Ovo je bio omiljeni DORUČAK PROŠLOG VEKA Današnja deca to ne mogu ni da zamisle, a evo i zbog čega
Prva sećanja većina nas vezuju za mirise i ukuse. Skoro svi sa nostalgijom pričamo o detinjstvu, a ponajviše o jelima koja su se jela tih davnih pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.
Danas već okarakterisana kao seljačka jela, u sećanju mnogih od nas ostaće kao nešto najukusnije što smo pojeli u životu.
Tih šezdesetih godina prošlog veka oskudica je bila vidljiva u svakoj porodici, ali skoro svaka domaćica je znala kako da se snađe i napravi najukusniji obrok.
Najčešće se za doručak spremalo jedno jaje i kriška hleba namazana mašću i posuta slatkom, začinskom paprikom.
Nije bilo vreme za razbacivanje, pa skoro nikad nije spremano više od jednog jajeta. Četiri jaja i četiri kriške masti sa hlebom je bio uobičajan doručak jedne prosečne četvoročlane porodice.
Da li vi pripadate toj generaciji koja se još seća toga?
Dnevnik/stil.kurir