Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vučević ODBRUSIO Aleksiću: Vi ste mi juče rekli da ubrzam kada sam govorio o Kosovu i Metohiji i da to nije važno! BRNABIĆ: O, majko mila... Kao žena? I to kažete vi čiji je poslanik pretio meni javnim silovanjem

02.05.2024. 13:19 15:42
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

Poslanici Narodne skupštine jutros su nastavili raspravu o izboru nove Vlade Srbije, a u parlamentu su mandatar Miloš Vučević, kao i kandidati za ministre.

Mandatar Miloš Vučević odgovorio je poslaniku Miroslavu Aleksiću koji ga je optužio da prilikom iznošenja ekspozea o mnogim temama nije pričao.

- Kažete ništa nisam rekao u ekspozeu o mnogim temama. Vi lično me niste slušali. Juče sam napomenuo da mi je jedan poslanik govorio da ubrzam kada sam govorio o Kosovu i Metohiji. Vi ste mi rekli da preskočim to. Da ne govorim i da ne čitam, da ubrzam, da skratim, da se ponavljam, da to nije važno, vi lično. Vi lično ste mi rekli da ne govorim o Kosovu i Metohiji toliko i da je to previše - rekao je Vučević.

Rasprava se nastavlja naizmeničnim obraćanjima poslanika Narodne skupštine.

Brnabić: O majko mila...

O, majko mila, šta ćemo mi ovde sve da vidimo i da doživimo..., reči su predsednice parlamenta na izlaganje Dalibora Jekića (SSP) koji je kazao da je ona kao žena bila dužna da reaguje na "uvrede izrečene šefici njegove poslaničke grupe".

- Kao žena? I to vi meni kažete vi čiji je narodni poslanik pretio meni javnim silovanjem... Vi meni držite predavanje šta ja kao žena ženi treba da kažem, vi čiji je narodni poslanik, sedite pored čoveka koji je meni lično pretio silovanjem...

 Mandatar Vučević: Ne bih se javljao da nije učinjen skandal! Ne dam vam da zloupotrebljavate smrt zastavnika Mijodraga Toškovića, srpskog junaka, specijalca, padobranca, gnjurca, diverzanta, koji je poginuo obavljajući svoje redovne profesionalne aktivnosti, čovek koji je 23 godine bio u Vojsci, obavljao teške zadatke, bio u elitnim jedinicama, bio sam istog dana u toj porodici, na sahrani, i razumeo bol te porodice, reagovao je Vučević na pominjanje Toškovićeve pogibije u delu opozicije koji je ocenio jeftinim politčkim trikom.

- Vas da bude sramota što mi vičete dosta dok pominjem ime zastavnika Toškovića - kazao je Vučević a predsedavajuća je potom opomenula poslanika Lazovića.

Brnabić: Nisam videla da ministri leže po klupama, ali ako je neko legao, nemojte da ste ležali po klupama, realno, u pravu ste, ako su ležali, ne bi trebalo da leže..., rekla je predsednica Skupštine na reči poslanika Vladimira Pajića koji je molio kandidate za ministre, iako je već drugi dan rasprave i verovatno su umorni, da ne leže po klupama i da budu u njima zavaljeni nego da poštuju minimum protokola rada.

Na pitanje Aleksandra Jovanovića Ćute ko je dozvolio osobama da sede gore na galeriji i da ih slikaju u raznim pozama pa to objavljuju jer "juče ispade ja se spremam za sednicu a ispada da spavam", a na šta je nastao smeh u sali, Brnabićeva je upitala: Neko vas je slikao da spavate?

Po članu 89 imaju pravo da prisustvuju sednici i dobro je da imamo javnost u radu, a sad vam javnost u radu smeta što ste vi u jednom trenutku nažalost zadremali... Ali ja ne mislim da je to strašno... I molim goste, nemojte da fotografišete ljude ako su malo zadremali...Razumem da ste bunovni, da ste se probudili, ime i prezime svake osobe na galeriji ne znam, ali sam spremna da zamolim službu da to da...

- Jovanoviću, ovo vam je druga opomena, ne morate vi da me snimate na videu, ide prenos na Drugom kanalu...- rekla je Brnabićeva posle čega se za reč javio Radoslav Milojičić Kena koji je pokazao "unuče" vinjaka koje navodno pripada jednom poslaniku opozicije kog navodno zovu "vinjak efendija" na šta mu je Brnabićeva rekla da ima drugu opomenu.

- Poslaniče Milojičiću, još jedna opomena i za vas... Ovo niste smeli da uradite, niti da alkohol unosite u salu... - rekla je Keni pa dodala: Ako jeste Ćuta, on je sakrio, a vi ste pokazali...

Ponosni na projekat "Beograd na vodi"

Mandatar Vučević izjavio je da su u vladajućoj koaliciji ponosni na projekat "Beograd na vodi", da se raduju nastavku njegovog razvoja i da smatraju da je on od koristi ne samo za glavni grad, nego i za celu Srbiju

- I ne vidim zašto briga i nervoza oko cene kvadratnog metra stambenog ili poslovnog prostora tamo. To je pitanje tržišta i to je pitanje za one koji investiraju. Tržište diktira i cenu kvadratnog metra i ponudu, odnosno potražnju. Nigde nisam shvatio i nisam našao vezu između cene noćenja u jednom hotelu i minimalne zarade - rekao je Vučević odgovarajući Dobrici Veselinoviću iz Zeleno-levog fronta.

Vučević je primetio da jednom delu opozicije ista pravila odgovaraju na nivou grada, a ne i na nivou gradskih opština, te da u jednom gradu odgovaraju, pa u drugom ne odgovaraju.

- To nije zasnovano na relevantnim pravnim i političkim činjenicama, nego na istraživanju javnog mnjenja. Pa procenjujete tamo gde vam je bolje da izađete, i izlazite, tamo gde vam nije dobro, gde ćete doživeti loš rezultat, tamo nećete da izađete. I Bog od vas ne može da sazna ili da shvati gde vi izlazite, ko izlazi, ko s kim izlazi, zašto izlazi ili zašto ne izlazi - rekao je Vučević na sednici Skupštine Srbije gde je u toku rasprava o izboru nove vlade.

Posle rasprave, glasaće se o izboru novih članova Vlade Srbije.

Dnevnik/Kurir

Autor:
Pošaljite komentar
U OVOJ VLADI BIĆE NAŠA SNAGA Vučević: Ljubav prema otadžbini i predani rad jeste ono što mi moramo pokazati i dokazati narodu

U OVOJ VLADI BIĆE NAŠA SNAGA Vučević: Ljubav prema otadžbini i predani rad jeste ono što mi moramo pokazati i dokazati narodu

02.05.2024. 09:30 09:48