Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

UŽIVAJTE U EKSPLOZIJI UKUSA Probajte tikvice sa punjenjem od KINOE i FETA SIRA

17.05.2024. 09:53 10:03
Piše:
Foto: ilustracija/pixabay

Želite da impresionirate svoje goste ili porodicu nečim zdravim, ukusnim i kreativnim? Predstavljamo vam recept za rolnice od tikvica punjene kinoom i feta sirom.

Ove rolnice su savršena kombinacija svežih sastojaka, bogatih proteina i neverovatnog ukusa. Idealne su kao predjelo, lagani obrok ili zdrav zalogaj između obroka.Evo detaljnog kako da ih spremite.

Sastojci:

2 velike tikvice

1 šolja kuvane kinoe

100 g feta sira

1 čen belog luka, sitno iseckan

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika seckanog svežeg peršuna

1 kašika seckanog svežeg bosiljka

So i biber po ukusu

Limunov sok (opciono)

Priprema:

Priprema tikvica: Operite tikvice i iseckajte ih po dužini na tanke tračice koristeći nož za ljuštenje povrća . Tračice treba da budu dovoljno tanke da se mogu savijati, ali dovoljno debele da ne puknu.

Priprema punjenja: U velikoj posudi pomešajte kuvanu kinou, feta sir, beli luk, maslinovo ulje, seckani peršun i bosiljak. Dodajte so i biber po ukusu. Po želji, možete dodati nekoliko kapi limunovog soka za dodatnu svežinu.

Sklapanje rolnica: Stavite po jednu kašiku punjenja na kraj svake tračice tikvice i pažljivo je zarolajte. Osigurajte rolnicu čačkalicom ako je potrebno.

Pečenje (opciono): Ako želite, možete peći rolnice u rerni na 180°C oko 10-15 minuta, ili dok tikvice ne omekšaju i blago porumene. Pečene rolnice će imati intenzivniji ukus, ali su ukusne i u svežem stanju.

Serviranje: Rolnice poslužite odmah kao lagano predjelo ili glavno jelo uz salatu. Možete ih poslužiti i sa jogurt sosom ili humusom.

Saveti:

Umesto feta sira, možete koristiti ricotta sir za blaži ukus.

Dodajte iseckane masline u punjenje za dodatnu slanoću i dubinu ukusa.

Eksperimentišite sa začinima poput origana ili timijana za drugačiji ukus.

Piše:
Pošaljite komentar
MUSAKA OD PARADAJZA, TIKVICE I SIRA: Priprema se brzo i jednostavno, PROLEĆNA RIZNICA UKUSA i ZDRAVLJA

MUSAKA OD PARADAJZA, TIKVICE I SIRA: Priprema se brzo i jednostavno, PROLEĆNA RIZNICA UKUSA i ZDRAVLJA

13.05.2024. 15:04 15:28