Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM OD 18. DO 23. MAJA U NOVOM SADU Najbolje od svetske poljoprivrede stiže u Srpsku Atinu

15.05.2024. 18:18 18:27
Piše:
Foto: Novosadski sajam

Najveća sajamska manifestacija u Srbiji i jedna od najznačajnijih sajmova iz oblasti agrara u regionu - Međunarodni poljoprivredni sajam biće održan na Novosadskom sajmu od 18. do 23. maja, rečeno je na konferenciji za novinare na Novosadskom sajmu.

Na ovoj manifestaciji učestvovaće više od 1.200 izlagača iz Srbije i više od 40 zemalja, a Partner je Evropska unija.

- Ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam ima snažnu podršku Evropske unije koja je Partner priredbe, a okupiće više učesnika nego prošle godine - rekao je generalni direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić. - Posetioci će biti u prilici da vide najnovija dostignuća iz svih oblasti izlaganja, dobiju informacije o održivoj poljoprivredi, zelenim tehnologijama... Tradicionalno, ovu priredbu podržalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koje je i pokrovitelj Izložbe stoke, a podrška je stigla i od Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada.

Pojedinačne ulaznice koštaju 800 dinara, za kolektivne posete 600 dinara, a za kolektivne posete đaka i studenata, decu od 7 do 14 godina i penzionere - 400 dinara

Po rečima zamenice ambasadora Delegacije Evropske unije u Srbiji Plamene Halačeve, EU pruža snažnu podršku poljoprivredi i poljoprivrednicima u Srbiji, a korist imaju svi građani Srbije.

- EU je najveći pratner Srbije kada je u reč o plasmanu hrane, a finasijska podrška EU usmerena je ka tome da proizodi iz Srbije budu konkurentniji na tržištu - rekla je Plamena Halačeva. - Podrška EU poljoprivrednom sektoru Srbije odvija se kroz IPARD programe i do sada je bilo 15 javnih poziva i potpisano je 1.400 ugovora. Novi IPARD 3 program srpskim poljoprivrednicima donosi više mogućnosti, a glavni ciljevi podrške u okoviru programa su povećanje konkurentnosti poljoprivrednika, očuvanje biodiverziteta i podrška ruralnim područjima.


Traktor za kupljenu ulaznicu

Na 91. međunarodnom poljoprivrednom sajmu posetioce s kupljenim ulaznicama i ove godine očekuje vredan poklon. Darodavac u Poklon-igri je Kompanija Kite DOO, a najsrećniji posetilac postaće vlasnik  traktora „džon dir” 5045d. Kupon sa imenom srećnog dobitnika/dobitnice biće izvučen u četvrtak, 23. maja, u 17 časova.


Tokom šest sajamskih dana posetioci i stručna publika biće u prilici da vide nastup najznačajnijih kompanija i malih proizvođača iz Srbije i sveta u svim segmentima priredbe, upoznaju se s najaktuelnijim temama iz oblasti agrara, dostignućima u proizvodnji, razmene znanja i iskustva. Pored samostalnog nastupa, privredne nekih zemalja predstaviće se na kolektivnim izložbama. Biće održana i Izložba poljoprivredne mehanizacije, prateće opreme i rezervnih delova, na kojoj će biti izloženo niz noviteta, a na Nacionalnoj  izložbi stoke s Izložbom genetskih potencijala biće izložena goveda, konji, ovce, koze... Izložba organskih i proizvoda sa oznakama geografskog porekla i „Srpski kvalitet”, piva zanatskih proizvođača kao i drugih prehrambenih proizvoda...

U Kongresnom centru „Master” biće održan veliki broj stručnih i poslovnih skupova – konferencija, foruma, promocija, prezentacija... Ocenjivanje kvaliteta proizvoda statovalo je još u februaru i biće završeno tokom sajma, a najboljima će priznanja biti uručena u četvrtak, 23. maja.

Kapije Novosadskog sajma otvorene su od 18. do 23. maja od 9 do 19 časova. Pojedinačne ulaznice koštaju 800 dinara, za kolektivne posete 600 dinara, a za kolektivne posete đaka i studenata, decu od 7 do 14 godina i penzionere - 400 dinara. Porodični dan je sreda, 22. maj, a tada cela porodica, s decom do 14 godina, bez obzira na to koliko ih ima, sajam može posetiti uz jednu ulaznicu kupljenu za 800 dinara.

D. Mlađenović

 

 

Autor:
Pošaljite komentar