Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vučić: Mir i zajednički rad su budućnost

22.04.2021. 10:48 11:39
Piše:
Izvor: Tanjug/Strahinja Aćimović

BANJALUKA: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Banjaluci da je budućnost u zajedničkom radu i miru, te da je najvažnije da se za bolji život građana, razvijaju ekonomski odnosi, uz očuvanje mira i stabilnosti.

"Imali smo sednicu Saveta za saradnju, pažljivo sam saslusaso sve što misle o političkoj situaciji u RS i BiH. Za nas je važno da pokušamo da čuvajući mir i stabilnost, razvijamo ekonomije, kako bi se građanima obezbedila drugačija i bolja budućnost", rekao je Vučić.

Važno je, kaže, da ljudi u Srpskoj i Srbiji mogu da vide da će imati posao, da će njihova deca moći da opstanu na ognjšitima, da će imati budućnost, a da ne budu ophrvani brigama od pre 25-30 godina.

"Već da znamo da je mir budućnost i da je zajednički rad budućnost", poručio je predsednik Srbije na zajedničkoj pres konferenciji sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović.

On je dodao da je BiH za Srbiju treća izvozna destinacija, a u trgovinskoj rameni ukupno partner broj sedam - uz Nemačku, Italiju, Rusiju, Kinu, Mađarsku i Rumuniju.

"BiH je veoma važan partner ža nas i verujem da trgovinska razmena u 2021. može da bude značajno veća nego u 2020, kada je zbog korone zabeležen pad od 11 odsto, u momentu kad smo dostigli razmenu od dve milijarde evra", rekao je Vučić.

Vučić: Ne razmišljamo o ratovima, izjave u BiH neodgovorne

Srbija želi partnerske, prijateljske i najbolje odnose sa Bošnjacima i Hrvatima, i u Srbiji niko ne razmišlja o sukobima i ratovima, poručio je danas u Banjalucu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da sve izjave u BiH koje idu u smeru sukoba smatra neodgovornim.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentarišeto izjavu Bakira Izetbegovića da ne može da kaže da rata neće biti i da bi pre umro nego što bi dozvolio da "geonocidaši" zavladaju delom BiH.

"Što se Srbije tiče ona želi partnerske, prijateljske i najbolje odnose sa Bošnjacima i Hrvatima, ne samo sa srbma, što je podrazumevajuće. Ne pada nam napamet ni da razmišljamo o sukobima i ratovima. I ne smatram izjave koje idu u tom smeru na bilo koji način odgovornim, kao i uvrede na račun drugih naroda", poručio je kratko predsednik Srbije.

Dodik: Zahvaljujući Srbiji i Vučiću ovo je najbolji period RS

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da Republika Srpska danas ima najznačiju posetu ikada iz Srbije, koju čini državni vrh predvođen predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Dodik je na zajedničkoj konferenciji za novinare podsetio da se saradnja Republike Srpske i Srbije odvija u okviru Sporazuma o specijanim vezama, što je utvrđenom i Dejtonskim mirovnim sporazumom i istakao da je "ovo je najbolji period Republike Srpske u kojem zahvaljući osećaju Vučića i njegovog tima Srpska može da se pohvali mnogim veoma važnim planirnim projektima.

Rekao je i da ni ovog puta nije propustio priliku da Vučića upozna sa situacijom u Republici Srpskoj i BiH.

"Možda se to ponekad čini zamornim, ali je situacija u RS i BiH zamornija i napornija od naše priče", rekao je, između ostalog, Dodik.

On je rekao da je sarađivao i sa prethodnim vlastima u Beogradu, ali da Srbija i Aleksandar Vučić najbolje vodi računa o Republici Srpskoj.

U Banjaluci bilbordi dobrodošlice

U znak dobrodošlice predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u Banjaluci, koja danas obeležava Dan grada, postavljeni su bilbordi na kojima piše: "Dobro došao predsjedniče. Hvala.".

Vučić u Republici Srpskoj predvodi delegaciju u kojoj su premijerka Ana Brnabić i predsednik parlamenta Ivica Dačić

Na svečanoj akademiji, povodom obeležavanja Dana grada, Vučiću će biti uručen Ključ grada, sa Poveljom počasnog građanina Banjaluke.

Autor:
Pošaljite komentar