Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PREDSTAVLJAMO IZBORNE LISTE Uz Vučevića premijerka, violinista, istoričar, odbojkašica košarkaši...

21.11.2023. 09:21 09:39
Piše:
Izvor: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Među 250 kandidata za narodne poslanike Koalicije „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, njih 55 je iz Vojvodine, a 13 iz Novog Sada. Iz Beograda dolazi 81 kandidat.

Listu predvodi potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, koji je ujedno i predsednik SNS-a, a donedavno i gradonačelnik Novog Sada u tri uzastopna mandata.

Druga na listi je aktuelna predsednica vlade Ana Brnabić, dok se među prvih deset kandidata nalaze i diplomirani istoričar Dejan Ristić, predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić, operska pevačica Ljubica Vraneš, violinista Jovan Kolundžija, te nekadašnji košarkaš Dejan Tomašević, čije je sadašnje zanimanje ekonomista.  Drugu desetinu kandidata započinje dosadašnji ministar za rad Nikola Selaković, prati ga proslavljena odbojkašica Vesna Đurišić, a tu je i inženjer ekologije i direktor Kancelarije za dijasporu Arno Gujon. 

Na 15. mestu nalazi se Kikinđanin Milenko Jovanov, diplomirani pravnik koji je do sada bio šef poslaničke grupe SNS-a, a među prvih 20 imena nalaze se i nekadašnji ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar, te aktuelni predsednik KK „Vojvodina” i poznati košarkaš iz Sombora Željko Rebrača.  Advokat Vladimir Đukanović je na 21. mestu, a za njim slede predsednica Udruženja „Mame su zakon” Tatjana Macura, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković , operska umetnica Jadranka Jovanović, te glumac Lepomir Ivković.


Partnerima iz koalicije 28 mesta na listi

Na 31. mestu izborne liste nalazi se lekar Muamer Bačevac iz Socijaldemokratske partije Srbije, koalicionog partnera SNS-a, koja je dobila osam mesta na listi. Milan i Stefan Krkobabić i još osmoro kanidata predstavljaju PUPS – Solidarnost i pravda, dok još jednog koalicionog partnera, „Zdravu Srbiju” pored Miloljuba Albijanića predstavljaju još troje kanidata. Toliko je mesta na listi dobila i Srpska narodna partija, čiji se prvi kandidat advokat Jovan Palalić nalazi na 44. mestu liste, kao i Pokret socijalista čija tri kandidata sa 47. mesta predvodi diplomirani pravnik iz Bačkog Jarka Bojan Torbica. 


Bivši predsednik „Srpske liste” s KiM i diplomirani ekonomista Goran Rakić naveden je pod brojem 27, a sledeće mesto pripalo je advokatici iz Novog Sada Biljani Pantić Pilji, za kojom sledi poljoprivrednik Marijan Rističević.  Od „zvučnijih” imena tu su i Nebojša Bakarec, politikolog Milovan Drecun, Nataša Jovanović, te lekarka Nada Macura. Profesor u penziji Marko Atlagić našao se na 101. mestu liste, a magistar industrijskog menadžmenta Igor Bečić iz Novog Sada, na 109. mestu liste ima šansu da produži za još jedan mandat svoj poslanički staž koji traje duže od četvrt veka. Još jedan Somobrac, Žika Gojković, u trku za mandat ulazi sa 117. mesta, a diplomirani pravnik iz Novog Sada Nikola Bokan sa 137.  Novinar iz Novog Sada Milorad Bojović je na 215. mestu.

Među prvih 166. kandidata na izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, najviše je ekonomista različitog stepena obrazovanja – 28. Slede pravnici, njih 20, pa 17 inženjera, dok je 15 profesora s fakulteta i srednjih škola.  Menadžera je 14, lekara 13, osam je politkiologa, sedam advokata, šest doktora nauka ne računajući lekare i profesore, a isti broj na listi je kanidata koji su pedeazi ili defektolozi.  Petoro je penzionera, četvoro umetnika, po troje su novinari i poljoprivrednici, a isto toliko su učitelji ili vaspitači. Između ostalog, na listi su se našli i dva istoričara i dvoje arhitekata, te po jedan sportista, preduzetnica i farmaceut.

S. Krstić

 

Autor:
Pošaljite komentar
PROSLAVLJENI SRPSKI VATERPOLISTA U TIMU NAPREDNJAKA Nikola Rađen postao član SNS

PROSLAVLJENI SRPSKI VATERPOLISTA U TIMU NAPREDNJAKA Nikola Rađen postao član SNS

20.11.2023. 15:18 15:22