Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SKUPŠTINA  GRADA NOVOG SADA ODLUČILA Novo ruho dobiće Najlon pijaca, Bojan Panaotović još četiri godine na čelu Kulturnog centra

19.04.2024. 14:41 19:30
Piše:
Izvor: F. Bakić

Od 53 tačke na dnevnom redu današnje sednice Skupštine Grada Novog Sada bilo je 14 planskih dokumenata, među kojima su oni koji regulišu dogradnju i modernizaciju Najlon pijace, i uređenje parkinga kod Mosta slobode.

Doneta je i odluka o osnivanju mreže javnih ustanova koje će obavljati delatnost predškolskog vaspitanja, kao i izveštaji o realizaciji programa investicionih aktivnosti javnih i javno komunalnih preduzeća za prošlu godinu, koji su odbornici usvoji. Međutim, ostali su uzdržani kada se glasalo o predlogu izmene odluke koja se odnosi na smanjenje plata u administraciji. Odbornici su potvrdili su odluku UO Kulturnog centra Novog Sada da se aktuelnom direktoru Bojanu Panaotoviću da novi četvorogodišnji mandat na čelu te ustanove.

 Pred sednicu zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac rekao je da na osnovu izveštaja o realizaciji programa finansiranja određenih komunalnih delatnosti koje su od lokalnog značaja za prošlu godinu može se oceniti da je procenat realizovanih usluga visok i iznosi 97,39 odsto što je uobičajno.


Za direktora JKP „Regionalni centar za upravljanje otpadom Svetozar Lekić

Odbornici su usvojili predlog da vršilac dužnosti novog novosadskog JKP  „Regionalni centar za upravljanje otpadom" bude diplomirani pravnik Svetozar Lekić i to do imenovanja direktora na osnovu sprovedenog javnog konkursa, a najduže do godinu dana i to počev od 3. juna  ove godine. Lekić od 2017. godine obavlja funkciju izvršnog direktora za sektor opštih i pravnih poslova u JKP „Čistoća", a po struci je diplomirani pravnik.

Ranije su Grad Novi Sad i opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas potpisle sporazuma o saradnji u formiranju tog novog preduzeća.


- Sva javno komunalna preduzeća, čiji je osnivač Grad Novi Sad su neometano obavljala svoje delatnosti. Iz godine u godinu je vidljiv napredak u radu i organizaciji, što je uspeh pošto sve više raste broj stanovnika Novog Sada, odnosno povećava se površina koja je naseljena a samim ti i obim usluga tih preduzeća – objasnio je Crnobarac. - Potrebno je neprekidno ulagati u preventivu i u bezbednosne službe. Prošlogodišnjim programom utrošeno je 33 miliona dinara za nabavku dve autocisterne. Jedna je isporučena krajem prošle godine, a druga će biti nabavljena u drugoj polovini ove godine. Prethodnih deset godina Grad je nabavio za Upravu za vanredne situacije vatrogasnu opremu i vozila u vrednosti od 141 miliona dinara, u poslednjih deset godine nabavljeno je 11 vatrogasnih vozila, od  toga dve autocisterne, dva  navalna vozila, vozilo za gašenje šumskih i požara na otvorenom, kao  i nekoliko specijalizovanih vozila.


LSV formirao izborni štab u Novom Sadu

Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Robert Kolar govoreći o lokalnim izborima, koji su najavljeni za 2. jun pojasnio je da Gradski odbor LSV-a nije doneo odluku da li će li će izlaziti na izbore. Generalni stav stranke je da se na izbore mora izaći  jer je to jedini način da se volja građana prenese i u institucije.

-Formirali smo izborni štab i spremamo se kao da ćemo samostalno izaći na izbore ali smatramo da je udruživanje opozicije u Novom Sadu poželjno – rekao je Kolar i dodao da je održavanje lokalnih izbora u istom danu je ispravna odluka.


Crnobarac je rekao da je izuzetno značajno što je usvojena izmena i dopuna odluka o uslovima i načinu organizovanja poslova komunalnih delatnosti isporuke vode i uklanjanje voda. Utvrđena visina kazne za pravna lica 150.000 dinara, odgovorna lica u pravnom licu 25.000, preduzetnike 75.000 i građana 25.000 dinara, čime je pooštrena kaznena politika prema neodgovornim pojedincima.

Predsednik novosadskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Đurađ Jakšić govorio je o planu generalne regulacije prostora ispod Mosta slobode i plana detaljne regulacije Najlon pijace, koje su odbornici te stranke podržali. On je istakao da je pokrenut postupak za izradu plana koji se odnosi na Liman, iako su mnogi su bili protiv toga, te da se taj proces ne može više zaustaviti.

- SRS pozdravlja odluku proširenje kapaciteta Najlon pijace i želeli bismo da odlučno počnemo rešavanje problema Kvantaške pijace jer mesto na kom se sada nalazi ne odgovara pošto je u tom delu Podbare urbanistički bum – rekao je Jakšić dodavši da bi bilo dobro da se uz kanal Dunav – Tisa – Dunav izgradi šetalište i nazove Vidovdanski kej.

S. Kovač

Autor:
Pošaljite komentar