Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FILMSKO BEKSTVO IZ HOLIVUDA Glumačke zvezde koje žive daleko od svetala Los Anđelesa

11.06.2024. 12:07 12:22
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Užur­ba­ni ho­li­vud­ski ži­vot ume da bu­de na­po­ran za po­zna­te lič­no­sti, ko­je se stal­no na­la­ze pod bud­nim okom pa­pa­ra­ca, ko­ji vre­ba­ju na uli­ca­ma Los An­đe­le­sa.

Zbog to­ga, ali i iz ne­kih dru­gih raz­lo­ga, mno­ge ho­li­vud­ske zve­zde od­lu­či­le su se za ži­vot van ovog gra­da, upr­kos nje­go­vim po­god­no­sti­ma.

Iako ve­ći­na njih uži­va u sla­vi i či­nje­ni­ci da se stal­no na­la­ze u cen­tru pa­žnje, ni­su sve po­zna­te lič­no­sti sreć­ne sa na­či­nom ži­vo­ta ko­ji je po­ve­zan sa Ho­li­vu­dom, te su od­lu­či­le da svo­ju sre­ću pro­na­đu na ne­kom dru­gom me­stu.

Ha­ri­son Ford

Slav­ni glu­mac Ha­ri­son Ford, već de­ce­ni­ja­ma ži­vi van Ho­li­vu­da, a svoj mir pro­na­šao je u Džek­so­nu, u ame­rič­koj dr­ža­vi Va­jo­ming, i to ni ma­nje ni vi­še ne­go na ran­ču od 800 hek­ta­ra. Na tom ran­ču ži­vi za­jed­no sa svo­jom su­pru­gom, a Ho­li­vud je na­pu­stio kra­jem 80-ih go­di­na, na­kon što je sni­mio niz kult­nih fil­mo­va kao što su to fran­ši­ze „Ra­to­vi zve­zda” i „In­di­ja­na Džo­uns”. Ford je is­ti­cao da mu ži­vot van Ho­li­vu­da ve­o­ma pri­ja i da mu ži­vot­ni tem­po u Va­jo­min­gu omo­gu­ća­va da uži­va u jed­no­stav­nim stva­ri­ma. Ta­da je go­vo­rio: „Ako sam za­vr­šio sve oba­ve­ze i ne­ma ni­čeg hit­nog što tre­ba da ra­dim, a vre­me je le­po, idem da le­tim, jer to vo­lim da ra­dim, še­tam se po šu­mi, vo­zim bi­cikl ili pla­ni­na­rim”. Ta­ko­đe, Ford je is­ti­cao i da mu taj ži­vot­ni iz­bor ni­je uti­cao na ka­ri­je­ru jer se in­du­stri­ja pro­ši­ri­la i na dru­ga me­sta: „Film­ska in­du­stri­ja je sa­da svu­da. Pi­ta­nje je ka­ko že­li­te da pro­ve­de­te svoj ži­vot? Ko­li­ko slo­bo­de ima­te na­spram to­ga ko­li­ko slo­bo­de že­li­te? Da li vam je do to­ga sta­li i da li pro­pu­šta­te ulo­ge zbog to­ga ili ne?”

Kris Hem­svort

Još 2014. go­di­ne, zve­zda fil­ma „Tor”, Kris Hem­svort, od­lu­čio je da po­beg­ne od ho­li­vud­ske gu­žve. On je, za­jed­no sa svo­jom su­pru­gom El­zom Pa­ta­ki, na­pu­stio Los An­đe­les ka­ko bi svo­je tro­je de­ce od­ga­ja­li na oba­li Hem­svor­to­ve rod­ne Austra­li­je. On je is­ti­cao ka­ko je Ho­li­vud po­čeo da ga gu­ši: „Ži­ve­li smo ra­me uz ra­me u pred­gra­đi­ma i shva­ti­li smo da to ni­je na­čin na ko­ji že­li­mo da na­ša de­ca od­ra­sta­ju. Pre­se­lje­nje na ne­ku vr­stu far­me, ov­de na oba­li Austra­li­je, bi­lo je naj­bo­lje re­še­nje”, go­vo­rio je ovaj glu­mac. Osim to­ga, nje­go­va že­lja za pre­se­lje­njem pro­is­te­kla je i iz že­lje da bu­de bli­že svo­jim ro­di­te­lji­ma. Što se ti­če nje­go­vog sva­ko­dnev­nog ži­vo­ta, Hem­svort ži­vi u gra­du ko­ji je ve­o­ma mi­ran i u ko­jem ga lju­di vi­de kao pra­vog lo­kal­ca. U ve­zi sa tim, glu­mac je re­kao: „Ov­de sa­mo iza­đe­mo iz ku­će i upu­ti­mo se na pla­žu niz uli­cu. To je mno­go jed­no­stav­ni­ji ži­vot”.

