Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RECEPT

SAMO ĆETE OVAKO PRAVITI ČUVENU POSLASTICU! Ovo je plazma banana čizkejk koji morate da isprobate (VIDEO)

29.09.2024. 13:10 13:10
Piše:
1
Foto: Privatna arhiva

Oduvek sam volela da kuvam, ali ništa previše ozbiljno. Međutim, tokom pandemije koronavirusa, kada smo svi imali malo više vremena, otkrila sam da me kuvanje zapravo mnogo više zanima nego što sam mislila.

Počela sam da isprobavam razne recepte i, kada sam videla koliko drugi uživaju u mojoj hrani, shvatila sam koliko me to ispunjava. Od tada je kuvanje postalo nešto u čemu zaista uživam, priča za „Dnevnikov” Nedeljni ručak fud-blogerka Sanja Marinković, čiji neodoljivi recepti na tanjiru na Instagram i Tiktok nalogu „food.sanja” mame nekoliko desetina hiljada pratilaca. 

1
Foto: Privatna arhiva


– Ideja da svoje kulinarsko umeće podelim sa drugima potekla je od koleginice sa posla, zbog koje sam i instalirala Tiktok. Prvi video sam snimila iz šale, jer su mi često izlazili kulinarski profili. Kada je taj video prošao bolje nego što sam očekivala, odlučila sam da nastavim, a moja sestra mi često pomaže sa idejama i snimanjem. Ubrzo nakon toga, otvorila sam i Instagram profil, koji je takođe odlično prošao, što me je dodatno motivisalo da delim svoje recepte – kaže Sanja Marinković i dodaje da nije imala neki veliki plan, već je sve radila prirodno i iz ljubavi prema kuvanju, što su, kako joj se čini, prepoznali i zavoleli njeni pratioci.
 

Sanja na svom kulinarskom blogu predstavlja i slatke i slane recepte i to za svaku priliku. Sklona je eksperimentima u kuhinji pa je i takve recepte predstavljala neretko na svojim profilima. 

– Volela bih više da se posvetim kombinovanju slatko-slanih ukusa i eksperimentisanju sa pripremom testa – priznaje autorka profila „food.sanja”. – Kada dođe jesen volim da dodajem sezonsko voće i povrće u jela koja pravim. Jabuke i cimet su uvek dobrodošli, a bundeva i kruška savršeno se uklapaju u razne recepte. 
V. B. 

Čizkejk sa bananom i keksom

300 g suvog keksa
80 g putera
2 kašike šećera u prahu
100 ml mleka

Fil:
300 g mlevenog suvog keksa
90 g šećera u prahu
400 g kisele pavlake
200 ml slatke pavlake
2 banane

Ganaž:
80 ml slatke pavlake
80 g čokolade

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanja (@food.sanja)

Sjedinite mleveni keks i šećer u prahu sa 80 g putera (na sobnoj temperaturi) i mlekom. Rasporedite smesu u kalup i dobro pritisnite dnom čaše da dobijete ravnu podlogu. Stavite u frižider dok pripremate fil. U velikoj posudi pomešajte 300 g mlevenog suvog keksa i 90 g šećera u prahu. Dodajte 400 g kisele pavlake i 200 ml slatke pavlake, pa sve dobro sjedinite. Zatim dodajte dve banane u fil i dobro promešajte. Izvadite podlogu iz frižidera i ravnomerno rasporedite fil preko nje. Dok pripremate ganaž, ostavite kolač da se hladi u frižideru. U maloj šerpi zagrejte 80 ml slatke pavlake i dodajte 80 g čokolade. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Kada se fil dovoljno stegao, prelijte ganaž preko fila i vratite u frižider na hlađenje.

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar