Mile Tripić skuvao najbolju riblju čorbu u Karlovcima
Od 25 prijavljenih, 13 takmičara okušalo je sreću u subotu na 38. tradicionalnom nadmetanju u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić Dunava“ u Sremskim Karlovcima, a među njima najuspešniji je bio Karlovčanin Mile Tripić.
On je osvojivši prvo mesto obezbedio plasman na finalno takmičenje koje će 7. septembra biti održano u Kanjiži. Drugo mesto pripalo je Miroljubu Obradoviću iz Karlovaca, dok je trećeplasirani Sima Kovačević iz Suseka.
Žiri, koji su činili predsednik karlovačkog Udruženja sportskih ribolovaca „Dunav“ Vlada Čolić, ribar Zoran Ljubičić, Desa Bulatović iz tog ribolovačkog udruženja koje je i organizovalo takmičenje, te dr Redžep Duraki, koji je dodelio specijalnu nagradu - ručno pleteni meredov za ulov ribe bračnom paru Luiz Roberts i Draganu Jovanoviću.
Ovom paru iz Kanade, koji već dve godine živi u Sremskim Karlovcima, bilo je to prvo učešće na „Zlatnom kotliću Dunava“. Luiz je izvesno vreme provela u Indiji, pa je čorba koju je sa suprugom i prijateljem iz njenog rodnog grada u Kanadi, skuvala čorbu od ribe – šarana i tolstolobika, koju su svi takmičari dobili, ali uz dodatak začina tipičnih za Indiju. Kako je rekla, reč je o receptu „moli“ iz Južne Indije, pa je čorba i po aromi i po izgledu bila drugačija od onih karakterističnih za naše podneblje.
Pored diploma i majica koje je obezbedio organizator, prvoplasirani je od zakupaca ribolovačke čarde Nikole Jankovića i Milivoja Milovanovića kao nagradu dobio televizor, osvajač drugog mesta multupraktik aparat, a kotlić je u ruke otišao trećeplasiranom takmičaru.
Tekst i foto: Z. Ml.