DOMAĆE LANENE PLOČICE: Ukusne su i zdrave, gotove za 20 minuta, a odlične su za doručak ili večeru
Napravite domaće lanene pločice koje su ukusnije od kupovnih, a ovaj recept nije težak za pripremu. Super za sve prilike.
Lanene pločice možete da nosite na posao, ali i da jedete za doručak ili večeru.
One kupovne zamenite domaćim, a možete da ih jedete sa humusom ili paštetom.
Ovo je recept za najbolje domaće lanene pločice koje uspevaju bukvalno svima, a njih možete da jedete i u toku posta.
Sastojci:
- 300 g integralnog brašna
- 150 g heljdinog brašna
- 200 ml kisele vode
- 1,5 kašičica soli
- prstohvat sode bikarbone
- 5 kašika maslinovog ulja
- 20 g susama
- 20 g lanenog semena
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, so i sodu bikarbonu, pa sipajte ulje i kiselu vodu.
Zatim dodajte susam i lan i umesite testo.
Razvucite testo na pek papiru u obliku pravougaonika i isecite ga u obliku malih pravougaonika.
Testo prebacite zajedno sa pek papirom na pleh.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-15 minuta.
Kurir.rs/ Dnevnik