Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NA STADIONU „RAJKO MITIĆ“ U BEOGRADU ODIGRAN 172. VEČITI DERBI:  Ostala ista meta – isto odstojanje

09.03.2024. 19:17 19:19
Piše:
Izvor: FK Crvena zvezda

Ista meta – isto odstojanje ostalo je i posle 172. večitog derbija.

Odličnu utakmicu, uzbudljivu i punu preokreta, odigrali su Crvena zvezda i Partizan, njen epilog bio je remi, tako da je tim trenera Igora Duljaja sačuvao bod prednosti na tabeli, dok će crveno-beli, koji su, generalno, bili sugestivniji rival, šansu da ih preteknu morati da traže u nekom drugom susretu.

Prvu veliku šansu su, posle sedam minuta igre, propustili domaćini, kada je Ivanić lepo uposlio Stamenića, a ovaj je, sa samo desetak metara po sredini, promašio gol. Minut potom, mogao je Zvezdu u vođstvo da dovede i Endiaj, ali je golman Jovanović izvrsno intervenisao. Tim trenera Vladana Milojevića bolje se snašao na startu, a Partizan je zapretio u 14. minutu, kada je glavom loptu zahvatio kapiten Marković, pa je red na odličnu odbranu došao i na Glazera.

Tempo igre bio je iznad proseka kada je srpska Superliga u pitanju, jer je u 16. minutu centrirao Rodić, a Bukari, iz odlične pozicije, poslao loptu kraj leve stative. Crveno-beli su bili mnogo opasniji, a njihov rival igrao je prilično nepovezano i bio gotovo bezopasan.

Šuteve na gol Partizana uputili su i Bukari i Hvang, čak je stativu pogodio Ivanić, ali rezultat se nije menjao. U 41. minutu, doduše, zatresla se Jovanovićeva mreža, ali je nesuđeni strelac Endiaj bio u ofsajdu i gol je opravdano poništen. Samo 60 sekundi kasnije, Hvang je kao na tacni uposlio Bukarija, čiji je udarac ponovo zaustavio golman crno-belih, ali već u sledećem ataku spasa mu nije bilo. Posle kornera Kange, Uroš Spajić je odbijenu zakucao pod prečku i doveo svoj tim u vođstvo.

Nije klonuo Partizan, naprotiv. U drugom minutu nadoknade, Goh je gađao Kalulua, Glazer je nogama odbio loptu, a dočekao ju je najbolji strelac „parnog valjka“ Mateus Saldanja i bez problema izjednačio rezultat na 1:1.

Nastavak je počeo velikom šansom za Partizan, koju je, posle prodora Goha, propsutio da realizuje Natho, tačnije Spajić je besprekorno intervenisao. Nije se uzbuđenje još stišalo, kada je sevnula kontra crno-belih, Goh je pronašao Zahida koji je loptu prosledio ka brzonogom Kaluluu, a on je, preciznim udarcem po zemlji, po drugi put savladao Omrija Glazera.

Rasplamsala se velika bitka, Zvezda  je imala „mrtvu“ priliku u 55. minutu, kada je prvi put nešto slabije intervenisao Jovanović, ali je pokušaj glavom Bukarija s gol-linije izbio Kovačević. Do 67. minuta nije bilo većih uzbuđenja, a onda je Hvang izveo korner, a neshvatljivo usamljen na pet metara bio je Šerif Endiaj, koji je glavom ponovo doneo egal – 2:2.

Posle samo 19 minuta koje proveo na terenu, u 75. minuti Ksander Severina dobio je drugi žuti karton posle neopreznog starta nad Endiajem, pa je Crvena zvezda imala najmanje 15 minuta fore da pokuša da stigne do trijumfa. Već u 77. minutu centrirao je Rodić, Bukari je glavom pokušao da matira odbranu rivala, ali je sada prečka bila saveznik Partizana. Ređale su se prilike pred Partizanovom mrežom, pa je u 81. minutu Điga probao glavom, ali je Jovanović još jednom sjajno intervenisao.

Šta se to dešava pred golom crno-belih u 85. minutu, teško je objasniti. Uglavnom, Mimović je pogodio prečku za dva-tri metra. I u 90. minutu viđena je velika gužva pred Partizanovom mrežom, Endiaj je ponovo imao priliku, ali nije bio uspešan.

Crvena zvezda – Partizan  2:2 (1:1)

BEOGRAD: Stadion „Rajko Mitić“, gledalaca: 42.000, sudija: Ilić (Kragujevac). Strelci: Spajić u 44. i Endiaj u 67. za Crvenu zvezdu, a Saldanja u 45 2. i Kalulu u 47. minutu za Partizan. Žuti kartoni: Kanga, Hvang (C. zvezda), Kalulu, Saldanja, Severina (Partizan). Crveni karton: Severina (Partizan) u 75. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Glazer 7 – Mijailović 6,5, Dragović - (od 30. Điga 6,5), Spajić 7, Rodić 7,5 – Kanga 7 (od 56. Olajinka 7,5), Stamenić 7 (od 56. Mimović 6,5) – Bukari 6,5, Hvang 7,5, Ivanić 7 (od 76. Katai 6,5) – Endiaj 7.

PARTIZAN: Jovanović 8 – Stojković 6,5, Kovačević 7, Marković 7, Antić 6,5 – Ovusu 7, Zahid 7 (od 53. Kastiljo 7) – Kalulu 7 (od 82. Filipović 6,5), Natho 6,5 (od 64. Severina 5), Goh 7,5 – Saldanja 7 (od 64. Baždar 6,5).

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
VEČITI DERBI NA MARAKANI: Crvena zvezda - Partizan 2:2

VEČITI DERBI NA MARAKANI: Crvena zvezda - Partizan 2:2

09.03.2024. 16:02 19:20