Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Gotove za manje od pola sata OVAKO GRCI PUNE PAPRIKE Neodoljivo su SOČNE i toliko UKUSNE da retko ko može da im odoli

27.07.2024. 22:27 22:36
Piše:
Foto: pixabay.com

Osetite miris Mediterana na vašoj trpezi uz savršen spoj tradicije i grčke kuhinje.

Punjenim paprikama po receptu Grka retko ko može da odoli. Zato obavezno isprobajte ovo sočno jelo, koje je idealno za letnji period, a jako ukusno!

Sastojci:

6 paprika babura

360 g tunjevine

250 ml grčkog jogurta

kašika senfa

1 mladi luk

sok od pola limuna

80 g kikirikija

so i biber

50 g kačkavalja

Priprema:

Uzmite paprike, prepolovite ih, stavite u pleh i pecite u rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.

Za to vreme napravite nadev. Pomešajte tunjevinu, grčki jogurt, senf, mladi luk, sok od limuna i kikiriki. Posolite i pobiberite. Nadevajte paprike, na kraju dodajte rendani kačkavalj, i zapecite još 5 minuta na 220 stepeni.

Dnevnik/Stil

Piše:
Pošaljite komentar
GENIJALAN TRIK, ZLATA VREDAN: Evo kako da najlakše očistite paprike od semenki (VIDEO)

GENIJALAN TRIK, ZLATA VREDAN: Evo kako da najlakše očistite paprike od semenki (VIDEO)

15.06.2024. 14:37 14:44