Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Opština Pećinci: Aktivisti DS upali u opštinu, otišli po dolasku policije

30.01.2023. 15:30 17:31
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

PEĆINCI: Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić saopštio je da su funkcioneri i aktivisti Demokratske stranke danas nasilno upali u zgradu opštine i da je više njih napustilo zgradu posle dolaska policije.

Đokić u saopstenju navodi da je reč o nastavku prakse upada predstavnika DS u opštinske institucije.

"Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Pećinci Nikola Mažić i zamenik predsednika Izvršnog odbora DS Darko Simić su danas, uz pomoć poslanika Demokratske stranke Dragane Rakić i Srđana Milivojevića, na silu ušli na sednicu Komisije za planove Opštine Pećinci, koja je održavana u zgradi Opštine", naveo je Đokić u saopštenju koje je objavljeno na internet stranici opštine Pećinci.

On je dodao da su oni odbili da napuste sednicu na poziv predsednika Komisije.

"Poslanica Dragana Rakić je počela da drži politički govor, čime je u potpunosti onemogućila rad Komisije, pa je predsednik Komisije bio primoran da prekine sednicu, a lokalna samouprava je o incidentu obavestila policiju. Nakon dolaska policije Mažić, Simić i Rakić su napustili zgradu Opštine, a Milivojević je ostao na sednici Komisije koja je nastavila sa radom", naveo je Đokić.

Predsednik opštine navodi da je ovo za svega nakoliko meseci treći upad čelnika i aktivista Demokratske stranke u institucije opštine. Dodaje da su ušli prvo u zgradu predškolske ustanove, nedavno u zgradu srednje tehničke škole, a sada i u zgradu Opštine Pećinci.

"Za sve to vreme lokalna vlast je pokazivala veliko strpljenje i nije odgovarala na optužbe i uvrede, sa ciljem da izbegne eskalaciju sukoba, i trudila se da nastavi sa poslovima za koje su je građani opštine Pećinci izabrali", istakao je Đokić.

On je naveo da su danas bili primorani da pozovu policiju kako se ne bi dozvolilo "da institucije budu taoci i žrtve samovolje nekoliko opozicionih aktivista". "Ovakve demonstracije sile od strane Demokratske stranke posebno su nedopustive prema obrazovnim ustanovama, a dužnost lokalne samouprave je da obezbedi sigurnost za decu koja ih pohađaju i za sve građane", navodi Đokić.

On je poručio da će opština Pećinci ubuduće na svako nasilje odgovoriti podnošenjem prijava nadležnim organima "ubeđeni da će institucije ove zemlje biti u stanju da u skladu sa zakonom i svojim nadležnostima zaustave nekoliko političkih aktivista kojima je nasilje postalo jedini argument.“ Kako Tanjug saznaje u MUP-u, slučaj je nešto posle podneva prijavio Đokić, kao i da su Mažić i Simić prilikom neovlašćenog ulaska radi prisustvovanja sednici komisije za planove odgurnuili i udarili laktom u predelu grudi zaposlenog u toj opštini. Okružni javni tužilac iz Rume zatražio je da se od Mažića i Simića uzmu izjave u vezi sa tim incidentom i da mu se dostavi izveštaj.

Lokalni funkcioneri DS odgurnuli portira i ušli u Opštinu Pećinci

PEĆINCI: Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Pećinci Nikola Mažić iz Obreža i još jedan funkcioner DS Darko Simić nasilno su ušli u zgradu Opštine Pećinci i odgurnuli portira, saznaje Tanjug u MUP-u.Slučaj je nešto posle podneva prijavio Siniša Đokić, predsednik Opštine Pećinci.

Kako kažu u MUP-u, Mažić i Simić su prilikom neovlašćenog ulaska radi prisustvovanja sednici komisije za planove Opštine Pećinci odgurnuli i udarili laktom u predelu grudi zaposlenog u toj opštini. Okružni javni tužilac iz Rume zatražio je da se od Mažića i Simića uzmu izjave u vezi sa tim incidentom i da mu se dostavi izveštaj.

Kako Tanjug saznaje, u toku je uzimanje izjava od svih učesnika, između ostalih i Dragane Rakić, narodne poslanice Narodne skupštine Srbije. Rakić daje izjavu u svojstvu svedoka događaja. Za danas je zakazana javna rasprava povodom plana generalne regulacije naseljenog mesta Šimanovci.

 

Autor:
Pošaljite komentar