Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SNEG JE NA SVIM DEONICAMA, PUTARI RADE Evo na kojim pravcima je POTREBAN OPREZ (FOTO, VIDEO) 

20.01.2024. 08:35 08:48
Piše:
Izvor: Pixabay, ilustracija

BEOGRAD: Izvršni direktor Sektora održavanja puteva prvog i drugog reda "Puteva Srbije" Zoran Stojisavljević izjavio je da su putari spremno dočekali sneg i da je stanje na putevima uredno.

"Kao i obično, mi putari uglavnom se trudimo da odradimo svoj posao kako treba. Što se tiče ovog snega, stanje je uredno. Mislim da smo dobro i spremno dočekali ove vremenske neprilike. Putevi su uredno sređeni i očišćeni, na njima se saobraćaj odvija redovno i normalno", istakao je Stojisavljević za Tanjug.

Prema njegovim rečima, bilo je angažovano 392 vozila, kamiona, snegočistača i oko 180 građevinskih mašina, koje trenutno raščišćavaju puteve trećeg prioriteta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Reč je o putevima u brsko-planinskim i ruralnim delovima zemlje, koji će, kako kaže, u toku dana biti očišćeni.

Navodi da je u Beogradu napadalo oko 10 centimetara snega, a da se  "Putevi Srbije" trude da svoj posao odrade kako treba, profesionalno i da pripreme puteve za normalno odvijanje saobraćaja.

 

Stojisavljević je podsetio na najavu meteorologa da se u narednom periodu očekuje hladno i stabilno vreme, bez padavina, sa temperaturama do plus četiri stepena i dodao da to neće bitno uticati na prohodnost puteva.

"Ovom prilikom apelujem na sve vozače da obrate pažnju, prilagode vožnju uslovima na terenu i da imaju obavezno adekvatnu zimsku opremu. Ne polazite na put bez preke potrebe", poručio je Stojisavljević.

Evo i spiska putnih pravaca na kojima ima snega do 5cm:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

I A -5, petlja Pojate - Makrešane (kraj izgrađenog autoputa); I A -5, Makrešane (kraj izgrađenog autoputa) - petlja Koševi; I B-21, Šabac - Koceljeva - Valjevo – Podbukovi; I B-26, Ušće - Šabac - Loznica - dr.granica sa BiH (granični prelaz Mali Zvornik-most Trbušnica); I B-21, Divljaka - Ivanjica – Javor; I B-21, Javor – Sjenica; I B-29, Aljinovići - Sjenica - Novi Pazar; I B-32, Ribariće - administrativna linija AP Kosovo i Metohija (Brnjak); I B-35, Svrljig (Popšica) – Malča; II B-426, petlja Niš istok - Knez selo; I B-33, Majdanpek - Negotin – državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Mokranje); I B-35, granica RUM/SRB (brana HE Đerdap 1) - Kladovo - Negotin - Zaječar - Vratarnica - Knjaževac – Tresibaba; I B-36, Paraćin - Boljevac - Zaječar – državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Vrška Čuka); I B-31, Sočanica - Zvečan - Kosovska Mitrovica (Dudin Krš); I B-32, Brana Gazivode - Zubin Potok – Zupče; OP-07, Zupče (veza sa 32) – Rudare; II A-175, Mionica - Brežđe - Divčibare – Kaona; I B-28, Okletac - Rogačica - Kostojevići - Dub - Dubci - Užice, kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm; I B-28, Kneževići - Kremna - dr.granica sa BiH (granični prelaz Kotroman), kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm; II A-203, Dojeviće - Pazarište - Tutin - Mehov krš; II A-207, Biljanovac - Jošanička Banja; I B-30, Ivanjica – Buk; I B-38, Kruševac (Parunovac kružni tok) - Majdevo (jezero Ćelije); I B-38, Majdevo (jezero Ćelije) - Ravni - Jankova klisura; I B-23, Kruševac (Koševi kružni tok) – Trstenik; I B-23, Asanovac - Požega – Uzići; I B-21, Podbukovi - Kosjerić - Požega - Arilje – Divljaka; I B-22, Adrani - Kraljevo - Raška - Novi Pazar - Ribariće - dr.granica sa CG (granični prelaz Mehov Krš); I B-23, Uzići - Užice - Čajetina - Nova Varoš - Prijepolje - dr.granica sa CG (granični prelaz Gostun).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Na putu I B-27, državna granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak) - Loznica - Osečina - Valjevo - Slovac, kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm, kažu u „Putevima Srbije“.

Neprohodan je pravac II A-197  Kaona - Livade - Gornji Dubac!

Preporučuje se oprezna vožnja!

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kosova, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Zaječara. Na državnim putevima II prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Napomena za Zaječar: Učestali sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

I. R.

Autor:
Pošaljite komentar
OGLASIO SE RHMZ Spremite se za jutarnje mrazove, posebno na SEVERU i ZAPADU zemlje! Biće snega, ali to nije sve - stiže i DEBEO MINUS (FOTO)

OGLASIO SE RHMZ Spremite se za jutarnje mrazove, posebno na SEVERU i ZAPADU zemlje! Biće snega, ali to nije sve - stiže i DEBEO MINUS (FOTO)

19.01.2024. 22:58 23:06