Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

O protestu opozicije - Dačić: Potpuni debakl, Vulin:Opasan poziv Trifunovića na međunacionalnu mržnju

13.04.2019. 21:44 22:44
Piše:
Izvor: Ivica Dačić Foto: Tanjug/video

BEOGRAD:  Današnji skup "1 od 5 miliona" u Beogradu bio je potpuni debakl pred očima cele srpske i međunarodne javnosti, poručio je večeras lider SPS Ivica Dačić.

On je rekao da je njegova stranka i ranije isticala da Savez za Srbiju niti ima političke ideje, niti ima podršku naroda.

"Osim uvreda i pretnji, ni danas niko nije mogao da čuje ništa o tome za šta se zalažu. Ideje nemaju, naroda nigde, očigledno nešto ne valja", konstatovao je Dačić i dodao:

"Ne valjaju lideri koji ih vode i, ako ih ne promene, i ovoliko malo ljudi za dugo najavljivan centralni protest opozicije biće najveci skup koji mogu da okupe", rekao je Dačić za Tanjug.

On je kao predsednik SPS istovremeno pozvao sve svoje članove, simpatizere i birače, kao i sve građane, da se okupe na velikom skupu u Beogradu u petak na istom mestu, gde će, kako je rekao, svi moći da vide kako se govori o budućnosti Srbije.

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, ocenio je danas da je lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović uvredama na račun Mađara, na današnjem protestu "Jedan od pet miliona", uputio opasan poziv na međunacionalnu mržnju.

"Zgađen sam uvredama koje je Trifunović uputio prema našim džavljanima mađarske nacionalnosti. Predstavljati rođene državljane Srbije, Mađare, kao nekog ko je naseljen i ko je stranac, i ko je pretnja, uvreda je za sve ljude koji žive u Srbiji, ali i opasan poziv na međunacionalnu mržnju", saopštio je Vulin.

On je naglasio da zna da ni jedan Srbin ne misli kao Trifunović.

"Nadam se da niko spolja neće pokušati da prikaže Trifunovića kao glas Srbije, kao opravdanje za napade na Srbiju i sve Srbe", rekao je Vulin.

"Drage moje mađarske komšije, nemojte nikada ni da pomislite da je Trifunović Srbija", poručio je Vulin.

Mihajlovićeva: Opozocija umestom ideja iznela uvrede

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je da su opozicioni političari na današnjem protestu u Beogradu još jednom pokazali da nemaju ideje i politiku koju mogu da ponude građanima Srbije.

“Suprotno onom što govore opozicioni lideri, Srbija je danas pokazala da je demokratska zemlja, u kojoj svako ima pravo da iskaže svoj politički stav i može to da uradi bez nasilka. S druge strane, građani su još jednom pokazali da su odgovorniji od opozicionih lidera. Pokazali su da ne podržavaju nasilje i upadanje u institucije Obradovića i Đilasa, kao što su zvižducima Borisu Tadiću, stavili do znanja da ne žele političare koji su jednom već izgubili njihovo poverenje“, saopštila je Mihajlovićeva.

Ona dodaje i da su lideri Saveza za Srbiju još jednom propustili da pred građane izađu sa svojim idejama i politikom. 

“Umesto ideja, izneli su uvrede, a umesto programa, građanima su ponudili fraze i ponavljanje svojih pogrešnih odluka iz prošlosti”, rekla je Mihajlovićeva.

Vesić: Pretiti Mađarima - čist fašizam Trifunovića

Funkcioner SNS Goran Vesić ocenio je da, ko nije verovao kako izgleda kada opoziciju vodi fašista Boško Obradović, mogao je danas da se uveri kada je, jedan od lidera opozicione koalicije, Sergej Trifunović pretio Mađarima!

“Pretiti Mađarima sa kojima Srbi žive u harmoniji i sa čijom matičnom državom imamo najbolju saradnju, predstavlja čist fašizam. Na meti ovih fašista prvo su se našle žene, pa novinari, pa neistomišljenici a sada i nacionalne manjine”, naveo je Vesić na svojoj Fejsbuk stranici.

Zato Srbija, ističe Vesić, mora da se odupre fašizmu koji predstavljaju Boško Obradović i njegov potrčko Sergej Trifunović. 

“A šta drugo da očekujemo od Trifunovića koji je bio potrčko Legije, ubice Zorana Đinđića”, naveo je Vesić na Fejsbuku.

Udruženje: Trifunović ponovo ubio mađarskog heroja sa Košara

Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji večeras je najoštrije osudilo izjavu lidera PSG Sergeja Trifunovića da predsednik Aleksandar Vučić “u Srbiju naseljuje Sirijce i Mađare" i istaklo da je tim govorom mržnje direktno prozvao i uvredio porodice kosmetskih žrtava.

“Među žrtvama su i pripadnici mađarske nacionalne manjine, čija je domovina Srbija i za koju su svoje živote položili na Kosovu i Metohiji.

Zar, političkom glumcu bivše vlasti, smeta i prolivena krv vojnika Tibora Cerne, koja osta na Crvenoj stazi na Košarama”, saopštilo je Udruženje.

Autor:
Pošaljite komentar
Stefanović: Protest bez incidenata, između 7.300 i 7.500 ljudi

Stefanović: Protest bez incidenata, između 7.300 i 7.500 ljudi

13.04.2019. 18:56 20:19
Mihajlović: Demokratija nisu vulgarnosti, uvrede, nasilje

Mihajlović: Demokratija nisu vulgarnosti, uvrede, nasilje

13.04.2019. 18:15 18:17
Protest završen, rok za ispunjenje zahteva šest dana

Protest završen, rok za ispunjenje zahteva šest dana

13.04.2019. 14:51 20:45