Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

HIRURG TVRDI: LAŽNI LEKARI ŽENAMA UBRIZGAVAJU SVAŠTA, GORE NEGO SILIKON ZA KUPATILO Estetske zahvate izvode U HOTELSKIM SOBAMA

25.06.2024. 09:20 09:27
Piše:
Izvor: Pixabay, ilustracija

Lažni plastični hirurzi iznajmljuju sobe po hotelima u Srbiji i tu dovode svoje klijente, uglavnom žene, mada ima i muškaraca, kojima neproverenim i opasnim supstancama, koje sadrže i asfalt, vrše estetske zahvate!

Na ovo upozorava plastični i rekonstruktivni hirurg dr Bojan Ćirić.

On ističe da plastične operacije i estetske zahvate mogu da rade samo oni koji su za to školovani, dok svaki tretman koji se obavlja kod priučenih može biti koban.

- Kada idete kod priučenih, imate mogućnost da vam ubrizgaju ko zna šta, oni koriste nelegalne filere i nisu kvalifikovani. Koriste neke imitacije koje su izuzetno opasne. To obavljaju u hotelskim uslovima, iznajme sobu i tu mušterije dolaze na tretmane, da stavljaju silikone u usta i jagodice. Mi pak znamo da li je to silikon ili mešavina asfalta - naglasio je dr Ćirić.

Istakao je da posledice takvih "bjuti" žurki mogu biti opasne po život.


Lažni lekari unakazili mnoge

- Lažna doktorka Snežana S. uhapšena je 4. marta zbog sumnje da je, u ordinaciji u Beogradu na vodi, s falsifikovanom diplomom Medicinskog fakulteta u Prištini pružala stomatološke usluge i vršila antiejdžing tretmane

- Obućarka D. G. lagala je da leči astmu matičnim ćelijama, a ubrizgavala je vitamine

- Državljanka BiH izvodila je na pacijentkinjama nelegalne kozmetičke zahvate, a uhapšena je 2022. u Beču zbog lečenja na bolan i tehnički neprikladan i nemaran način. Istraga je pokazala da je ona iz Srbije dovodila lekare koji su na pacijentima takođe izvodili različite tretmane

- Olgica Markanović, vlasnica "medicinsko-estetskog" centra "Tajas" u Beogradu, uhapšena je 2021. zbog sumnje da je u svojim salonima unakazila 11 osoba i počinila krivična dela teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo, nadriapotekarstvo i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću

- Sava Knežević se lažno predstavljao kao estetski hirurg, a od medicinskog obrazovanja imao je završenu srednju školu za fizioterapeuta. U poslu mu je pomagala majka Danijela (49), inače cvećarka, koja je imala ulogu medicinske sestre


- Pojavljuju se neke kvrge na koži, a ne možete ni da zamislite šta sve iz njih izlazi! Čak mogu nastati i otvorene rane. Oni koriste asfalt, beton i razne materije, a time popunjavaju čak i zadnjice, to su silikoni gori nego oni za kupatilo. Posledice toga mogu biti ne samo estetske, već i smrtonosne! To što oni rade je teško krivično delo - naglasio je sagovornik Kurira.

Navodi da se sve to odvija pod velom tajne, a da se do mušterija dolazi samo usmenom propagandom, pa čak i u klubovima.

- Oni se predstavljaju kao lekari, međutim, da se ne lažemo, i te žene koje idu kod njih vrlo dobro znaju gde idu i šta ih čeka! Uglavnom neka žena vodi posao, ili više njih, i vrlo je teško dobiti tretman. Ovo se odavno dešava i u svetu, s tim što nakon komplikacija retko koji plastični hirurg pristaje da ispravlja njihove greške - kaže dr Ćirić.

Žene povećavaju usta, jagodice, smanjuju nos, rade i botoks koji nema veze s botoksom.

- Šanse da neko nema komplikacije su nula! Kopije botoksa koje oni koriste su izuzetno opasne i pitanje je da li imaju sertifikat. Sve to se odvija po hotelima, ali i salonskim stanovima - zaključio je on.

Inače, širom sveta je zabeleženo nekoliko slučajeva kada su pacijenti u procedurama kod nelicenciranih i jeftinijih kozmetičara imali trajne posledice po zdravlje, poput slepila i hepatitisa C, a ima i onih koji su završili s moždanim udarom.

Lekari već godinama upozoravaju na to da botoks i hijaluronske filere mogu da rade samo edukovani lekari, odnosno oni koji imaju iskustva u ovoj oblasti medicine.

Kurir

Autor:
Pošaljite komentar
GLOBALNA UZBUNA Lažni lekovi za mršavljenje PREPLAVILI SVET, mogu da sadrže OPASNE MATERIJE

GLOBALNA UZBUNA Lažni lekovi za mršavljenje PREPLAVILI SVET, mogu da sadrže OPASNE MATERIJE

20.06.2024. 22:55 23:04
(FOTO) NOVOSAĐANI UHAPŠENI ZBOG FALSIFIKATA DVA PROIZVODA POPULARNA U SRBIJI: Prodavali sumnjive slatkiše i hemiju opasne po zdravlje; SKLADIŠTE IM BILO U VETERNIKU!

(FOTO) NOVOSAĐANI UHAPŠENI ZBOG FALSIFIKATA DVA PROIZVODA POPULARNA U SRBIJI: Prodavali sumnjive slatkiše i hemiju opasne po zdravlje; SKLADIŠTE IM BILO U VETERNIKU!

26.04.2024. 10:41 13:08
SEKS ZA BOTOKS Poznati estetsku hirurg nudio svoje usluge pacijentkinji u zamenu za seksualne

SEKS ZA BOTOKS Poznati estetsku hirurg nudio svoje usluge pacijentkinji u zamenu za seksualne

12.04.2024. 19:59 20:29