EVO KAKO SKUVATI JAJA A DA NE PUKNU Domaćice tvrde da ovo urade i nemaju taj problem
Jaja često puknu dok se kuvaju, ali postoje jednostavni trikovi koji to mogu da spreče.
Iskusne domaćice kažu da je važno obratiti pažnju na sve, od svežine jaja do sastojaka koji se stavljaju u vodu.
Važno je da su jaja sveža. Da biste to proverili, poslužite se trikom. Jaje ubacite u posudu s vodom. Ako pluta po površini, to znači da je staro, a ako potone, znači da je sveže.
Ne kuvajte hladna
Još jedan razlog zašto ljuska popuca kada se kuva jeste nagla promena temperature. Zato jaja izvadite iz frižidera i držite na sobnoj temperaturi nekoliko sati pre kuvanja.
Treba da imaju prostora
Ako u šerpu stavite previše jaja, ona će se sudarati i ljuska će pući. Isto će se dogoditi i ako jaja kuvate na visokoj temperaturi kada voda ključa. Jaja mogu da puknu i ako ih iz vruće vode naglo prebacite u ledenu.
Sirće i so
Još od davnina su žene u vodu dodavale malo soli i sirćeta da jaja ne puknu. Stavi se jedna kašičica soli i jedna kašika sirćetana litar vode. Ovi sastojci pomažu da ljuska ne popuca, a ako se to i desi, belance neće iscuriti.
Dnevnik/Alo