Blejk Laj­vli i Ra­jan Rej­nolds

Omi­lje­ni ho­li­vud­ski par, Blejk Laj­vli i Ra­jan Rejnolds, od­lu­či­li su da u svom po­ro­dič­nom ži­vo­tu uži­va­ju da­le­ko od sve­ta­la Los An­đe­le­sa. Ovaj par vo­di po­pri­lič­no mi­ran ži­vot sa svo­jom de­com u Nju­jor­ku. Svo­je slo­bod­no vre­me pro­vo­de ta­ko što oba­vlja­ju po­slo­ve po gra­du, ja­šu ko­nje, ru­ča­ju u lo­kal­nim re­sto­ra­ni­ma ili se pak dru­že sa pri­ja­te­lji­ma u to­pli­ni svog do­ma. Od­lu­či­li su da ži­ve van gra­da u ko­jem su stal­no me­ta pa­pa­ra­ca, i da uži­va­ju u mir­nom ži­vo­tu, a Rej­nolds je jed­nom pri­li­kom re­kao da on i Blejk ni­su par ko­ji vo­li ubr­zan ži­vot i noć­ni pro­vod: „Ni­ka­da ni­sam bio taj ko­ji se te­tu­ra iz ba­ro­va u tri uju­tru. To ni­ka­da ni­je bio moj stil”, go­vo­rio je glu­mac.

Ni­kol Kid­man

Ta­ko je i glu­mi­ca Ni­kol Kid­man, na­kon du­go­go­di­šnjeg ži­vo­ta u Ho­li­vu­du, od­lu­či­la da ga na­pu­sti. Njen su­prug, zve­zda kan­tri mu­zi­ke Kit Ur­ban, po­dr­žao je tu ide­ju, te se par pre­se­lio u Ne­švil. Osim u Ne­švi­lu, ovaj par ima imo­vi­nu u Austra­li­ji, Nju­jor­ku ali i na Be­ver­li Hil­su. Ta­ko­đe, po­se­du­ju i far­mu od 35 hek­ta­ra ko­ja se na­la­zi u ru­ral­nom gra­du Fran­kli­nu, na oko 30 mi­nu­ta ju­žno od Ne­švi­la. Ova glu­mi­ca če­sto je vi­đe­na ka­ko uži­va sa svo­jim su­pru­gom i de­com, a či­ni se i da joj ži­vot van ho­li­vud­ske vre­ve pri­ja. Ona je od­u­vek go­vo­ri­la da joj ži­vot slav­ne lič­no­sti ne ne­do­sta­je, jer je sla­va ni­ka­da i ni­je za­ni­ma­la, te je is­ta­kla: „De­fi­ni­tiv­no mi ne ne­do­sta­je ho­li­vud­ski ži­vot. Ta­ko­đe, ne mi­slim da sam ika­da bi­la deo to­ga, ali i da­lje obla­čim ha­lji­nu i idem na cr­ve­ne te­pi­he, te smo ta­da svi na­krat­ko za­jed­no”.

Džu­li­ja Ro­berts

Na pro­stra­nom ran­ču u Ta­o­su, u No­vom Mek­si­ku, ži­vi glu­mi­ca Džu­li­ja Ro­berts sa su­pru­gom i svo­je tro­je de­ce. Ovaj par se i ven­čao na tom ran­ču, ko­ji ima oko 30 hek­ta­ra i ko­ji je vre­dan 2,5 mi­li­o­na do­la­ra. Pro­sla­vlje­na glu­mi­ca je pr­vo­bit­no ku­pi­la ovaj ranč još 1990-ih go­di­na da bi ga ko­ri­sti­la kao dru­gu ku­ću, a ubr­zo na­kon što je sni­mi­la film „Erin Bro­ko­vič”, ranč je pre­tvo­ri­la u svo­je pri­mar­no pre­bi­va­li­šte. To je uči­ni­la ka­ko bi svo­joj de­ci omo­gu­ći­la ži­vot van re­flek­to­ra jav­no­sti i ka­ko bi im da­la mir.  Ta­ko­đe, Džu­li­ja je jed­nom pri­li­kom re­kla da nje­na de­ca „ni­ka­da ne­će ima­ti pra­vi ose­ćaj” za nje­nu sla­vu, i do­da­la: „Ka­da su tek po­če­li da shva­ta­ju, pi­ta­li su me 'Ti si slav­na?' A ja sam re­kla 'Mi­slim da je pu­no lju­di mo­žda vi­de­lo film u ko­jem sam ili mo­žda zna ko sam ja'. Na­kon to­ga, pro­šlo je sat vre­me­na a on­da je usle­di­lo pi­ta­nje  'Da li si slav­ni­ja od Tej­lor Svift?' ”

Iva­na Ja­pun­dža

Autor:
Pošaljite komentar
TRI AVOKADA I NULA SLATKIŠA ZA SAVRŠENU HOLIVUDSKU LINIJU Evo kako zvezde održavaju svoju figuru pomoću ishrane

TRI AVOKADA I NULA SLATKIŠA ZA SAVRŠENU HOLIVUDSKU LINIJU Evo kako zvezde održavaju svoju figuru pomoću ishrane

28.05.2024. 13:46 13:59
NAROD OGORČEN NA BAHANALIJE POZNATIH Pljuje ih ceo internet zbog jedne rečenice s Met Gale, Kim i Hejli već blokirane

NAROD OGORČEN NA BAHANALIJE POZNATIH Pljuje ih ceo internet zbog jedne rečenice s Met Gale, Kim i Hejli već blokirane

14.05.2024. 10:43 11:34
HOLIVUDSKE DAME RAĐAJU NAKON ČETRDESETE Poznate glumice dokazuju da godine nisu prepreka za majčinstvo

HOLIVUDSKE DAME RAĐAJU NAKON ČETRDESETE Poznate glumice dokazuju da godine nisu prepreka za majčinstvo

05.04.2024. 14:23 14:47