Gotove za manje od pola sata OVAKO GRCI PUNE PAPRIKE Neodoljivo su SOČNE i toliko UKUSNE da retko ko može da im odoli
27.07.2024.
22:27
22:36
Komentari (0)
Osetite miris Mediterana na vašoj trpezi uz savršen spoj tradicije i grčke kuhinje.
Punjenim paprikama po receptu Grka retko ko može da odoli. Zato obavezno isprobajte ovo sočno jelo, koje je idealno za letnji period, a jako ukusno!
Sastojci:
6 paprika babura
360 g tunjevine
250 ml grčkog jogurta
kašika senfa
1 mladi luk
sok od pola limuna
80 g kikirikija
so i biber
50 g kačkavalja
Priprema:
Uzmite paprike, prepolovite ih, stavite u pleh i pecite u rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.
Za to vreme napravite nadev. Pomešajte tunjevinu, grčki jogurt, senf, mladi luk, sok od limuna i kikiriki. Posolite i pobiberite. Nadevajte paprike, na kraju dodajte rendani kačkavalj, i zapecite još 5 minuta na 220 stepeni.
Dnevnik/Stil