Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vučević uručio ukaze o unapređenjima i postavljenjima

21.04.2023. 15:18 15:20
Piše:
Izvor: Dnevnik/ R. Hadžić

Oficirima Vojske Srbije danas su uručeni ukazi predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti.

Ukaze im je uručio ministar odbrane Miloš Vučević - izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, potpredsednik Vlade, na svečanosti u Domu Garde na Topčideru kojoj su prisustvovali i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović, članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

U čin brigadnog generala unapređeni su pukovnici Predrag Kraljević, Dragan Arsenijević i Milan Lazić. Brigadni general Brane Krnjajić postavljen je na dužnost zamenika komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO, a pukovnik Milan Elenkov na dužnost komandanta 204. vazduhoplovne brigade.

Ministar Vučević, čestitajući oficirima na novim dužnostima, rekao je da je u skladu sa Zakonom o VS i njime propisanim ovlašćenjima ministra odbrane, predsedniku Republike, a na osnovu konsultacija sa načelnikom Generalštaba VS, predložio unapređenje i postavljanje na dužnosti za pet oficira.

Dodao je da danas ima čast da im u ime predsednika Republike čestita i izrazio uverenje da će unapređeni i postavljeni oficiri, opravdati ukazano poverenje.

"Imajte uvek na umu da je to poverenje koje u vas ima država Srbija, naša otadžbina i da njoj stojite odgovorno. Želim da sa ponosom nosite svoje nove činove naše slavne vojske i obavljate nove dužnosti", naveo je Vučević.

Istovremeno on je unapređene i postavljene podsetio, na kako je rekao životnu istinu da napredovanje u časti i u karijeri podrazumeva još veću predanost i veću odgovornost, još veću  mudrost i staloženost, a možda iznad svega i još veću posvećenost i odanost prema državi, vojsci i narodu.

Prema njegovim rečima, tom ljubavlju mora biti prožet svaki njihov radni dan.

"Obezbediti mir je zadatak koji sa radošću i ponosom primamo, jer od toga nema veće časti", naglasio je Vučević koji je okupljenim oficirima poručio da čuvaju i vole našu Vojsku i našeg vojnika, da prenose znanja i iskustva.

"Danas, dok zagledani u našu slavnu istoriju očekujemo dan obeležavanja Takovskog ustanka iz 1815. godine, poklanjamo našem narodu Prikaz 'Granit 2023' na batajničkom aerodromu 'Pukovnik-pilot Milenko Pavlović'. Tog dana moramo pokazati ljubav prema državi i narodu i  našu rešenost da svetinje branimo svim sredstvima", rekao je ministar i naglasio da svi  treba da budu ponosni na Srbiju i sve što je zajednički urađeno da se unaprede odbrambene sposobnosti i podigne materijalni status pripadnika VS.

Ministar je ocenio da će se ta činjenica najbolje videti sutra na Prikazu "Granit 2023".

  Brigadni general Predrag Kraljević (54) rođen je u Imotskom. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1992. godine. Završio je Vojno-tehničku akademiju, Komandno-štabno usavršavanje. Na dužnosti je načelnika Vojnog kabineta predsednika Republike.

Brigadni general Dragan Arsenijević (52) rođen je u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1994. godine. Završio je Vojnu akademiju, specijalističke akademske studije. Na dužnosti je načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) Generalštaba Vojske Srbije.

Brigadni general Milan Lazić (52) rođen je u Požegi. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1995. godine. Završio je Vojnu akademiju, Komandno-štabno usavršavanje. Na dužnosti je načelnika Uprave Vojne policije.

 Brigadni general Brane Krnjajić (54) rođen je u Francuskoj. U profesionalnoj vojnoj službi je od  1992. godine. Završio je Vazduhoplovnu vojnu akademiju, Komandno-štabno usavršavanje i Visoke studije bezbednosti i odbrane. Do sada je obavljao dužnost komandanta 204. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Pukovnik Milan Elenkov (51) rođen je u Dimitrovgradu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1995. godine. Završio je Vojnu akademiju, Komandno-štabno usavršavanje. Do sada je obavljao dužnost zamenika komandanta 204. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Svi su završili i Genrelaštabno usavršavanje.

Autor:
Pošaljite komentar