Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Brnabić: Da sačekamo ime mandatara

29.09.2020. 13:20 13:39
Piše:
Foto: Tanjug/Tanja Valić

BEOGRAD: Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da joj nije poznato ko će biti mandatar za sastav nove vlade.

Na pitanje da li bi uvela neke novine u vezi s ministarstvima ako bi dobila mandat za sastav nove vlade, Brnabić je rekla da ne bi bilo primereno da govori o nekim njenim idejama dok se ne zna ime mandatara.

Ne znam ko će biti mandatar, ne bi bilo primereno da govorim o tome kakve bi bile moje ideje. To je potpuno irelevantno dok se ne zna ime mandatara, kazala je Brnabić.

Nije bilo korupcije i sukoba interesa u poslovima Aseka

Predsednica vlade Ana Brnabić kaže da nije bilo korupcije i sukoba interesa u vezi sa poslovima firme Aseko u kojoj radi njen brat i Kancelarije za IT i eUpravu.

Brnabić je istakla da niko ništa nije pokušao da sakrije i da je sve javno, a da mediji koji žele da insinuiraju da je neko pokušao nešto da namesti i ukrade svesno prećutkuju činjenice.

Znam šta je istina, nije bilo sukoba interesa i korupcije, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara u Galerija-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića.

Brnabić kaže da nije ušla u politiku da bi ostvarila neku materijalnu korist za sebe ili svoju porodicu već da bi uradila nešto dobro za Srbiju.

Ona je povodom poslova Aseka i Kanclarije za IT rekla da su to čisti poslovi, kao i da medijski navodi ne pokazuju činjenično stanje jer je sve što je plasirano u tim vestima laž.

Brnabić kaže da firma u kojoj radi njen brat od kada je ona premijerka zabeležila rast prihoda od 18 odsto, što je kaže ispod proseka za tu industriju.

Navodi da je u tom slučaju Kancelarija za IT uradila posao koji može da bude za primer, jer je Kancelarija tražila i mišljenje Agencije za sprečavanje korupcije koja je uputila na Upravu za javne nabavke, a koja je rekla da u tom slučaju nije reč o sukobu interesa.

Dodaje da je konsultovala i nevladin sektor odnosno organizaciju Transparentnost Srbija.

Povodom ugovora između te firme i Kancelarije za IT, Brnabić je rekla da je portala Nova.rs objavio taj dokument nazivajući ga eksluzivnim.

Koji je to vic, taj ugovor je na sajtu i javan je, dodala je premijerka.

Kaže da o objektivnosti medija govori i način izveštavanja u kome se navodi da je ugovor između brata Ane Brnabić i Vlade Srbije, a ne ono što je činjenično stanje, a to je da je ugovor između firme, u kojoj je jedan od zaposlenih njen brat, i Kancelarija za IT.

Premijerka je navela da i određeni članovi Saveta za borbu protiv korupcije insinuiraju korupciju i nečasne radnje kao u slučaju Andreja Vučića, za šta sami kažu da nemaju dokaze.

Brnabić je poručila da je u politiku ušla kao dobro situirana sa odličnom platom u privatnom sektoru i nekretninama od kojih je neke kupila na kredit, a neke nasledila.

Navela je da joj ništa materijalno nije bilo potrebno i da će nakon izlaska iz politike imati gde da se vrati i da bi za mesec dana u privatnom sektoru našla posao.

Na kraju je poručila da sve zavisi od toga kako ko pojedinu vest plasira i da li se oslanja na činjenice ili insinuacije.

Prištini ne odgovara da se sazna istina o ubistvu Ivanović

Prištini ne odgovara da se sazna istina o ubistvu Olivera Ivanovića jer bi u suprotnom oni već otkrili i nalogodavce i ubice, izjavila je Brnabić.

Na pitanje da li je danas, 1.000 dana od ubistva Ivanovića, poznato nešto o tome šta se zapravo desilo, Brnabić je rekla da će se do pravde doći kad tad i da nećemo zaboraviti na to ubistvo.

Ona je rekla da, nažalost, istraga mora da se vodi u Prištini i podsetila da je Beograd tražio da učestvuje u njoj, što nije dozvoljeno, te da je apelovao i na Unmik i na Euleks da se ubistvo Ivanovića istraži, da se dođe do istine i da se počinioci kazne.

Nažalost, iz Prištine imate samo muk o toj temi. Mi tu temu nećemo zaboraviti i nastavićemo da tražimo istinu i da tražimo ko su ubice i zbog čega je ubijen Oliver Ivanović. I ako to traje 10 godina i ako traje 100 godina nećemo zaboraviti. Do pravde će se doći kad-tad, kazala je premijerka.

Brnabić je rekla da smatra da Prištini ne odgovara da se o tome sazna istina.

Autor:
Pošaljite komentar
Vučić: U narednih nekoliko dana mandatar

Vučić: U narednih nekoliko dana mandatar

29.09.2020. 10:56 11:50