Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Španović za „Dnevnik“: Spremni za izbore, bezrezervna podrška Vučiću

20.01.2022. 09:33 09:35
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

NOVI SAD: PUPS je spreman da izađe na vanredne parlamentarne izbore i izbore za predsednika Srbije 3. aprila.

Stranka ujedinjenih penzionera Srbije ima odličnu saradnju sa trenutnim koalicionim partnerima, pre svega sa Srpskom naprednom strankom, kojoj je PUPS kao državotvorna stranka prvi koalicioni partner, a odlično sarađuje o sa Savezom Vojvođanskih Mađara, Ištvana Pastora. Na izborima za predsednika Republike Srbije PUPS bezrezervnu podršku daje Aleksandru Vučiću, aktuelnom predsedniku Srbije i predsedniku SNS-a, kaže u razgovoru za „Dnevnik“ predsednik Pokrajinskog odbora PUPS-a, pukovnik u penziji Miroslav Španović.

- Kao predsednik Pokrajinskog odbora PUPS-a mogu da govorim o Vojvodini, gde je od 45 naših lokalnih odbora do sada 34 pokazalo spremnost da izađe na izbore – navodi Španović. – Nedostaju nam još poverenici u desetak naših odbora, primera radi poput odbora u Kanjiži i Senti i drugim mestima u kojima je nacionalni sastav stanovništva homogeniji te u njima te pripreme idu malo sporije.

Kaže da bi PUPS u Vojvodini samostalno izašao na izbore mora da sakupi 37.000 potpisa podrške za sve odbornike u opštinama u kojima se održavaju izbori.

- PUPS je na to spreman. Do sada imamo oko 900 prijavljenih članova, spremnih da budu odbornici. Oni su prikupili 13.980 potpisa podrške. Održali smo sastanke u gradskim, opštinskim i pokrajinskim odborima i dogovorili smo se o narednim zadacima.


Odlična saradnja s Vučevićem

Španović kaže i da osim predsednika Vučića, koga PUPS bezrezervo podržava, u Novom Sadu imaju izuzetno dobru saradnju sa gradonačelnikom i potpredsednikom SNS-a Milošem Vučevićem. Navodi da je juče bio na razgovoru kod gradonačelnika i da je razgovoru učestvovao i direktor GRAS-a.

- Tema je bila da se omogući i penzionerima kao i svim ljudima starijih od 65 godina u Sremskim Karlovcima nabavka godišnje preplatne karte za gradski prevoz po povoljnijim cenama kao što to imaju stariji građani u Novom Sadu, Beogradu, Nišu... – kaže Španović - Sada da bi iz Sremskih Karlovaca došli u Novi Sad gradskim prevozom moramo da platimo 180 dinara za kartu u jednom pravcu, što je penzionerima i starijim ljudima od 65 godina mnogo. Opština Sremski Karlovci ima veoma skromne materijalne mogućnosti da to reši i mislim da ćemo imati gradonačelnikovo  razumevanje za taj naš problem kao i onda kada smo mu se žalili da Sremski Karlovci nemaju službu hitne pomoći. Radi se o opštini koju zbog njene bogate istorije i kulture posećuje mnogo turista i treba da ima hitnu pomoć. Gradonačelnik Vučević je imao sluha za našu molbu, i grad nam je ustupio vozilo hitne pomoći tako da danas i opština Sremski Karlovci imaju svoju službu hitne pomoći. Treba još da se izborimo da imamo i našu dežurnu ambulantu, da nedeljom ako neko prima neku terapiju ne mora da ide u Petrovaradin.


Upitan kako bi ocenio saradnju sa koalicionim partnerima, pre svega sa vladajućom SNS-om Španović navodi da je saradnja odlična.

- Na sednici Glavnog odbora PUPS-a u avgustu bio je naš gost predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sa kojim smo razgovarali o usklađivanju penzija i plate. Predsednik Vučić je tada rekao da će švajcarski model obračuna penzija biti dorađen. Cilj je da penzije prate povećanje plate, tako da, primera radi, ako se učiteljicama poveća zarada, povećalo bi se i primanja učiteljicama u penziji. Za to usklađivanje, međutim, treba vremena jer ne može sve ođedanput da se uradi – objašnjava naš sagovornik.

Kada smo Španovića pitali da prokomentariše slabu izlaznost na referendum u nedelju, on je odgovorio da izlaznost nije bila slaba, problem je bio u tome što se generalno nedovoljno radilo na tome da se valjano pripreme građani za referendum.     

E. Marjanov

Autor:
Pošaljite komentar
Krkobabić: PUPS se mora boriti za garantovanu penziju

Krkobabić: PUPS se mora boriti za garantovanu penziju

19.01.2022. 17:21 17:22