Znam mnoge iz inostranstva koji su zainteresovani za uništenje naše odbrambene industrije, koji su zaradili na problemima sa kojima se u Krušiku suočavaju.

Naše je da pokažemo sposobnošću, dobrim investiranjem, posebno u raketne pognone, da možemo da napredujemo brže od njih i ponudimo bolji proizvod evropskom i svetskom tržsistu“, kazao je on.

Autor:
Pošaljite komentar