Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Nedeljnik: Tekst o kome Vulin priča nismo objavili

16.02.2020. 22:56 23:03
Piše:
Izvor: Printscreen

BEOGRAD: Magazin Nedeljnik saopštio je večeras da tekst koji je danas komentarisao ministar odbrane Aleksandar Vulin nikada nije objavljen u tom listu, niti, kako tvrde, bilo gde drugo.

U saopštenju se navodi da je Tanjug danas u 13.39 časova preneo izjavu ministra Vulina, u kojoj je on ocenio da "bivši ministar odbrane i predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac uvek iskoristi priliku da napadne Srbiju, kada u posetu treba da stigne ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, a da se uz izjavu navodi da je on to rekao "odgovarajuci na autorski tekst Dragana Šutanovca u Nedeljniku u kome kritikuje saradnju Srbije i Rusije".

Nedeljnik dodaje da su Vulinov odgovor preneli “gotovo svi srpski mediji, a vest je procitana i u Nacionalnom dnevniku Televizije Pink” i ističe da taj tekst u Nedeljniku nikada nije objavljen.

Zato se, dodaje Nedeljnik, postavlja pitanje: odakle Vulinu taj tekst i gde ga je pročitao.

Nedeljnik skreće pažnju na to da je Šutanovac na Tviteru demantovao da je takav tekst objavljen u Nedeljniku, te da se javio I glavnom uredniku ovog lista, shvativši, kako se navodi "da je neko presreo njihovu komunikaciju".

U saopštenju Nedeljnika se dalje navodi da je Šutanovac prošle nedelje, kao i nekoliko puta ranije, pitao glavnog urednika Veljka Lalića da li bi objavio njegov autorski tekst u rubrici "Otvoreno", da je poslao tekst u ponedeljak, da bi mu u utorak po podne glavni urednik javio da tekst neće biti objavljen.

“Tekst se tako nije našao ni u štampanom izdanju, niti na internet sajtu Nedeljnika. Čak nije prošao ni lekturu. Ostao je u mejlovima Dragana Šutanovca, Veljka Lalica i odgovornog urednika Marka Prelevića, kome je Lalić prosledio tekst.

Nakon toga Šutanovac je rekao da će ponuditi tekst drugim medijima, objasnjavaju iz Nedeljnika I pitaju kako je ministar Vulin znao šta piše u tekstu koji je, pored Dragana Šutanovca, bio samo na mejlu glavnog i odgovornog urednika.

U saopštenju Nedeljnika izražavaju se sumnje u to da Vulin koristi resurse tajnih službi "kako bi presretao komunikacije, u ovom slučaju elektronsku poštu".

Redakcija Nedeljnika obratila se ovim povodom novinarskim udruženjima.

"Zvanično zahtevamo od istražnih organa da utvrde odakle ministru Vulinu sadržaj teksta koji su imali samo Dragan Šutanovac i urednici Nedeljnika, a koji nigde drugde - i ponavljamo, ni u Nedeljniku - nikada nije objavljen", navodi se u saopštenju Nedeljnika.

Vulin: Šutanovac napada Srbiju kad god dolazi Šojgu

BEOGRAD: Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas da bivši ministar odbrane i predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac uvek iskoristi priliku da napadne Srbiju, kada u posetu treba da stigne ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Kad god se sretnem s ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom neko pritisne dugme i Šutanovac napadne Srbiju. Dok je DS bio na vlasti i upravljao Ministarstvom odbrane, uništeno je oko 600 borbenih vozila i artiljerijskih oruđa i više od 9.000 strela 2m i nije kupljen ni jedan tenk, avion, helikopter", naveo je Vulin odgovarajući na autorski tekst Dragana Šutanovca u Nedeljniku u kome kritikuje saradnju Srbije i Rusije.

Danas imamo 14 najsavremenijih novih helikoptera, stižu novi tenkovi, 14 migova 29, naglasio je Vulin.

Vulin je naveo da se vojska pod Šutanovcem "smanjila, organizovala po Britanskom ekspedicionom modelu, bila spremana za intervenciju gde joj NATO političari narede".

Oficiri poput generala (Vladimira) Lazarevića su hapšeni a uspomena na odbranu od NATO bila je zabranjena, naveo je Vulin, dodajući da su zato ukinute 72. i 63. padobranska, da ne podsećaju na herojsku odbranu naroda i vojske.

"Šutanovac nije propustio da na Vračaru registruje pašnjak i postane milioner, da mu kum, zaposlen u Ministarstvu odbrane, postane vodeći trgovac oružjem, ali je propustio da mu vojska ima dva para uniformi ili čizama kao što ima danas", ukazao je Vulin.

Vulin je istakao da su danas u vojsci plate veće, uniformi više, a hrane, municije i goriva ima mnogo više nego kada je, kako je naveo, Šutanovac upravljao vojskom po naređenju NATO oficira, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Za vreme njegove vlasti avioni nisu imali ni gume, niti je svaki pilot imao letački kombinezon, ali su zato Šutanovcu morali da šiju poseban da bi ministar glumio pilota, padobranski kombinezon nisu morali, za skok bi morao da pokaže ličnu hrabrost", naveo je Vulin.

Vulin je naglasio da danas piloti imaju najbolje kombinezone, 142.000 dinara prosečnu platu, mnogo više časova naleta, dovoljno municije i goriva da čuvaju nebo, kao i da stiže PVO.

"Šutanovac je mudrim vođstvom uspeo da DS izbaci iz parlamenta u Beogradu, da je sroza i posvađa. Ko god da je Šutanovca savetovao kako to da postigne i nagradio ga za takav uspeh zaslužuje zahvalnost Srbije, i ja zato neću nastaviti sa podsećanjem. Molim Šutanovca da nastavi sa propagandom za članstvom u NATO i da se obavezno vrati na čelo DS, samo on obe ideje može zauvek da sahrani", zaključio je Vulin.

Autor:
Pošaljite komentar