„Fruštuk sa ukusima Vojvodine“ u hotelu Putnik
Promotivni događaj „Fruštuk sa ukusima Vojvodine“ u organizaciji Udruženja Interfest iz Novog Sada održaće se u utorak, 14. maja, u kongresnoj sali hotela Putnik, sa početkom u 10 časova.
Tim povodom biće predstavljen gastro-turistički vodič „Ukusi Vojvodine“, kao i festivali koje Interfest organizuje, a kojima promoviše domaće proizvođače hrane i pića iz Vojvodine.
Događaj će otvoriti panel diskusija na temu predstavljanja i unapređenja ponude domaćih proizvoda vojvođanske tradicionalne kuhinje, a biće reči i o kreiranju novih proizvoda i jela, kao i o ulozi gastronomije u formiranju turističkog proizvoda jedne destinacije.
Moderator je Jadranka Beljan Balaban, Ukusi Vojvodine, a panelisti: Dragica Samardžić, Privredna komora Vojvodine, Saša Mišić, instruktor HORECA sistema – voditelj kulinarskih emisija, Nataša Vitezović, gastro blogerka i Mislav Matišić, turistička zajednica Osječko- baranjske županije.
Nakon panela, predviđeno je da gosti probaju delikatese koji čine tradicionalni vojvođanski fruštuk.
Svaki posetilac na promociji dobiće besplatan primerak gastro vodiča „Ukusi Vojvodine“, brošure koju će u džepu rado nositi svi pravi ljubitelji dobrog zalogaja i putovanja.