Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Direktno s njive do trpeze RIVIČANKA ZORICA MAKLENOVIĆ na Limanu PO POVOLJNIM CENAMA prodaje domaće voće i povrće, KUVANI PARADAJZ njen zaštitni znak

04.08.2023. 08:33 08:36
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

NOVI SAD: Svakog dana, u hladu pod krošnjom drveta na uglu Ulice Narodnog fronta koja seče Fruškogorsku, nasmejana Rivičanka Zorica Maklenović uslužuje za svojom tezgom Novosađane, željne voća i povrća proverenog kvaliteta po pristupačnim cenama.

A na njoj ima svega, od dinja za 80–100 dinara, lubenica za 60, nektarina i breskvi cepača za 200, šljiva za 100, pa sve do paradajza za 150 dinara.

Radnim danima i subotom tamo je od 7 do 20, a nedeljom do 12 časova. Kako kaže, iako joj je oluja uništila mnoge plodove, cene su ostale nepromenjene.

– Oluja je uništila dosta toga, a najgore je prošao suncokret, ali i zrelo voće koje je sve omlaćeno, osim onog koje je na vrežama – navodi Zorica Maklenović. – Međutim, to nije uticalo na cenu, one su ostale iste – ističe ona.

Njen zaštitni znak je kuvani paradajz, koji je omiljen među kupcima. Kada ga jednom probaju, mušterije se vraćaju i po ostalo voće i povrće, a najviše se prodaju, pored svežeg paradajza, lubenice i dinje.

– Najprepoznatljiviji smo po našem kuvanom paradajzu od 180 dinara po litru, a redovne mušterije uvek kupuju veću količinu, kako bi ga sačuvale za zimu. Zbog toga ih i ostalo povrće privlači. Znaju da je roba sveža i 100 posto domaćeg porekla – govori Maklenovićeva i uz osmeh dodaje: „Direktno sa njive do vaše trpeze”.

Već pet godina nudi svoje proizvode u Novom Sadu, gde radi tokom tri meseca u sezoni. Iako su velike vrućine tokom ovogodišnjeg juna, jula i avgusta, njoj to ne smeta.

– Ne smetaju mi ove vrućine jer je svakako bolje ovde nego na njivi – objašnjava sagovornica. – Na njoj uvek ima posla za one koji žele da rade. Potrebno je da se voće i povrće rasadi, a potom i održi po ovom teškom vremenu, dok je branje najlakše, samo kada ima šta da se nabere.

Tekst i foto: I. Japundža

Autor:
Pošaljite komentar
U ZEMBILJIMA NOVOSAĐANA NAJVIŠE VOĆA Na Limanskoj pijaci šljive 150 dinara, kajsije i 300

U ZEMBILJIMA NOVOSAĐANA NAJVIŠE VOĆA Na Limanskoj pijaci šljive 150 dinara, kajsije i 300

02.08.2023. 10:10 10:35