Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVAKO SE DINSTA MLEVENO MESO: Ovo svi radimo POGREŠNO, A EVO U ČEMU JE TAJNA

19.04.2024. 16:30 16:33
Piše:
Foto: Ilustracija Pixabay.com

Ovako se pravilno prži mleveno meso i svako jelo napravićete mnogo ukusnijim.

Od mlevenog mesa možete da pravite nadeve za pite, punjene paprike, tikvice…, ali takođe možete da pripremate i musaku, faširane, ćufte…

Mleveno meso ne košta puno i može da se kombinuje sa skoro svim namirnicama.

Najčešće se koristiti tako što se isprži, a srpske domaćice obično prave jednu grešku kada ga pripremaju.

Skoro svaka domaćica prvo proprži seckani crni luk, a kada on omekša dodaje mleveno meso i nastavlja da prži.

Sada je otkrivena i dugo čuvana tajna zašto to nije dobro. Ako prvo propržite mleveno meso, pore će mu se bolje zatvoriti i tako će se smanjiti mogućnost da ga prepržite i da ono bude suvo.

Takođe, kada se luk doda nakon prženja mesa bolje će pustiti arome i poboljšati ukus mlevenog mesa.

(Krstarica / Espreso / Super žena)

Piše:
Pošaljite komentar
Evo kako da POHUJETE MESO A DA NE SMRDI CELA KUĆA: Trik je jednostavan A USPUT I MANJE GOJI

Evo kako da POHUJETE MESO A DA NE SMRDI CELA KUĆA: Trik je jednostavan A USPUT I MANJE GOJI

16.04.2024. 10:17 10:22
Jednostavna PITA SA MESOM koju MORATE PROBATI! Otkrivamo najukusniji recept, pravi se OČAS POSLA!

Jednostavna PITA SA MESOM koju MORATE PROBATI! Otkrivamo najukusniji recept, pravi se OČAS POSLA!

31.03.2024. 13:10 22:48