Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

MIRIS TELA NIJE UVEK PRIJATAN I POŽELJAN Ovo su PRIRODNA SREDSTVA DA OPUŠTENO BUDETE BLIZU NEKOG

24.07.2024. 10:14 10:27
Piše:
Izvor: Pixabay

Obožavano leto je tu, ali teško vam pada pojačano znojenje i neugodan miris.

Mnogi ne žele da na kožu pazuha nanose opasne sastojke. Imamo dobru vest za vas.

Umesto da kupujete antiperspirante i dezodoranse, koji donose više štete nego koristi, isprobajte prirodna rešenja od sastojaka koje već sigurno imate u kuhinji.

Prirodna sredstva koja eliminišu miris znoja

1. Soda bikarbona

Natrijum bikarbonat, poznatiji kao soda bikarbona, odličan je saveznik ugodnog mirisa pazuha. Ovaj svestrani kuhinjski sastojak deluje alkalno te izvrsno balansira PH vrednost kože. Pored toga, dobro apsorbuje znoj te deluje antibakterijski, što znači da uklanja i neugodne mirise izazvane bakterijama na koži. Pomešajte malo sode bikarbone s vodom pa dobijenu pastu nanesite na kožu pazuha.

Takođe, sodu bikarbonu možete pomešati i sa sokom od limuna u srazmeri 2:1 (2 kašičice sode bikarbone 1 kašičica soka od limuna) tako da dobijete pastu kojom namažete pazuh pa kružnim pokretima utrljavate 5-10 minuta. Nakon toga isperite vodom.

2. Kokosovo ulje

Sigurno u svojoj kuhinji imate i malo kokosova ulja. Upravo to ulje ima antimikrobna svojstva, što znači da deluje protiv bakterija koje su okidač za neugodan miris znoja. Kokosovo ulje ima i odlična hidratantna svojstva te umiruje osetljivu kožu pazuha. Na opranu kožu pazuha stavite malo kokosovog ulja pa utrljavajte dok ne upije.

3. Sok od limuna

Osim što je izvrstan za pripremu osvežavajuće limunade, limun je odlično sredstvo i za sve one koji se žele rešiti neugodnog mirisa znoja. Limunska kiselina pomaže neutralizaciji bakterija na koži te pazusima daje osvežavajući miris. Prepolovite limun pa polovinom istrljajte pazuha i ostavite da ga koža upije i osuši se.

4. Jabukovo sirće

Jabukovo sirće popularan je sastojak ne samo za zdravlje nego i za negu kože. Njime možete ublažiti i neugodan miris znoja. Pomešajte malo jabukovog sirćeta sa malo vode pa blaznicom nanesite na čistu kožu pazuha. Miris jabukovog sirćeta brzo će nestati, a na pazuhu će ostati svežina. Takođe, možete mešavinu jabukovog sirćeta i vode sipati u bočicu sa sprejem pa svaku noć pre spavanja poprskati kožu pazuha. Ujutro isperite toplom vodom.

5. Krompir

Krompir sadrži prirodne enzime koji pomažu eliminaciju neugodnog mirisa znoja. Ova namirnica ima i rashlađujuća svojstva, što je odlično upravo leti kada je nam je potrebno hlađenje. Krompir isecite na tanke kriške pa njima istrljajte kožu pazuha. Nakon toga isperite vodom.

6. Zeleni čaj

Zeleni čaj, koji ima snažna antioksidativna i detoksikacijska svojstva, doprinosi smanjenju znojenja, kao i prevenciji neugodnih mirisa. Ubacite kesicu zelenog čaja u toplu vodu, malo ocedite pa stavite na kožu pazuha. Ostavite da odstoji nekoliko minuta.

7. Ulje čajevca

Odlična ideja je i nanošenje ulja čajevca na kožu pazuha. Ovo ulje ima odlično antibakterijsko delovanje. Nekoliko kapi ulja čajevca razredite s malo vode pa namažite na kožu pazuha. Po potrebi, ponovite nanošenje i nekoliko puta na dan.

Dodatni saveti

Osim primene prirodnih sredstava protiv znojenja, važno je i da redovno perete kožu pazuha, te da smanjite nivo stresa jer i stres može biti okidač za pojačano znojenje i neugodne mirise. Nosite široke tkanine koje "dišu", poput pamuka ili lana. Pripazite i na ishranu - unosite što više svežeg voća i povrća te konzumirajte sok od limuna, zeleni čaj i jela s dosta peršuna.

(alternativa-za-vas.com/)

Autor:
Pošaljite komentar
Dezodorans ISPOD PAZUHA NIJE DOVOLJAN: Postoje još DVA SKRIVENA MESTA gde vam je takođe potreban

Dezodorans ISPOD PAZUHA NIJE DOVOLJAN: Postoje još DVA SKRIVENA MESTA gde vam je takođe potreban

12.07.2024. 14:57 15:03
TOKOM VRELIH DANA KREVET JE LEGLO ZARAZE Menjanje posteljine zbog znojenja neophodno -  EVO koliko puta!

TOKOM VRELIH DANA KREVET JE LEGLO ZARAZE Menjanje posteljine zbog znojenja neophodno -  EVO koliko puta!

18.07.2024. 17:48 17:53
KAKO SMANJITI ZNOJENJE Ovi trikovi će sprečiti da budete mokri od glave do pete iako je +35 u hladu!

KAKO SMANJITI ZNOJENJE Ovi trikovi će sprečiti da budete mokri od glave do pete iako je +35 u hladu!

08.07.2024. 11:08 11:40