Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VOJVODINA POSLE PENALA POBEDILA ČUKARIČKI i prošla u polufinale Kupa Srbije

10.04.2024. 19:18 19:56
Piše:
Foto: V. Fifa

Boljim izvođenjem penala, posle nerešenog rezultata (1:1) u osnovnom delu meča, fudbaleri Vojvodine savladali su Čukarički sa 4:3, a ukupno sa 5:4 i plasirali se u polufinale nacionalnog kupa. 

Junak utakmice bio je golman Vojvodine Lazar Carević koji je uspešnih odbrana u toku meča odbranio i penale koje su izveli Milojević i Jovanović. 

 

Što se igre u prvom poluvremenu tiče, početnom inicijativom domaći igrači su gostima nametnuli obavezu pojačanog angažmana u odbrani. Prilike Adžića u 6. minutu i Miladinovića u 7. preslikale su utisak o nadmoćnosti Čukaričkog i jasno izraženoj želji njegovih igrača da stignu do rezultatske prednosti u ranoj fazi utakmice. Njihovi napadači kretali su se prvenstveno uz desnu aut liniju preko Ivanovića, a pored Mateusa. koji se nije snašao u ulozi levog beka, koja mu je silom prilikom namenjena.

Što je rezultat ostao nepromenjen u odnosu na početak meča najzaslužniji je golman Vojvodine Carević. Fantastičnim refleksnim radnjama spasavao je mrežu u 17. i 40. minutu, kada su se Miladinović i Adžić hvatali za glavu nakon izgubljenih duela „jedan na jedan" sa golmanom Vojvodine. U međuvremenu, jedinu priliku za Vojvodinu nije iskoristio kapiten Zukić, koji je, za razliku većine prethodnih utakmica, igrao na poziciji ofanzivnog veznog. U 23. minutu, posle asistencije Vukanovića s leva, reagovao je na prvu, ali je njegov pokušaj blokirao Stevanović.

To što nisu "brđani" uspeli u ranoj fazi prvog, Voša je postigla posle pet minuta igre u drugom poluvremenu. Savićević je ušao s loptom u šesnaesterac i pronašao poziciju za šut u donji levi ugao za vođstvo Vojvodine.

Posle momenta za radovanje, diametralnu sliku o posedu i nadmoćnosti Vojvodine u nastavku upotpunili su šansama Mateus u 57. minutu kada je slalomom s loptom u nogama prtrčao 50 metara i šutirao u golmana Samurovića. I dva puta Vukanović, najpre u 59. minutu kada je pokrenuo Stevanovića i u 63. kada je loptu glavom uputio pod prečku, ali je Samurović svaki put sprečio pogodak.

Kazna za Vošine promašaje uprokos nadmoćnosti u tom delu igre, kako to u fudbalu obično biva, usledila je u 68. minutu. Izjednačujući gol postigao je Ivanović, nakon uspešnog Kovačevog pasa, za penal seriju što i jeste bio najrealniji odnos snaga u osnovnom delu meča.

Čukarički - Vojvodina 4:5 (1:1, 0:0)

BEOGRAD: Stadion na Banovom brdu, gledalaca: 600, sudija: Ilić (Kragujevac). Strelci: Ivanović u 68. za Čukarički, a Savićević u 50. minutu za Vojvodinu. strelci iz penala: Ivanović, Vinicijus, i Ergelaš za Čukarički, a Zukić, Petrović, Lazarević i Savićević za Vojvodinu.  Žuti karton: Vukanović (Vojvodina).

ČUKARIČKI: Samurović 7, Stevanović 6, Sisoko 6, Jovanović 6, Tošić 6,5, Docić  6 (Kovač), Nikčević 6 (Subotić), Ivanović 7,5, Miladinović 6,5 (Milojević), Adžić 6,5 (Ergelaš), Pavkov 6 (Vinicius).

VOJVODINA: Carević 8,5, Lazarević 6,5, Korać 6,5, Mateus 6, Crnomarković 6,5, Savićević 7,5, Petrović 6,5, Kembel 6 (Ivanović), Zukić 6,5, Zadi Seri 6, Vukanović 6,5.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
(UŽIVO) ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE: Čukarički - Vojvodina 4:5

(UŽIVO) ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE: Čukarički - Vojvodina 4:5

10.04.2024. 17:06 19:03
Bandović pred četvrtfinale Kupa Srbije sa Čukaričkim: Igraćemo napadački, u skladu sa veličinom našeg kluba

Bandović pred četvrtfinale Kupa Srbije sa Čukaričkim: Igraćemo napadački, u skladu sa veličinom našeg kluba

09.04.2024. 16:15 16:21
Nikčević o Kupu protiv Voše: Poštujem Novosađane, stil igre zavisi od značaja utakmice

Nikčević o Kupu protiv Voše: Poštujem Novosađane, stil igre zavisi od značaja utakmice

09.04.2024. 16:47 16:57