Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO, VIDEO) OVO JE KABINET MAJE GOJKOVIĆ; Izglasani i položili zakletvu, ima i iznenađenja; OVA POZNATA POLITIČARKA BIĆE POTPREDSEDNICA

08.05.2024. 11:00 13:46
Piše:
Izvor: Screenshot RTV

Poslanici Skupštine AP Vojvodine izabrali su novu Pokrajinsku vladu, čija će predsednica biti Maja Gojković. Predsednica i novi članovi Pokrajjinske vlade položili su zakletvu.

Maja Gojković se obratila poslanicima i zahvalila im se što su novoj Pokrajinskoj vladi iskazali poverenje.

„Privilegija je biti političar u Srbiji i čuti kako diskutuju predstavnici građana Vojvodine i daju osvrt svega što je urađeno u prethodnih osam godina. Svaka kritika na moj račun postaje samo čestica u istoriji ovog zdanja. Ovo je velika obaveza odgovornost i privilegija je biti prvi među jednakima”, kazala je Gojković.

Ona je dodala da će njen moto biti zajedništvo i moto Pokrajinske vlade u ovom mandatu.

„Cilj je da građani shvate da se svi projekti rade zarad boljeg života“, poručilaje Maja Gojković.

U ekspozeu se osvrnula na sve oblasti društva kao i na nastavak velikih projekata koje su započeti, ali i buduća ulaganja, stavivši akcenat na plan razvoja Vojvodine do 2030. godine.

U ekspozeu tokom skupštinske sednice pročitača je i članove buduće Pokrajinske vlade.

Kada je reč o sastavu Vlade, potpredsednik Vlade i sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo će biti Vladimir Galić, potpredsednik i sekretar za zdravstvo dr Milan Popov, potpredsednik pokrajinske Vlade i sekretar za obrazovanje propise i upravu i nacionalne manjine Robert Otot, potpredsednik pokrajinske vlade Sandra Božić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, sekretar za omladinu i sport Dane Basta, sekretar za kulturu javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković, sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Bojan Branković, sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg, sekretar za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost prof. dr Branko Markoski, sekretar za privredu turizam dr Nenad Ivanišević, sekretar za socijalnu politiku demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, a sekretar za finansije Smiljka Jovanović.

"Glavno obeležje nove pokrajinske vlade će biti ravnoteža dve stvari, kontinuiteta razvojnih projekata i fokusa na saobraćaj, komunalne infrastrukture, kulturu i socijalnu zaštitu. Time će Vojvodina nastaviti da bude motor razvoja svih nivoa vlasti u našoj zemlji", kazala je Gojković podnoseći ekspoze. Ona je rekla da joj je posebno zadovoljstvo što je prva žena u istoriji izvršne vlasti AP Vojvodine.

"Ovo je rezultat posvećenog rada, nezavisno od rodne, nacionalne, verske i bilo koje druge pripadnosti", rekla je Gojković. Ona je dodala i da će pokrajina nastaviti da ide u korak sa vremenom, ali i da poštuje tradicionalne vrednosti. "Želim da naglasim da ćemo nastaviti da u punoj meri afirmišemo da je Srbija jedna i jedinstvena i da Vojvodina bude njen deo na koji će Srbija biti ponosna", rekla je Gojković.

Branislav Ristivojević iz Nove demokratske stranke Srbije najavio je da deo opozicije neće prisustvovati sednici jer nisu na vreme obavešteni o personalnim rešenjima. Zamolili smo da bude odložena skupština, da dobijemo još 24 sata da izučimo imena, ali je na kolegijumu taj predlog odbijen.

Na prethodnoj sednici pokrajinske Skupštine izabran je predsednik Skupštine Balint Juhas i četiri potpredsednika i to Damir Zobenica (SNS), Aleksandra Maletić (SNS), Nemanja Zavišić (SNS) i Boris Novaković (SPS-JS).

Autor:
Pošaljite komentar
POKRAJINSKA SKUPŠTINA U SREDU BIRA ČLANOVE VLADE, MANDATARKA MAJA GOJKOVIĆ PORUČILA: Ključno obeležje biće nova kapitalna ulaganja

POKRAJINSKA SKUPŠTINA U SREDU BIRA ČLANOVE VLADE, MANDATARKA MAJA GOJKOVIĆ PORUČILA: Ključno obeležje biće nova kapitalna ulaganja

07.05.2024. 10:04 09:14
MAJA GOJKOVIĆ ZA „DNEVNIK“ o funkciji pokrajinskog premijera: Izuzetna mi je ČAST, ALI I ODGOVORNOST, ovo je PRVI PUT u istoriji da je na čelu ove institucije žena

MAJA GOJKOVIĆ ZA „DNEVNIK“ o funkciji pokrajinskog premijera: Izuzetna mi je ČAST, ALI I ODGOVORNOST, ovo je PRVI PUT u istoriji da je na čelu ove institucije žena

30.04.2024. 17:13 17:20
VUČEVIĆ SAOPŠTIO ODLUKU SNS: Maja Gojković mandatar Pokrajinske vlade

VUČEVIĆ SAOPŠTIO ODLUKU SNS: Maja Gojković mandatar Pokrajinske vlade

30.04.2024. 10:07 11:03