Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Mile Tripić skuvao najbolju riblju čorbu u Karlovcima

18.08.2019. 18:26 18:28
Piše:
Foto: Dnevnik.rs

Od 25 prijavljenih, 13 takmičara okušalo je sreću u subotu na 38.  tradicionalnom nadmetanju u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić Dunava“ u Sremskim Karlovcima, a među njima najuspešniji je bio Karlovčanin Mile Tripić. 

On je osvojivši prvo mesto obezbedio plasman na finalno takmičenje koje će 7. septembra biti održano u Kanjiži. Drugo mesto pripalo je Miroljubu Obradoviću iz Karlovaca, dok je trećeplasirani Sima Kovačević iz Suseka.

Žiri, koji su činili predsednik karlovačkog  Udruženja sportskih ribolovaca „Dunav“ Vlada Čolić, ribar Zoran Ljubičić, Desa Bulatović iz tog ribolovačkog udruženja koje je i organizovalo takmičenje, te dr Redžep Duraki,  koji je dodelio specijalnu nagradu  - ručno pleteni meredov  za ulov ribe bračnom paru Luiz Roberts  i Draganu Jovanoviću.

Ovom paru iz Kanade, koji već dve godine živi u Sremskim Karlovcima, bilo je to prvo učešće na „Zlatnom kotliću Dunava“. Luiz je izvesno vreme provela u Indiji, pa je čorba koju je sa suprugom i prijateljem iz njenog rodnog grada u Kanadi, skuvala čorbu  od ribe – šarana i tolstolobika, koju su svi takmičari dobili, ali uz dodatak začina tipičnih za Indiju. Kako je rekla, reč je o receptu „moli“ iz Južne Indije, pa je čorba i po aromi i po izgledu bila drugačija od onih karakterističnih za naše podneblje.        

Pored  diploma i majica koje je obezbedio organizator, prvoplasirani je  od zakupaca ribolovačke čarde Nikole Jankovića i Milivoja Milovanovića kao nagradu dobio televizor, osvajač drugog mesta multupraktik aparat, a kotlić je u ruke otišao trećeplasiranom takmičaru.

Tekst i foto: Z. Ml.

 

Piše:
Pošaljite komentar